21 November, 2008

467







ADA








TIADA






ADA SEMULA.
TAPI , DAH BRAND LAIN.




DULU , SAMSUNG


SEKARANG PANASONIC








DULU MUAT 6 KG SAHAJA.
SEKARANG , TU DIAAAA

12 KG ......





SO , SAPER SAPER YANG ADA MASALAH
NAK BASUK KAIN BAJU ,
BOLEH EMAIL pB ..



1KG pB CHARGE RM2.50.
MURAH TAK?



hE hE hE


*************

Sambungan sikit



Tapi kan disebabkan
nak adakan yang kat atas ni


pB terpaksa kehilangan
yang kat bawah nie


Habis budget nak beli
gelang bila balik KB nanti ...


hu hu hu


40 comments:

Alex Lacey said...

baru beli ko PB? comei tuh...12 kg lagi...hmmm..buleh tupae tuh hahahahah....

HappyIrfa said...

salam ..
12kg..ui banyak tuh.saya yg 6 kg tu pun x penuh.hehe

Ordinary Superhero said...

RM2.50 tu termasuk lipat skali ko? :)

Ummibatrisya said...

salam,

murah!

ummi pergi laundry satu kilo RM4

dua tiga minggu ni aktiviti membasuh baju guna tangan sebab mesin samsung ku pun rosak :)

bilah nak jadi chipsmore

kejap ada kejap tak ada

dan ADA!

Ungku Nor said...

hehehe..best sbb muat nak sumbat narita.
takyah antar dobi..

aFkaR'z said...

fuuuuuuuuuuh cun cun!!!

ewaaaah, mood lebih rajen nak basuh baju ler lepas ni

pB said...

aFKAR'z
Cun ek ?
Duit pun cun gak tu
Habis simpanan ...

Rajin ?
Suruh anak anak jer yang basuh.




KAK UNGKU
Sebab tu beli yang besau tu

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

PB,

KP rasa mesin basuh lagi pentingkan sbb kalu xde nanti nak htr dobi "manyak mau kuar"
basuh tgn : oittt x larat weii...

lupakanje said...

PB,
double capacity tuh...
Nanti jgn lupa amek baju2 acik yg sminggu belonggok tk basuk tu ye...acik tk do maso nk ngantar eeh..nnt masuk buku 5 jer....hehehe

~akuni~ said...

hu hu hu... dah 'upgrade' dah washing machine die... sy punyer jer yg lum tukar2 lg, padahal dah mcm nak roboh dah...

pB said...

AHNI
HU HU HU

Mmg kena upgrade sebab SaMsUnG tu dah banyak kali repair ....

3 x 200 = 600

so , baik beli yang baru jer ...




LUPAKANJE
Ada lagi ke orang pakai buku 5 ?

kupaslaroren said...

salam..sj lalu dan bace.

p/s: leh tompang mesin basuh? heheh

pB said...

KP

Betul tu.

kalau mesin rosak , memang haru.
Sekali hantar dobi , kena puluh puluh ringgit.
Mana tahan.

Anak lak ramai ....

umeboshi said...

hamboi...12kg? ehheh... tapi, lawo la gelang tu,k.pb!! huhuhu

pB said...

KUPASLAROREN
Kalau dok area Puchong tu , mai lar singgah umah

pB said...

UME
itu gambor jer.
Yg sebenarnya , untuk harijadi kak pB yang lepas , kak pB minta aBear belikan rantai kaki ....


Tapi rasanya , angan angan jer lah
sebab dah berabis untuk mesin basuh nie

Yunus Badawi said...

Kalau saya bawak sabun basuh sendiri 1kg RM1 OK kan? Kalau pB sediakan khidmat penghantaran lagi best.

KAMATO said...

ni dah boleh bukak kedai dobi.. he he

manlaksam said...

