09 October, 2008

418

Alahai , ingatkan nak upload gambor gambor raya
Tapi tengok tengok tak bawak pulak Pemandu Ibu Jari .
Tertinggal kat umah.
So , delay lagi satu hari .....



Nak tanya la sikit pada kengkawan kengkawan wanita @ isteri isteri

Yang laki laki nak tolong jawab pun boleh jugak

Tapi , ini isu sensitif dan sedikit 18 SX ,
jangan pulak ada yang marah pada pB , nyer

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





Let say lah kan ,

si isteri ni datang bulan @ bendera merah ...
7 hari dah datang bulannya pulak

dan tiba tiba ,

pada malam ke 7 tu , si suami bertanya khabar ....


"Tak boleh sembahyang lagi ker ?"
" Dah tujuh hari kan ??"



Agak agak lah kan , kenapa lah si suami tu bertanya begitu ??


Sebab dia take care pasal si isteri atau ada double meaning dalam pertanyaan tu ...





Sila beri pendapat masing masing nyer

Terima kasih



33 comments:

aNIe said...

PB...kalau cik abang akak tanya camtulah...

Double meaning tu...hahahhaha

Yunus Badawi said...

pB,
Tak baik buruk sangka kat suami. Dia nak pastikan isteri tak ponteng solat.

zareda said...

ala PB.. macam tak faham plak.. heheh soklan dua dalam satu ler tu..

mama ranggie said...

dua2 kot..hehehe..7 hari tu,mana tahan poser lelama..hiks...

Lan Rambai said...

sebab nak ajak jemaah sekali lahhhhh

AZWA said...

Muahaha...nak ajak mandi berjemaah sekalik ler tu isk isk isk

pB said...

AZWA
Mandi pun ada berjemaah gak ker ??

Hik hik hik




LAN
Lama sungguh hang hilang norrr


Alhamdulillah kalau begitu niatnyer

pB said...

MAMA RANGGIE
Tak tahan ???

40 hari buleh poser , tak kan 7 hari tak leh


hi hi hi

pB said...

ZAREDA
Bukan pB yang musykil tapi ada member yang tak faham .....




ABG YUNUS
Hi hi hi

kalau suami jenis ponteng solat , cam ner tu ????

pB said...

KAK LADY
Bukan lagi double , tapi tripple tripple meaning lagi tuuuuu

Intan Rosnitta said...

Maksud pertama, nak ingatkan isteri suruh cepat2 solat berjemaah bersama.

Maksud kedua nak ajak isteri bunuh org kafir bersama.

Dua2 byk pahala.

Sila pilih yg mana satu atau kedua2nya sekali.

Hik hik :D

Alex Lacey said...

dio tanyo maso malae ggapo? malae Juma'at ko? kekekekke...ado makno la tuuuu...

Ayu said...

heheh jawapan saya sama mcm lelain.. hehe ade 2 sebab.. :)
ajak solat
dan ajak bunuh org kafir kekekee

Ummibatrisya said...

salam,

nasib baik dia tak tanya kain telekung basuh ke?

itu pun salah satu soalan jugak tu?

sebenarnya dia ajak solat berjemaah dan lepas ajak bunuh orang kafir pulak :)

malu!

HappyIrfa said...

salam kakpb..
itu soklan biasa.maknanya dia dah tak tahan lagi..kwang200x

Mak Su said...

huhuhu, laki saya tak tanya kabar saya... huhuhu

Yunus Badawi said...

Bersyukurlah para isteri yg mempunyai suami yg mengikuti perkembangan puan2. Kurang2 dia mengira beberapa hari dah cuti. Kalau dia buat dek, isteri pulak nak kena tanya soalan double meaning.
Agaknya mcmana bunyi ayat tu?

Anonymous said...

Sebenarnya suami tu jenis yang perihatin..."Bukan sang suami hanya membayang kan tuuu je"banyak hal-hal lain lagi yang nak fikir..

KALAU BERTANYA MASA TU MUNGKIN..
1.ambil berat pasal isteri...
2.Kalau ada msalah apa -apa boleh le jumpa dokter cepat-cepat...
3.Senang le nak beli pet lagi tak payah le isteri mintak baru nak beli..
4.Sebap semua hal suami yang nak kena tanggung.

Salah ke ekkk sekadar bertanya wahai sang isteri semua... jangan lah pandang sang suami sebegitu sekali.kalau tak bertanya nanti mula le fikir suami ni langsung tak ambil tahu ambil berat pabila sang isteri menggalami sakit bulan.JUST AMBIL BERAT PABILA ISTERI SIHAT JE...tak patut..tak patut..

pENDAPAT yat yang bujang ni JE LAH.yg lain jgn marah..

pB said...

YAT
Bagi pendapat , tak macam orang BUJANG pun ...


Ye ke Bujang ???

pB said...

ABG YUNUS
"Abg , abg , abg tak nak bayar bil air ker ??? "


Ha ha ha

luna said...

saya rasa suami tu baru lepas try ubat kuat kot. nak test power :P

pB said...

LUNA
Ubat kuat cap "Hang Tuah"

Hi hi hi

pB said...

MAK SU
Laki Mak Su tengok kain telekung.
Kalau ada tersangkut , cam la tu , Mak Su dah boleh solat

Hi hi hi




IRFA
Tak tahan apa tu ??

Cis , wat wat tanya lakkkkk




UMMIE
Apasai malu ??


Abah Jamri selalu dok tanya ker ????

pB said...

AYU
Bunoh orang kafir dapat gak pahala tu ....





INTAN
Dua dua jelah.

lagi mudohhhh





KAK WEAR
Ado bezo kor tanyo malae Jumaat atau malae laing ????

Abe JD tanyo lagu mano ???

M.A.S said...

sebab dia nk tolong beli pad kot..mana la tau da abes..so kena tanya dulu da abes period blom..kakaka

Ungku Nor said...

err..akak tak paham soklan laaa..

keh keh keh ;p

~akuni~ said...

Roomate kita pun selalu gak tanya, kita pun tak paham nape dia tanya ek...

zino said...

biasa lah tu.. buat2 tak paham pulak hehe

sya said...

Alamak pB kak sya dah lama dah orang tak tanya hal dah semayang ke belum ni... rindu le pulak.. ha ha ha ha.. adeh adeh

sya said...
This comment has been removed by the author.
Ordinary Superhero said...

Pemandu Ibu Jari...kaki yang ada rasa gatal2 nak pakai gelang ke?

yushida03 said...

pemandu ibu jari... hahaha..

pasal soklan tu.. ntah.. kalu bg saya, soklan prihatin jer tu..

bunuh orang kafir? adeiihh ambo x pehe weihh

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

owh ..kalu saya..saya suker cik abe saya tny gitu......hehehehe....tanda dia prihatin..ye jugok...tp sebab utama tu.....paham2 la Kak Pb...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...