18 November, 2008

463







10 tahun yang lalu , Siti Nur Arifah dilahirkan.
Dilahirkan di Sungai Petani , Kedah.


Seberat 3 kilogram.

Kenapa lahir di Sungai Petani ?
Sedangkan di waktu itu , pB sudah pun bekerja di Shah Alam.
Kerana Tok Ma dan Tok Ayah masih lagi bekerja di sana.
Dan pB sudah semestinya nak berpantang dibawah jagaan Tok Ma .


Dilahirkan pada hari khamis , jam 1130 pagi.

Arifah ni anak yang istimewa.
Di mana tang istimewanya .....


Waktu kecilnya , dipenuhi dengan jerit tangis.
Sampaikan , ada orang tua yang mengatakan
dia ada 'sawan tangis'.
Ada line hijau di atas batang hidung nya .....
Memang hobinya menangis.


Tiap tiap malam , kami berdua akan bergilir
berjaga untuk cuba meredakan tangisannya.


Nak kata sakit , pun tidak.
Nak kata di tegur , pun tidak.


Ada kalanya , aBear akan tertidur di kerusi
sambil mendukung si Arifah nie.
Berhenti tepuk pun , for sure akan menangis.


Sampai satu tahap , kita orang terpaksa
membeli alat ayunan buai elektrik .
Kalau berhenti ayunan buai , mesti menangis.


Dan ada satu masa tu , pB pun dah give up.
Kalau time tu datang , mesti pass pada aBear.
Suruh dia jer yang berjagaaaaaa ....


kalau tak silap , masalah ni dapat diselesaikan
apabila one of aBear punya kawan ajak gie jumpa
some one kat Kajang.


Selepas tu , alhamdulillah
tangisan tu semakin hari semakin kurang ......
Hmmmmm ...


Dah 10 tahun dah anak dara pB nie.

Dalam ramai ramai anak dara , Arifah ni memang jenis
ringan tulang....
Kalau pB sibuk di dapur , dia pun mesti
sibuk jugak.
Sibuk nak menolong.

Dan pB rasa , kalau dibandingkan dia dengan kakak kakaknya
dia lebih pandai beraksi di dapur.


Namun, begitu
satu kelemahan yang ada pada si Arifah nie.

Mulutnya .....

Mengalahkan si Joyah .....

Mengalahkan Kak Ungku ....
Menewaskan Aznil ....
Laser habis .....
Itu yang pB dok risau nie ....


Untuk Siti Nur Arifah ,


SELAMAT HARI JADI ...


Semoga hidup Arifah akan mendapat
kebahagian di dunia dan akhirat.
Jadi anak yang solehan ......


Dan jangan lupa , solat lima waktu ......
Dah 10 tahun dah ...
Kalau tak solat , mama boleh babab , tau ....

28 comments:

shafarina said...

Selamat hari lahir Arifah!

Semoga rajin2 dengar kata Ibu & Ayah ek

achik said...

hepi besday Arifah.. :D

KV said...

selamat ulang tahun arifah!

Ungku Nor said...

walaweihhh..nama aku pun masuk list!!!

Selamat hari lahir Siti Nur Arfah.
Semoga yang terindah akan menjadi milikmu..

haa..tengok..mana akak ada kuar ayat laser..
err..taim ni je la hehehehe

Intan Rosnitta said...

Selamat Ulang Tahun buat Siti Nur Arifah.

Moga sihat, bahagia, berjaya di dunia & akhirat serta membahagiakan kedua ibubapa...

:)

Alex Lacey said...

Happy Birthday Kak Lang tu...

ore kato kalu budok tu susoh nok jago maso kecik, besar sek sok dio lah hok nnolong kito nyo....harapnya begitu lah dok?

Moga murah rezeki sokmo...

Yunus Badawi said...

Happy Birthday Arifah!

pB, kenapa tak ketuk2 pintu aje masa dia menangis dulu macam Ahmad Albab? Untung2 dpt kawan dgn anak jin - dapat harta banyak :)

aFkaR'z said...

selamat hari jadi...

gunakan keletah mulut tu tuk sesuatu yang positid, jadi peguam contohnya... mesti tak terdaya pihak lawan

muadzlife said...

selamat ulang tahun..hahahaa dah sepuluh..hehehe mmg boleh babap dah tu...tapi jgn kuat2..hiks..

zareda said...

Selamat Ulangtahun kelahiran buat Arifah...

semoga menjadi anak yang solehah dan membanggakan orang tua dunia dan akhirat

Ummibatrisya said...

salam,

selamat hari lahir arifah!

semoga menjadi anak yang berjaya di dunia dan akhirat, Amin!

Ummibatrisya said...
This comment has been removed by the author.
~akuni~ said...

Happy Birthday ya Kak Lang (betul ke ni, main belasah je aku ni)...

Semoga jadi muslimah yang berjaya di dunia dan akhirat ya...

indera kencana said...

Dah besar dah anak-anak akak ek? Moga rumahtangga akak akan terus berseri dengan kehadiran puteri-puteri yang manis-manis tu.

Selamat Hari Jadi Arifah. Pesanan ankel, biar mulut macam Joyah. Tapi hati sentiasa ikhlas.

AZWA said...

selamat hari lahir Arifah...semoga jadi anak yang solehah berjaya dunia akhirat, insyaAllah.

Am said...

Selamat Hari Jadi dari Am juga ya, Semuga membesar sebagai anak yang soleh dan membantu ibu dan bapanya....

Ordinary Superhero said...

Happy Birthday3x.

Nazali Noor said...

Eppi Besday Siti Nur Arifahhhh...

Wahhh...dah besar dah anak dara ni..tak lama lagi dah sekolah menengah..dah tu masuk Uni..dah tu grad..kahwin..

Wahhh..dah tak lama tu PB nak dapat menantu..kikiki

sya said...

Selamat Hari Lahir Arifah..

pB cam sama je ngan Aiman kena sawan tangis... menangis aje.. sampai mak dia pun ikut sama nangis... leh jadi menantu kot.. sama kuat nangis..

Mak Su said...

hepi besday Arifah :)

Akmal said...

Happy Bithday! :D

Kak Elle said...

Selamat hari jadi Arifah semoga berjaya dunia akhirat dan jadi anak yg soleha ye:)

Neeza Shahril said...

Happy Birthday Arifah..
semoga panjang umur, murah rezeki dan gembira selalu..
juga semoga hidup Arifah sentiasa diberkati Allah..

ehemm.. birthday kita dekat2 laaa.. tapi perangai kita berbeza..
Arifah rajin.. makcik ni malas!! hehee..

abanglong said...

salam ari jadi :)

Anonymous said...

Sorry rasanya tak terlambat lagi utk ucapkan selamat hari jadi utk Arifah semoga sihat dan berjaya dalam hidup...

Dari Batu 7.

Pp said...

selamat ulang tahun kelahiran kepada Arifah....
semoga makbul doa ibu dan abah!

dari pakcik dubai

umeboshi said...

happy b'day arifah!!! tahniah gak buat k.pb atas ulang thn kelahiran anak ke3 k.pb ni!!

pB said...

UNTUK SEMUA , KAK LANG UCAPKAN TERIMA KASIH ATAS SEMUA DOA DOA TERSEBUT .....

UNTUK UNCLE YG DOK UK TU ...
LAMBAT LAGI LAR pB NAK BERMENANTU ...


BOOK HERO SORANG , BOLEH ?

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...