Sapa-sapa yang malas nak hantar, boleh call Pak Man. Pak Man boleh gi kutip dari rumah ke rumah dan tolong hantar ko rumah PB.
Pak Man ada lori.
Tapi hulur lah sikit!...hehehe.

pB said...

BRO K
Nak ambik pun kena jengkit kaki , sebab tak sampai ..

he he he




BRO YUNUS
Boleh boleh
Tak ada masalah

pB said...

BRO MAN
Cantik jugak tu.
Nati kito sign ak gri ment

Purpleheart said...

12 kilo tuu, tak pe la kak pb, len kali beli gelang lak k, manalah tau tahun depan harga mas pulak turun.

oren said...

mesin basuh saya yg rosak ari tu pun, brand Samsung..lenkali, mmg tak beli dah brand nih..pomen cakap, brand nih mmg byk masalah..

Intan Rosnitta said...

12 KG?

Memang berbaloi!

:D

pB said...

OREN
Memang ..
Tukang repair hari tu pun cakap mcm tu ...

Samsung Mesin Basuh tak elok ....
Mudah rosak....

pB said...

INTAN
Anak ramai ...
So baju pun banyak ler ....

pB said...

PH
Hi hi
Raya haji ni , kita pujuk 'manja-manja' aBear tu.
Mana tau ada lagi terselit kat mana mana duit ..

hi hi hi

manlaksam said...

Nasib baik Samsung....kalau Samseng lagi teruk.
Hahahahaha.

pB said...

ABG MAN
Kah kah kah

Buat lawak lak .....

edyan7 said...

kalau takde lah mesin basuh ni... jenuh lah memberus... dulu masa kecik selalu kena basuh baju adik-adik yang berbesen-besen sehari... eeiii... tak sanggup dah kak...

skang pun pakai samsung gak... tapi dah usha satu mesin LG siap dryer tu... tapi tunggu rosak la kot...huhuh

shafarina said...

Amboi, siap caj lagi.

Hehehe

12kg leh basuh comforter nipis tu

sya said...

pB kat rumah kak sya 10 kg.. leh masuk ngan toto/comforter dan segala mala mende besau2.. best tau

Neeza Shahril said...

12kg??? neeza pun muat dalae tu dih.. hehee..

budget nok beli habih takpo..
jangae gelae habih..
ok doh tu kak pb ;)

Zawi said...

pb,
RM2.50 sekilo tu kira OK dah. Tulong mari ambik la kat rumah Pak Awi di P Mas ni tiap-tiap hari. Malas dah nak mesin sendiri bab hok ada tu semi auto jah. Pakaian Balkis saja pun dah sekilo sehari. Nasib baik pakai lampin jenis pakai buang.

zino said...

kat rumah zino 12 kg pun dah tak cukup.. mau yg 24 kg la kot hehe..

kalau 2.5 siap jemur dan sterika ok tu hehe

CIKGU PANJI said...

pb,
takpe...ujung bulan ni kuppul balik pitih hok nak beli gelang comel tu. ore kata mah tengah murah la nih.berapa serial berat tak tahu la pulak sbb musim2 bah ni ambo tak rajin gi keda mah. hehehe

Pp said...

satu keputusan yg menepati ciri2 isteri solehah! syabas....

hehehe

pp

zareda said...

zar pun baru reper machine.. jenama whirpool.. punyalah hazab cari tukang reper sebab mesin pelik sikit..

12 kg tu beso .. boleh cuci seisi rumah.. bes bes.. part hazab bila nak menjemur dan lipat..

mother of two said...

baju kami suami isteri hantar dobi ajer... baju anak2 jer yg basuh sendiri..:).. rajin tak ingat huhuhuhu

Anonymous said...

wah wah pb dah ada mesin basuh baru... semangat skit nak basuh kain baju... cm pun beli mesin panasonic ganti LG yg dah kong dek kerja bibik dulu... orang kata jenama panasonic ni bagus sikit rumah cm pun hampir semua benda panasonic...

come weh gelang tu... he..he.. come come

cm

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...