04 September, 2008

401

Semalam , odit di Cheras , by three dah closing.
Oditer semuanya baik baik belaka.
Ada sorang jer yang banyak soal.

Conclusion , kalau tak silap pB , ofis pB dapat 4 NCR.
Hmmmmmmmm
(BTW : NCR tu apa ?????? )


Balik umah , tak jem sangat.
Tok Ayah selamat sampai dari KB.
Bas cepat , kira tak der sangkut kat mana mana.

Berbuka puasa ramai ramai semalam.
pB sekeluarga dah 6 orang.
Adik pB sekeluarga dah 5 orang.
Tok Ma dan Tok Ayah.
So , semua nya ada 13 orang semalam kat umah masa berbuka.
Havoc giler ......
(itu kira ramai lar sebab pB cuma dua adik beradik jer)
(habaq awal awal takut nanti ada yang kutuk lak .....)
(13 pun ramai kaaaaa)

Tadi masuk pejabat lambat.
Teman Tok Ma ke PPUM.
Hari ni hari pertama Tok Ma jalani fisoterapi.

Nasib baik si Arifah mengikut.
Sebab dengan adanya dia, kerja teman meneman tok ma tu memang pB serahkan pada dia.
Punya susah nak cari parking kat PPUM tu sekarang nie ....




Lepas ni , pakar Fiso tu cakap , Tok Ma buat kat umah jer.
Bulan 10 ni , follow up dengan doktor semula .....

itu jerlah cerita pendek untuk hari ni.
Sebab tuan punya blog ni macam ada mental block hari nie...
Mata mengantukkkkkkkkkkk

ooo

lupa ..

tok ayah bawak akok salor , murtabak hajjah halimah.
Daging mentah , dan juga hati
(macam lar kat Puchong tak der orang jual daging lembu)

Datang pulak adik ipar yang baru balik dari KB bawak bekalan dari Kg Salor.
Ada akok kedut, tapai pulut, sira labu , serimuka ....

Sodapppppp

32 comments:

buying stocks said...

very cool.

loan free at last said...

thats amazing story.

loan insurance stocks said...

help me.

best ever rates said...

im here because of few cents for you. just dropping by.

voda love said...

thats amazing story.

myspace editor layout said...

help me.

umeboshi said...

k.pb...
syok nye Ume p KB hari tu!! anyway, mana nak dpt murtabak hajah halimah tu? hhhehee..

Alex Lacey said...

ish PB...buak k.we terlior jah...akok kkedut tuuuuu...huhuhu

OndeOnde said...

NCR = non-compliance report, makna report untuk perkara2 yang office Da tak comply dengan auditor bagi sessi audit kali ini.

Abahnajwa said...

Salam PB..

Kena NCR major ker minor?

Alahai..tengok wajah Tok Ma..teringat abah kat mak di kampung...sampaikan salam sayang abah kat dia ya..

Tapai pulut..hmm lamanya tak makan..

mama ranggie said...

NCR..susah gak nak xplain tp mcm kesilapan jugak lah tu kena repair cepat2..gitulah lebih kurang...

achik said...

sesekali berbuka ramai2 camtu syok.. walaupun havoc..

kalau anak2 buah saya ada.. bila nak makan tu rasa cam nak 'berperang' je.. hehehe.. ;p

MULAN said...

salam ramadhan pb.. masak apa hari ni.? sedapnya kuih akok salor tu. lama benor tak rasa..

abanglong said...

ncr - huhuhu ingat masa keja kilang jepun dulu :) iso14001 masa tu.
ishh telio sungguh baca entry ini. kak Pb.. tau tak mana ada jual laksam power punya ???

emmacommey said...

sedapnye....
tibe2 teringat akok...hu3...
sini mane nk carik ?
hu3...

nok balik...

Ayu said...

uwaaaaaaa bestnyaaaa akok
saya teringan nak mkn nekbat dgn jalur mas uwaaaaaa

~akuni~ said...

Huh...PB pun kena spam gak...

Harap2 Tok Ma cepatlah sembuh kan... tapi buat fisio tu kena sabar dan rajin... jgn ngelat gitu...

Mental block tu pasal dah kena odit seharian... heheheh...

Ummibatrisya said...

salam,

seronok dapat berbuka ramai-ramai, walaupun tak seramai mana :)

samalah kita pb, adik beradik tak ramai, masa raya, cuti, kenduri dan hari-hari biasa, org yang sama jugak.

ummi suka tengok muka tok ma, lawa :)

mesti masa muda-muda tok ma lawa, betul tak pb?

oren said...

NCR: odit issue bila kita tak comply ngan sesuatu procedure..dan ianya terbahagi 2..kalo NCR major, mmg teruk la sebab ianya memberi impak negatif pada sesuatu prosedur kerja..kalo NCR minor tu, ok skit..tak le terjejas teruk sgt..

saya pun ngantuk gak ari nih..huwaaa....

jamri said...

pernah gak dulu jadi juruaudit dalaman skrg dah stop dah...

teringin nak makan jagung rebus PB....

Intan Rosnitta said...

Salam Kak pb,

NCR = Non-Conformance Report

Kena buat corrective action, pas tu submit (sblm dateline) kpd auditor utk tutup kes.

Ada consultant tak? Ni pendapat consultant x bertauliah je... hihi



Akok? Ish...ish... :P

zino said...

selamat berpuasa..

lepas odit terus kena mental block hehe

ladies of zainab's skool said...

kak pB, thanx for the visit...
tak sangka akak ni senior kiteorg..
rajin2 lah jenguk kat sini yer..ada link blog ustaz hadi kat blog..

Mak Su said...

relax, clearkan blockage

cikdinz said...

ok gak...

Neeza Shahril said...

nok la ghatek food dari kelate tu.. nok tapai puluttt..
feveret Ja tu kak pb..
nok! nok! heheh..

kak pb, bakpo Tok Ayoh dok di Klate, Tok Ma dok dengae kak pb? just wonder.. kalu tokleh jawab, takpo.. :)

aeropama dot com said...

aiyooo... kene 3 non compliance report. walahuuu. nmpknye lepas ni kene keje keras sket la nak clearkan NCR tu....

YuszTieY said...

salam kak pb...
salam ramadhan dari kami di sini.
bila baca entry kak pb ari ni...teringat la plok ko akok ,esok terasa cam nak buat akok la gatek...buat pengubat rindu...huhuhuuuu...kak pb sebut tu hok semua kito minat tu...murtabat hajjah halimah?kat mana tu nak cari tok pernah lagi rasonyo ore make murtabat tu..

CIKGU PANJI said...

akok,tape pulut,sira labu dan lain2 tu, bila takdok baru rasa nak makan. kalu ada sokmo supo ore dok kelate ni, tak jeling pun.hehehe

kbguy said...

pb, Selamat berpuasa dan Selamat berbuka puasa. Jangan tertelan biji kurma, ok ?

Anonymous said...

Bila le boleh rasa makanan macam ni...kat na boleh dapat ek..kalau kat klang ni..YAT

yushida03 said...

salam.
akok,tape pulut,sira labu dan lain2 tu. sedap wehhhh...
:)

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...