13 August, 2008

387

Salam ....

Minta maaf byk byk , kalau dua tiga menjak ni , bila masuk blog pB ni asyik dok
tengok gambar kaki berbulu tu .....

Payah nak update blog sekarang , sebab nya , meja pB diduduki oleh member.
So , pB kenalah melilau cari pC lain kalau nak baca blog.
pC yang pB dok pinjam tu pulak , ada masalah dengan blogger.
Baca boleh , tapi tak leh nak update atau pun tinggalkan komen.
Kalau ada jer blog kengkawan yang minta ID tu , mmg pB tak leh nak tinggalkan jejak.

Sabtu lepas , kerja.
Nak cuba siapkan fail QP.
Tapi sampai laaaa , tak siap siap lagi.

Ahad pula , belah pagi pB ke Kapar.
Temankan adik pB ambil gambar rumah kawan pB.

Actually adik pB ni tengah mengusahakan satu laman web yang berkaitan dengan interior design.
Tujuannya ialah , pada sesiapa yang blur macam mana nak cantikkan rumah boleh ler ambil
idea dari web site yang dia tengah godek godek nie.

So, sila lah ke http://www.idearumah.com/

Pada kengkawan yang rumah nyer cantik , silalah hubungi pB ...
Boleh pB dan adik ambil gambar dan muatkan di dalam website nie.

Bukan untuk megah megah diri , tapi untuk berkongsi idea.
Boleh kan ....

Petang tu pulak , lepas ambik budak budak tution , kami lepak lepak kat
The Mines Resort.
Dah lama tak bawak budak budak berendam.
Bagi release sikit itu stress nak periksa UPSR ....

Budak budak berendam .
aBah sibuk dok godek kamera ....
Tak perlah ....












Lepas solat asar , ronda ronda The Mines Shopping Mall.
Punyalah ramai manusia ......

Sales sana sini...

Sempat sambar 4 pasang kasut.
Murah jer ...
4 pasang hanya rm 140 sahaja.
Oklah tu , kan ....

Kiranya kasut raya budak budak dan mak budak , dah settle....
Cuma yang Aqilah sorang jer belum ...
Payah sungguh ......

Sorry geng , cerita basi dah nie..

Tapi , nak cerita jugak ......

15 comments:

Intan Rosnitta said...

Salam pb,

Kalau x silap ada kawan intan tanya pasal nak buat web idearumah ni dlm yahoogroup hari tu.

May be kah org yg sama? Adik pb tu kawan sekolah intan dulu2? Hmmm...

:D

Neeza Shahril said...

Salam kak pb..

tukar cat rumoh lagi?? mesti kayo 1C1 hehehe..

bestnyo la bowok anok2 mandi mando.. kalu anok2 Ja, memae excited lar kelih air ni..
tapi, payoh nok jjupo swimming pool ssini.
Kalu dok compound mudoh sikit.. tapi takdok life guard lah pulok..

Ummibatrisya said...

salam,

baju raya dah beli

kasut raya dah beli

puasa dah habis ganti?

cantik gambar!

kamera baru!

nanti bila ummi pergi rumah jangan lupa snap photo tau.

letak kamera kat atas meja makan supaya tak lupa hahahaha

pB said...

UMMI
Beg raya tak beli lagi lar Ummie ...


Posa ganti , insyaallah , minggu depan selesai ....

Insyaallah .....

aBear dlm proses belajar.
Harap harap nyer berbaloi dengan duit yang dilaburkan itu ...


Insyaallah , next time , kita posing sama sama ...

pB said...

JA
Mulo mulo kak pB dok mikir , bilo maso pulak kak pB cat baru rumoh kak pB nie ...

Lepah tu , baru teringat , ghumoh alam maya nie.
Cat umoh ni free , jah ...


kadae kadae gerae jugok ko budok budok ni , sebab , bilo jupo air , bukae nyor demo tu nok bre'nae. Dok berendam sahajo.

Padahal , ata kelas brenae , bagai nak rak ....

pB said...

INTAN
Adik pB dulu belajar di MRSM Pengkalan Chepa

Lepas tu , dia belajar kejab kat Cheras b4 dia ke UK ...

orang yang sama ker ??

N nama dia mula dengan A

KV said...

bakpo mejo kak pb ore lain duduk?

zareda said...

bila PB cakap pasal kasut raya baru teringat dah dekat nak raya kita ni ek...

persiapan kena buat sikit sikit kalau tak pengsan nak beli semua dalam satu masa

pB said...

ZAREDA
Kena bersedia dari sekarang , so that bila bulan posa , tak yah keluar keluar .... menambahkan jem di shopping mall ...

hu hu huh




KV
kak pB cordinator.
yg lain kerja teknikal , kat luar.

tapi sejak dua bulan ni , mereka yg kerja luar ni kena belajar buat kerja kak pB.

so , sebab tu lah , mereka mereka tu kena dok kat meja kak pB. Sebab semua panggilan akan masuk thru telefon yang ada atas meja akak ....

achik said...

wah, dah tukar cat 'rumah'.. :D

dah lama saya x gi Mines.. oh2 ingatkan kak PB sambar kasut utk diri sendiri sampai 4 pasang.. ekeke.. ;)

zino said...

kalau hiasan dalam ala ala hutan belantara nak tak? hehe

pB said...

BRO ZACK
Rasanya lagi tak ada masalah..

So ,
bila pB boleh g umah nie??




ACHIK
Untuk anak anak dara lerrrr

Intan Rosnitta said...

Salam pb opps kak pb..

Memang sah org yg sama.

Tapi may be dia x kenal/ingat intan kot, coz intan ni low profile dulu2 (skrg pun..hehehe)

:)

pB said...

INTAN
Keciknyer duniooooooooo

maklijah said...

Alahai cemana nak pi the Mines ni haa...? Tak pernah sampai situ. Teringin nak cruise...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...