04 November, 2008

434

Hmmm ....


Bersiaran langsung dari rumah.
Went to see Dr tis morning , and she gave me one more day MC.
Makan ubat selsema , terus ting tong ....




Thanx for all the comment yang pB terima berkenaan dengan entry
pagi tadi.


Just to clarify everything , pB dah pun bersembang dengan member pB tu.


It seems that, pB dah tersalah anggap ....


The words was not meant to pB.
It was meant for the problem that she face masa tu.



pB yang cepat buat andaian ....
And i made a wrong conclusion ...




To my dearest fren ....


I am so sorry because dah tersalah tafsir.
That entry was not meant to 'komdem' U ....

It just my way to 'cari U'
because since that nite , U terus diam dan membisu ....







I am sorry
Please forgive me ....












p/s :
Yup . my fren tu baca blog pB ........




MATAHARIKU ...


tertutup sudah pintu, pintu hatiku
yang pernah dibuka waktu, hanya untukmu
kini kau pergi dari hidupku
ku harus relakanmu walau aku tak mau

* berjuta warna pelangi di dalam hati
sejenak luluh bergeming menjauh pergi
tak ada lagi cahaya suci
semua nada beranjak, aku terdiam sepi

** dengarlah matahariku suara tangisanku
ku bersedih karna panah cinta menusuk jantungku
ucapkan matahariku puisi tentang hidupku
tentangku yang tak mampu melakukan waktu

repeat *

dengarkanlah kau matahariku

dengarlah matahariku suara tangisanku
ku bersedih karna panah cinta menusuk jantungku

12 comments:

aNIe said...

Alhamdulillah...segalanya dah okay...

Alex Lacey said...

entry pagi takdi? k.we tok dae nok baco....sibuk bedo'oh alik pagi lloni...huhuhu...apo2pun, kalu settle doh everything tu, alhamdulillah la...

AZWA said...

Dah settle dah ek...syukurlah...macam citer politik plak dah..hehehe takper la yang penting yang keruh dah dijernihkan.

Ummibatrisya said...

salam,

kadang-kadang manusia suka membuat andaian sendiri :)

tengok dah terkena batang hidung :)

nasib baik masa PB dapat masg tu PB tak reply dan cakap macam-macam kat dia :)

Intan Rosnitta said...

Lega. Alhamdulillah...

Moga ikatan persahabatan antara Kak pb & kawan tu kekal selamanya.

We learn from mistake, kannnn.

HappyIrfa said...

salam..
baguslah..:)

Zareda Norman said...

kes salah faham ler ni..

tak apelah next time kita banyakkan bersangka baik..

lupakanje said...

andaian...sesuatu yang kita lakukan apabila kita tidak mendapat jawapan, mahupun kita tidak sempat mendapatkan jawapan,atau kita tidak akan berpeluang mendapatkan jawapan....maka lahirlah andaian. Andaian, adakalanya bisikan hati, adakalanya dari syaitan, adakalanya dari diri kita sendiri.
andaian, bisa jadik pemunah perhubungan...suami isteri, saudara mara, rakan taulan, mahupun rakan sekerja.
andaian, seumpama sangka buruk, yg amat dilarang, dalam Islam..salah satu sifat mazmumah yang perlu kita jauhkan.
andaian, aku juga sering kesal, apabila sering tersilap dalam berandai...hasilnya, putus silaturrahim...benci membenci.
Namun, masih tidak dapat larikan diri dari membuat andaian, walaupun tahu, ianya satu yang blh merosakkan diri sendiri... uhhhhh... acik jiwangg..
Pengalaman acik, samada acik yang membuat andaian, mahupun org lain yang membuat andaian pada acik...hasilnya, acik hilang saudara yang disayangi sebelumnya, acik kesunyian, ditinggal sahabat yg begitu ambil berat pada acik...uwaaaaaaaaaahhh.. pecayalah...larikan diri anda dari andaian sejauh mungkin..sebaliknya, bersangka baiklah selalu walau apapun yang berlaku...anda tidak akan rugi...
sekian, peringatan untuk diri acik sendiri yang selalu tertipu dik andaian...

KAMATO said...

Bagusla dah selesai..... nak tenguk foto TT hari tu masuk blog kamato

zino said...

so everything dah settle.. boleh le cerita TT pulak lepas ni ya hehe

pB said...

BRO Z
Alhamdulillah , settle

Cerita ttg TT , kena tunggu gambar ...


Tunggu yer




BRO KAMATO
Nanti pB karang n3 ttg TT ...

Ungku Nor said...

betul tak akak ckp..seorang sahabat tidak akan mendoakan keburukan untuk sahabatnya..hehehe

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...