10 October, 2008

419





Alhamdulillah dengan tunjuk ajar dari Sifu Akmal , maka boleh ler
pB buat slideshow nie.

Jenuh jugak Akmal mengajar.
Yelahkan , kelas jarak jauh.
Sifu kat Kuantan , anak murid kat Shah Alam.
Sib baik telefon free ...
Kuang Kuang Kuang ....

(Akmal , turun KL , akak belanja makan nanti).

Dah masuk seminggu orang kerja , baru nak cerita pasal raya.
Tak perlah kan ...
pB buat simple simple jer ...

Hari Jumaat 26hb September , kerja sekerat hari.

Bertolak dari Puchong tepat tepat jam 130 tengahari.
Solat zohor pun tak dan nak buat kat umah.

Sangkut tempat biasa kat Pandan Indah.
Then , ok jer sampailah ke Highway Karak , semua tu.
Tak silap , dua kali bayar tol ...

Berhenti solat zohor kat Petronas Bentong.
Semua rakyat Pantai Timur tau mana Petronas tu.
Memang besar dan selesa kalau berhenti kat situ.

Perjalanan , alhamdulillah lancar jer.
Cuma kdg kdg terpaksa gak aBear bawak slow slow sebab ada lori kat hadapan.
Sekatan untuk lori belum berkuatkuasa lagi untuk hari itu.

Cuaca pun sejuk .
Kejab kejab hujan.

Tapi bila dah hujan , jalan pun licin.
Makanya , berjumpalah dengan deretan kereta yang terpeleut kat tepi jalan.
8 biji kereta tu.
Kesian sungguh .....

Berbuka puasa dalam kereta jer.

Bila sampai di Chiku 3 , barulah aBear berhenti untuk makan.
Solat maghrib & isyak , sambung lagi perjalanan.

Alhamdulillah , jam 1030 malam , kami selamat sampai ...

End of first siries ....

19 comments:

Ungku Nor said...

memang tak penah merasa balik raye jejauh..macam best je ek?
hehehe

Yunus Badawi said...

pB,
Saya dengar sifu Akmal memang terer. Sayapun bercadang nak menuntut dgn dia bila ada kesempatan.
Perjalanan you balik kampung bila dah banyak siri boleh dibuat buku macam Dato' Farid Ariffin dulu - "Perjalanan Yg Tidak Direstui".

achik said...

saya pun cam kak ungku.. x penah merasa balik raya jejauh..

bahaya kan follow dekat2.. sekali eksiden 8 kete terus.. huhuhu.. seb baik perjalanan akak selamat.. :)

pB said...

ACHIK
Mmg bahaya.
Sebab tu kemalangan tu tak ada BAU





ABG YUNUS
Byk ilmu budak Akmal tu.

Perjalanan ni adalah perjalanan yang direstui

Hi hi hi




KAK UNGKU
Jom , cuti sekolah ni jom kita ke Kelantan.
Ambik feel , jalan jauh.

Alex Lacey said...

rajinnyo PB ambik gambar.....tapi best la sbb buleh tengok balik nanti, next year ke, bila2 ke...

mano alamatnyo? kato nok sms :D

HappyIrfa said...

salam..
wah ada drama bersiri ala telenovela la pulok..best gak.layan jelah.

Akmal said...

Adoi~~~ takde terernya kak pB~~~ Hahaha.
Saya balik hari tu bahaya sikit. Banyak lori. Tak tahu la mana datangnya. Dah le taknak bagi jalan.
Marah betul.

angah said...

Biasa gak singgah kat Petronas tuh. Tempat luas tapi mahalnya makanan Ya Robbi!!!!

Intan Rosnitta said...

Masa ni semua ceria lagi. Mood raya katakan...

Masa balik semula semua muka monyok. Yg budak2 monyok sebab x puas beraya, yg dewasa monyok sebab duit dah byk habis time raya.

Hahahaha

:P

yushida03 said...

balik raya mmg satu pengalaman indah wpun tensen.

umeboshi said...

k.pb...salam raya!
meh le dtg umah ume.. anyway, iman kalo lalu terowong je mesti dia cakap tu terowong ultraman!! dia harap2 sgt moga bleh jumpa ultraman. ahahha.. sampai ke sudah belum berpeluang jumpa lagi.

TokNabe said...

Alhamdulillah selamat balik kelate, selamat dah beraya dan selamat dah balik Kl semula..... lagu mano traffic kat KB time cuti baru ni, dengar kata jem giler... kalau jem giler tu biasa ler...

farah sr said...

kak pb,
kete bapak saya xcident raya ke-4
juga dalam ujan
juga berderet-deret
kete bapak saya belakang sekali
saya pun ada kat dlm kete tu
tapi
suma ok
alhamdulillah
kenangan hari raya..

zino said...

boleh ajar orang ceras pulak lepas ni..dah dapat tauliah belum.. hehe

YuszTieY said...

kematu punggung dok lam keta lama2 kan kak pb...adoiiiii...tapi bila nampak jer sempade kelate terus hilang kematu...yahooooooo dok masuk kg daaaaaaa....
best nya make tepi jale..

nono said...

salam,

akak..ari tue time g umah kak KV xsempat nk jumpe...NONO sampai...pastu kak KV ckp akak br jer gerak...huhuhu..xde rezeki..:(

Ummibatrisya said...

salam,

ummi nak pergi kelantan ni 19hb hingga 21hb.

kat mana nak beli barang murah. kawan jamri kata pasar siti khadijah mahal :)

hotel riverview ok tak?

Anonymous said...

Tu pelangi petang ke pelangi senja kak pB...

Sapa yang pelangi ekk kak pB...

Nik Ha said...

Beh lah slide show kak PB. Tingin nok blk kg sokmo ;)

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...