13 November, 2008

442



Akhirnya keputusan diketahui juga ....




Debarannya mengalahkan debaran



seorang ayah menunggu kelahiran anak yang pertama ....





Dua orang , makanya dua keputusan ....





Kakak






2A , 2B dan 1C






manakala Kak Ngah




3A dan 2B






Reaksi pB , Hanya Allah Yang Tahu .......












46 comments:

Ummibatrisya said...

salam,

Alhamdullilah, akhirnya, dan semua lulus :)

banyak A tu :)

ada janji ke, kalau dapat satu A satu ratus, kalau dua A dua ratus :)

KV said...

tahniah utk kedua 'kembar' along dan angah.
Lega kan?
Hihi

pB said...

KV
Terima kasih




UMMI
Salam

Yup , dua dua lulus .
Tak ada janji ....

Intan Rosnitta said...

Tahniah buat kakak & kak ngah. Cuti sekolah ni boleh rehat puas2.

:D

Ungku Nor said...

hehehe..tahniah..tahniaahh..;D

sya said...

Betul pB cakap... dpt 5A.. Tahniah

Alex Lacey said...

tak po doh tu PB....ok doh tu...rama hok keputusae lebih kurae lagu tu tuh....

Zareda Norman said...

alhamdullillah, tahniah buat kedua duanya...

mama tak debar debar lagi kan.. lepas ni boleh cuti cuti Malaysia

Neeza Shahril said...

Tahniah untuk kembar kak pb.. alhamdulillah..

selesai 1 bab..

masuk bab lain lah pulok.. pah ni.. PMR pulok.. tapi 3 tahun lagi la.. :))

luna said...

pasni dah form 1...cepat je kan

achik said...

tahniah utk Kakak & Kak Ngah.. :)

pB said...

ACHIK
:)






LUNA
A ah , masa kejab jer berlalu

pB said...

ADIK JA
Lepah tu memea lar lepah.
Tapi kak pB memea frust kakloh ...


Panjae lagi perjalanae demo duo tu ...

pB said...

ZAREDA
Masih dalam mode cuba menerima keputusan Xm tu ...

Cuti cuti Malaysia , rasanya buat masa ni kena tangguh dulu.

pB said...

KAK WEAR
Tu lar ....

Usoho , usoho doh.
Tak dok rezki nok tengok slip perikso 5A

pB said...

KAK SYA
Tu lar kan , akak.




KAK UNGKU
Anis dpt 5A ..
Tahniah

pB said...

INTAN
Dok cuti rehat doh

umeboshi said...

alhamdulilah!!! syukur. tahniah buat kak pb sekeluarga...especially k.long dan k.ngah :)

mazudi said...

ok la tu result tu tuh.
Tahniah.

Akmal said...

Alhamdulillah....

TokNabe said...

dah selesai penantian selama ni. Lega rasanya nooo.....

aNIe said...

Alhamdulillah penantian PB dah berakhir...tahniah buat anak2...

2A...3A...pun dah okay...sebab...itu semua merupakan anak tangga pertama untuk anak2 itu melangkah ke puncak jaya...

Yunus Badawi said...

Tahniah kpd anak2 pB. Anak sulung saya dulu pun dpt 3A aje. Dah tu pegi ambik result sendiri naik basikal pasal saya kerja. Tapi PMR dia dpt 7A. Kak Long & Kak Ngah kalau berusaha boleh dpt 8A dlm PMR.

DBI said...

tu result on paper jer...tahniah untuk anak anak.

pB said...

DBI
Terima kasih ...




YB
Tahniah sebab anak YB berjaya mendapat 5A.
Mereka berdua pun ke sekolah dengan berbasikal sahaja.

Insyaallah , semoga keputusan ini membuka mata mereka berdua , untuk berusaha dengan lebih kuat lagi.

pB said...

KAK LADY
Seperti mana yang pB beritahu, 5A tetap dalam gengaman .

Tapi , hati begitu sedih ....





TOKNABE
Lega dalam kesayuan

pB said...

AKMAL
Alhamdulillah




MAZUDI
Tapi , hati ibu ini terasa sungguh sayu dan sedih

pB said...

UME
Thx Ume

~akuni~ said...

Tahniah dan syukur Alhamdulillah.

Jgn lupa buat solat syukur.

Kepada kakak2 sekalian, semoga berjaya di dalam pelajaran mu.... (pjg lg perjlnan nyer pun)

NONIE AZIZ said...

tahniah untuk anak-anak kak PB

cikdinz said...

alhamdulillah...tahniah ye...

Mak Su said...

tahniah.... :)

buat anak2 dan ibunya

indera kencana said...

Tahniah pada anak-anak akak. Mereka dah berusaha yang terbaik untuk diri mereka. Sekarang giliran ibubapa pula meraikan kejayaan ini. Anak yang bijak, baik dan soleh/solehah bukan diukur pada bilangan A yang diperolehi. Mudah-mudahan di peperiksaan yang seterusnya, anak-anak akak akan lebih berjaya. Ini baru langkah permulaan.

KAMATO said...

Syukur Alhamdulillah

kbguy said...

Taniah.Kamu pun ada kembar juga ke ???

pB said...

KBGUY
Thanx

My first lahir bulan January
My second lahir bulan Disember

Same Year , Different month





BRO K
A ah syukur.
At least ada A jugak tu

pB said...

INDERA
Terima kasih atas kata kata semangat tu.
Semalam , memang 'down' giler giler.
Tapi , balik rumah , tak ada pun marah marah pada budak budak tu.

Hopefully , keputusan UPSR ni menjadi wake up call buat mereka berdua

Dan juga

pengajaran yang boleh digunapakai oleh Kak Lang pula

pB said...

MAK SU
Thx MakSu




CIKDINZ
Lama tak nampak demo.
Sibuk benor ker ??

Terima kasih

pB said...

NONIE
Thx Nonie

pB said...

AHNI
A ah perjalanan mereka masih panjang.
Masih banyak lagi peperiksaan yang perlu mereka tawan.

Abah Mui'zz said...

Alhamdulillah. Tahniah untuk dua2 puteri PB itu.

Anonymous said...

Keputusan hari ini ibarat satu langkah permulaan untuk terus berjaya pada langkah2 yang akan datang, bersyukurlah diatas kejayaan mereka semua semoga akan lebih berjaya di kemudian hari insyaallah.-IP-

zino said...

tahniah kepada kedua2 anak PB.. kat rumah tu yg pernah dapat 5A fizah sorang je.. masih banyak perjuangan utk mereka berdua.. study utk PMR pulak..

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

alhamdulillah...tahniah utk kakak n kak ngah.....tu la mmg berdebar kan? bila dha tahu tu....lepas dah.....tahniah sekali lagi !

AZWA said...

PB..sama2 la kita bersabar ya..anak2 dah mencuba setakat terdaya..takper PMR masih ada untuk ruang untuk perbaiki diri. yang penting semuanya lulus, takde dapat F. tahniah kak long and angah

13may said...

tahniah tahniah :)

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...