09 August, 2008

386

Semalam , penuh bilik tidur pB ...
Penuh dengan anak anak dara.

Masing masing bersetongkol ramai ramai,
menonton acara pembukaan sukan Olimpik ...

Canggih sungguh ...
Sungguh menarik ...
Terpegun ...

Pendek kata , berdiri bulu roma pB melihat
upacara pembukaan Olimpik di Beijing kali ini.

Tapi , lagu rasmi tu , kureng sedap ler ...
We are familyyyyyyyyyyyyyy

Dalam dok menonton nonton tu ,

Si Nurin sibuk dok minta izin nak tarik bulu betis aBah ..

"mama , tarik aaa, tarik aaaa"

pB senang je ...
"tarik lerrrr"

Si aBah bukannya nak respon apa apa pun ...

Tiba Tiba si Arifah bersuara

"mama , mama tahu tak "
"Nurin cakap , tak boleh SYAMPU kaki"

'Kenapa pulak '

"Nanti keluar rambut"

'Hah !! keluar rambut ?'

"a ahh "
"Macam kaki aBah"





Adoi lar ...
Nak pecah perut pB dengar lawak budak dua orang nie ..

"So , aBah SYAMPU kaki dia lar ,sebab tu kaki aBah ada rambut"

Kesimpulannya .....

Fikirlah sendiri


Sampai ke pagi ni ,kalau bercerita ttg hal ni , mesti mata pB berair





21 comments:

13may said...

cantik kan opening ceremony semlm :)

Intan Rosnitta said...

pb,

Knp mata berair???

mama ranggie said...

best ek opening olimpik semalm...

Anonymous said...

what i can say is everything is fantastic, superb, exciting, stunning, interesting, specticular, colorfull semuanya yang ting-ting belaka dan sungguh mengagumkan rasanya olympic opening ceremony yang paling meriah dan dahsyat dia punya performen...tapi betul kata pB lagu tema olympic tak brape nak menyengat...:-))-IP-

Ayu said...

hahahaha kak pB
saya tergelak beso hahaha adehhhhhhhh
dah le takleh syampu kaki bebudak tuh hahahahaha

-akuni- said...

Memang seronok tengok pembukaan Olimpik tu kan... tapi dalam kul 9.30 tu kita dah ngantuk sangat dah... langsung ajak anak2 masuk tido... takpe, ulangan nyer pun ada...

-akuni- said...

PB, kotak2 PC tu nanti nak buang ke? Simpan kat saya boleh? Nak buat packing barang2 untuk pindah nanti...

YuszTieY said...

ahakkk..tu dia pakai syampu kat betis...hehehehe

Mummy Rizq said...

tak berpeluang nak concentrate.. rizq dok kacau!

maklang said...

maklang tak tengok pun...luper...

pB said...

MAK LANG
Mak Lang sibuk sokmo sebab tu lupa




MR
Alaaa cian nyer
Sib baik Riqz jer yang kacau , kalau PAPA yang kacau .....




YUS
Budak budak ni mcm mcm

pB said...

AKUNI
Nanti pB simpankan kotak tu untuk AHNI






AYU
Memang dia boh syampu kat betis dia lar nie ...




IP
Bezanya bangsa Melayu dgn bangsa Cina

They are so determine ...




MAMA
High class gituk ...




13 MAY
Semuanya cantik termasuklah minah minah cina tu ...

achik said...

alaa.. rasa rugi lak x tgk opening olimpik tu..

zino said...

tak tengok pun.. kat lumut tak ada TB hehe

aeropama dot com said...

wahahah...kelakau la anak akak. tapi kita sebagai orang dewasa kena mengajar mereka benda yang betul. jgn tipu2 takut nanti merencat pertumbuhan otak mereka..

cheers,

syam @ http://aeropama.com

TokNabe said...

susah jugak pakai syampu ni kan?

sya said...

Eh kenapa rambut kat kepala ni makin di syampu tak tumbuh banyak2 pun.. syampu jenis apa yg diguna ni?

Sastri said...

sempat gak tengok acara pembukaan tu... menarik...

keskeskes... syampu bulu kaki...

Irfa said...

salam kakpb..
eh takutnya.nanti bulu betis lg pjg dari rambut

Zabs said...

Salam pB,
Nampaknya kena nasihat anak dara tu supaya tutup muka bila guna syampu takut muka pula tumbuh rambut. hehe..

Neeza Shahril said...

tak tengok pun opening olympic tu..
olympic pun tak tengok sebab tak minat sukan la kak pb..
ok wak guano dih..

pakai syampu kat kaki?? hehehehehhh...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...