13 January, 2009

496


Tengah hari semalam ,
pB dah pergi survey tempat
yang nak dibuat
projek "2gether gether"
hari ahad ni.

Rupa rupanya tempat makan ni diberi nama
"KEDAI KOPI".

Lokasinya
hadapan bangunan Panggung Budaya yang baru siap dibangunkan.
Bersebelahan dengan Muzium Shah Alam.

Semalam , baru dpt berbicara
dengan pekerjanya.
Dah tinggalkan no contact pB.
Tapi hingga waktu ini , belum terima apa apa
panggilan dari pihak mereka.


Wajah depan KEDAI KOPI.
Selesai urusan kat Taman Tasik ni ,
pB ke PKNS.

Ingatkan baju yang ditempah dah siap.
Rupa rupanya belum lagi.

Ingat nak tolong orang melayu,
tetapi gini pulak jadiknya.

Ronda ronda sekitar PKNS,
ternampak lah orang dok minta derma.

Hmmm...
Dah lama tak menderma ,
so apa lagi ...













Oklah tu ,
setakat ni pB dah menderma tujuh kali.

Anda semua , bila lagi ?????

30 comments:

shafarina said...

daku tak layak menderma

huhu


ps: ok gak tempat tu

Intan Rosnitta said...

Kedai Kopi ke? Ok lah tu!

:D

aFkaR'z said...

uuh tak mo derma.. takuuuuuuuuuut!!!

Zareda Norman said...

tahniah kerana dah menderma 7 kali..

zar ni ntah bilalah berani nak menderma tu..

Alex Lacey said...

k.we pung tak layak menderma...acap kali doh tera....belum lulus lagi huhuhu...

PB, kalu k.we buleh gi together2 ni kae, k.we gi nga PB buleh? k.we gi rumoh PB dulu ko, pah tu kito gi duo...sbb k.we area shah alam tu buto sikit...kalu nok guno kereto k.we pung tak po, janji ado ore hok expert shah alam, buleh? nati k.we confirm...

Akmal said...

tempat tu nampak best :D

Tapi sayang tak bley pegi :(

Bagus, derma darah. Saya pun dah lama tak derma darah haha :P

Ungku Nor said...

teringin nak derma darah tapi BP rendah.
dokter tak kasik..hehe

KV said...

tak pernah derma walo pun sekali. Huhu
bakpo tok tau.

pB said...

KV
Tak kan takut jarum kot??




KAK UNGKU
Tak per.
Ada niat pun , Allah bagi pahala.

pB said...

AKMAL
Tempat tu selesa dan tenang.
Bersih pun bersih jugak.

Dah lamo ??
Buleh lar tu ...





KAK WEAR
Sebab tok cukup berat kor???

Cadangae Kak Wear tu bagus jugok tu.
Hari tu , ado royak kor Irfa .
Kalu dio nok ikut , pB tunggu dio kat ghumoh pB.

pB said...

ZAREDA
Ada syarat syarat yang perlu dipenuhi ...
Kalau cukup syarat tu , tak salah mencuba .
Sekali seumur hidup pun ok jugak tu.




aFKar'Z
Takut apa ??

Tak sakit pun .

pB said...

INTAN
Kedai Kopi II

Bukan yg kat area rumoh tu ...

Ini sebelah muzium.
Depae padae hok tiap tiap tahun , demo buat pembarisae bilo merdeka day.




WSS79
Kalau tak hujan , lagi OK tempat tu.

Buleh dok kat luar jerrr ...

Yunus Badawi said...

Tempat nampak sesuai. Saya cadangkan pB letakkan google map supaya senang org yg 'buta' Shah Alam nak carik (jgn marah kalau ada yg terasa - saja nak cucuk).

pB said...

YB
Nanti pB cuba usahakan.

risanur said...

tahniah kak pB krn menderma darah pd org yg memerlukan...risa tak boleh nak menderma krn ada penyakit...maybe darah kak pB tu diberi pd org yang berpenyakit cam risa ni :)

Ummibatrisya said...

ummi takut nak derma :(

seronoknya, projek "2gether gether"

umeboshi said...

k.pb,
lawo Kedai Kopi tu. tapi, Ahad ni tak dpt nak join. ada hal lain la ... len kali, buat la lagi..

pB said...

UME
Was hoping to see you this Sunday, larrr

Tak perlah

Lengkali kita jumpa




UMMI
Tak sakit langsung Ummie.
Dengan sakit gigit semut api , lagi sakit kena gigit semut.

pB said...

RISANUR
Kak pB nak derma hartabenda , kak pB pun cukup2 mkn jer.

Dgn cara ni jer yang boleh kak pB tolong org org yang memerlukan.

Kak pB darah jenis O.

Risa ??

AZWA said...

wow...7 kali menderma...caiyokk laa.

my fren dapat kerja ngan jbtn kesihatan sebab dah jadik penderma darah tetap...more than 10 times gitu. skang dia jadik 'puntianak'..pegawai seranta mencari penderma utk tabung darah hehehe

pB said...

pB pun nak jadi 'pontianak'

ada lagi ker kerja kosong ???

cubalah tanya kawan tu nyer

mawar merah said...

saya tak pernah pun menderma darah...tapi menerima darah tu pernahlah...

Mak Su said...

cantik Kedai Kopi tu nampaknya

derma darah? huhuhu,masih tak berani ler

HappyIrfa said...

SAYA TAKUT DARAH..HIK HIK

manlaksam said...

Pak Man pernah sekali derma darah, dah lama dah!
Molek nampok nyo tempat tu...Pak Man beri sokongan dari jauh...

Neeza Shahril said...

ngerinyeeee tengok jarum..
teringat iklan tu..
"saya takut jarum lah.."
heheee..

sebenarnya Ja tok takut pun jarum tu..
tapi so far tok pernoh lagi derma daroh..
sokmo2 time nok derma.. terkena preknen pulok..
memae demo tu tok buwi la weiii...

Uncle Lee said...

Hi PB, wow, that injection looks painful. Saya selalu takut kena injection. Nampak nak chabut! Ha ha.
I love that house, beautiful. You keep well PB, best regards, Lee.

. said...

baca pasal derma...teringat kata2 mr samy vellu...

"tuan2 dan puan2...kita harus galakkan anak anak kita untuk menderma daraaa!"

hehehehe

pB said...

SAID
Itu olang aarr
Cakap melayu pun tarak pandai
Tapi jadik menteriiii


Pelik tapi benar




UNCLE LEE
Hai ...
Nice to see u again

Uncle ,
tak sakit pun

U shud try one day

luna said...

dulu nak derma, tapi tak cukup syarat..

skrg nk derma, tp takut lak ada side effect..


kene check dulu la kan?saya ni darah O+ pulak tu..kegemaran ramai..:)

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...