08 September, 2008

402

Assalamualaikum dan salam sejahtera
(kuang kuang kuang tiru opening aBah Najwa)


Hari ni dah 8 hari bulan.
Maknanya kita dah masuk hari ke lapan berpuasa.
Alhamdulillah , cuaca sekarang ni tak lar begitu menyeksa tekak.
Petang jer hujan.
Hujan jer petang .....
Sekarang ni pun , kat Shah Alam macam mendung jer ......

Tak ada nak cerita panjang rasanya.
Perkara yang berlaku dalam family pun biasa biasa aja.

Tok Ayah dah balik semula ke Kota Bharu pagi sabtu.
Bilik tidur pB pun dah siap di cat oleh aBear semalam.
Kaler pink nak ke purlpe gitukkkk .....

Sekarang ni , pB punya keadaan macam gambar pompuan kat bawah nie ler.
Gedebar duB duB ....
Kenaling (kalau orghe Klate kato).

Kenapa ......????






Esok adalah tarikh keramat ....
9 / 9 / 2008
Lawakan number tu ......

Esok , kedua dua anak perempuan pB akan berperang.
UPSR Bebbbbbb !!!!!!!

Anak anak nampak cool jer.
Mama jer yang gelabah semacam.
Macam mama pulak yang nak masuk dewan esok.

Rasanya Tok Ma lagi gelabah.
Sebabnya ,,,,,,,
Dialah yang dok bertungkus lumus mengulangkaji pelajaran dengan cucu cucunya itu terutama sekali dengan Siti Nur Afiqah (kakak).
Siti Nur Aqilah ni lebih kepada belajar sendiri sendiri.
Dok terperap kat dalam bilik.
Tengok tengok , baik punya lenaaaaa...


Minta jasa baik kawan kawan nyer , tolong tolong doakan agar anak anak pB dipermudahkan segala urusannya nanti di dewan.

Dapat menjawab dengan tenang .

Dapat menjawab dengan betul.

Diberikan Allah kesihatan yang baik dan tip top .

Tidak gabra bila melihat soalan .

Tidak gelap hati dan sebagainya .....

Buat semua ibubapa yang sekapal dengan pB , pB doakan agar anak anak kita akan dapat menjawab semua soalan dengan baik dan beroleh keputusan 5A nanti ...

Insyaallah .......



Dah tah leh nak menaip dah , sebab , debaran makin lajuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

28 comments:

Intan Rosnitta said...

Kak pb,

Intan doakan kakak & k.ngah dpt jwb soalan dgn baik, dipermudahkan segala2nya.

Segala usaha dah dicurahkan, skrg tiba masa nak berperang.

InsyaAllah semuanya baik2 belaka.

Doa byk2 kak pb, selalunya soa seorg ibu diperkenankan Allah...

Good Luck! :D

KV said...

insyaallah dorang boleh jawab dgn baik.
akak cat kaler lilac kt blk yer?

oren said...

insyaAllah, kami doakan yg terbaik untuk anak2 akak..dan jugak doa tambahan buat mamanya yg gabra jek nih..hihihi..

mamaranggie said...

insya-allah,mama rasa anak2 akak boleh buat punya...

Anonymous said...

Doa IP utk Afiqah & Aqilah semoga dapat menjawab semua soalan dgn tenang & yakin, insyaallah dengan usaha gigih anak2 serta tunjuk ajar Tak Ma dan berkat doa PB/ABear mudah2an semuanya akan berjaya dgn cemerlang insyaallah.-IP-

Ummibatrisya said...

salam,

ummi doakan yang terbaik untuk afiqah dan aqilah...

selamat berjuang dengan kertas peperiksaan....

jangan gabra, tenang aje tau...

rajin tok ma :)

ada awards untuk pb :)

AZWA said...

PB,

Same ler kita...sok anak azwa pun akan menduduki peksa UPSR gak. Sama2 kita berdoa agar anak2 kita akan berjaya dalam peperiksaan.

abanglong said...

salam...

my eldest pun esok gak. hehehe. tak tau la. pakat2 doa doa semoga sumer sumer orait la kan.

pB - how come 2 anak dara upsr ? twin ker ? or twin awal tahun and akhir tahun ?

Alex Lacey said...

srupo jugok...anok k.we si Azwar tu pun UPSR esok...tok tau la tu lagu mano dio tuh....revision ala kadar jah dekpong...huhuhu...mitok2 ok lah...

Zareda Norman said...

PB
semoga dipermudahkan segala urusan menjawab exam untuk anak anak PB...

Irfa said...

salam kakpb..
lagu manolah irfa 5 tahun lagi bila kakak nak ambik upsr?
tah2 lagi gelabah dr kakpb.he he

semoga 5A dlm tangan

Anonymous said...

1. PB patut amik cuti bagi moral support.
2. Jangan jadikan 5A - sebagai kayu pengukur kejayaan anak2 kita.

Just my 5 cents comment.

sya said...

pB kak sya doakan kedua anak pB dapat menjawab soalan dengan tenang dan berhati. Semuga berkat usaha dan doa emaknya membuahkan kejayaan

achik said...

all the best utk anak2 kak PB..
semoga diorang dapat jawab ngan jayanya.. insya-Allah.. :)

Ayu said...

Moga-moga Allah permudahkan mereka menjawab soalan nanti.. aminnnnnnn

Anonymous said...

Yat doakan semoga kedua-dua anak-anak kak pB dapat membuat yang terbaik..semoga beroleh kejayaan didlm exam nanti..kak pB kalau nak cuti tu cuti je jgn berbelah bagi tak salah bagi moral support pada anak-anak..

Ordinary Superhero said...

Good Luck untuk Mama nya.....

aNIe said...

PB...akak doakan semoga anak2 PB akan menghadapi peperiksaan dengan tenang dan berjaya dengan cemerlang...Ameen...

~akuni~ said...

Saya doakan kedua-dua anak PB dapat menjawab soalan periksa dengan lancar esok, lusa dan tulat...

Kepada mak nya pulak, semoga tenang, jangan gelabah...

MULAN said...

insyaAllah.. moga dipermudahkan segalanya bagi anakanda pb tu..

emmacommey said...

moga2 anak2 kak pB dpt buat g terbaik...amin...

epelijau said...

Salam Kak PB..
Moga dipermudahkan urusan anak-anak dara berdua :)

Neeza Shahril said...

anok kak pb kembar ko?? dua2 ambik UPSR tu.. ko soghae awal tahun, soghae hujung tahun??

mugo2 mereka berjaya buleh 5A. Ameeennnnn....

zino said...

semuga mereka semua berjaya... amin..

aeropama dot com said...

anak nk peksa maknye yg gelabah ek? senang cite kak pB amik skali exam tu. wuhuhuhuh

Am said...

Masih sempat ker ucap Selamat berpuasa kat PB ni.......

~qudwah_mardihah~ said...

semoga selamat dalam setiap langkah dan menuju bahagia...amin...
hmmm.....bestnyer makanan tuh,. buat dihah terliur jer..hehehe

Hujjatul_islam said...

pandai ek bercerita.,... huh.. kagum rajih

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...