19 January, 2009

500

Tahniah buat pB
Sebab ini adalah entry yang ke 500.


*********************************





Assalamualaikum dan selamat tengah hari semua..
Lambat lar pulak meng'update' hari ini.
Kerja tu tak ada lar sibuk mana pun.
Tapi dok ralit mengedit gambar gambar ....

As u all dah tahu ,

semalam pB ada projek 2gether gether dengan blogger

area Shah Alam , Bangi dan PutraJaya.



Alhamdulillah , apa yang dirancang , dapat dilaksanakan dengan jayanya.
Walaupun ada dua blogger yang tidak dapat menghadirkan diri kerana ada urusan peribadi.
No problem , beb .
Next time kita jumpa.



Kak Wear dtg rumah pB.
Dari Puchong , konvoi dua kereta ke Shah Alam.

Masa sampai kat Kedai Kopi tu , mereka baru nak bukak.
So , anak anak apa lagi ,
ronda ronda dulu di halaman Muzium.

First blogger yang sampai , Intan dan Yan.
Tak bawak suami sebab tiba tiba 'the suami' dilanda perasaan malu.

Sembang sembang , then kemudian sampai Che Puan Azzah.
Ditemani oleh anak dara yang ayu , gituk.

Dalam jam 5 lebih, tiba pula Shafarina.

Mulanya pB ada gak perasaan risau.
Sebab keempat empat blogger ni memang tak kenal antara satu sama lain.
Ada tu , tak pernah pun baca masuk pun blog masing masing.
Kiranya , mereka ni kenal pB ...

Alhamdulillah walaupun baru pertama kali berjumpa
dan kenal nama masing masing , tapi , kita orang boleh bersembang ,
bergurau senda seperti dah lama kenal .......

Apa lagi nak cerita nie...
Just enjoy the gambar , okay





Sessi ramai ramai


YAN



Berposing bersama Kak Wear.



WSS79 dengan Fahim



Kak Azzah8 dengan anak daranya.



Intan Rosnita





Anak anak Kak Wear yang cun dan macho.



Anak anak pun dah mesra alam
bersama bermain.


Makanan yang tidak akan dilupakan
sampai bila bila



Conclusion:
Tempat menarik.
Tapi makanan , tidak berapa nak kena dengan
semua tekak blogger blogger .
Terutama sekali Wild Mushroom Soup.
Byk songeh Kedai Kopi nie.



Kepada Kak Waer, Kak Azzah , Intan , Yan dan Ina
kak pB ucapkan banyak banyak terima kasih
kerana sudi menjayakan aktiviti semalam.
Jasa mu akan ku kenang hingga bila bila ....




So,
bila lagi blogger lain nak join .....
Maybe lepas ni , kita boleh buat di Bangi pula .......


26 comments:

umeboshi said...

tahniah k.pb!! atas usaha k.pb, dpt le buat gathering macam tu. sorry ume takdpt join. len kali, insya-ALLAH.
ps: shopping apa kat giant PH?

Intan Rosnitta said...

Wild Mushroom Soup yang x mungkin dilupakan sampai bila2...

Huhu

:P

Mr PenyuBiru said...

dah n3 ke-500 dah. tahniah! aku punyer ntah yg ke bapa ntah. tak pernah duk kira pun.

err..naper ade gambar yg part muke tu blurr ek? hik3..

TokNabe said...

Wow.. dah masuk n3 ke 500.Ni kira berapa lama berblogging kalu nak capai n3 ke 500 ni.

Kira menu ambo tu, boleh tahe la kalu nak banding dengan menu di Kedai Kopi tu yek! :D

HappyIrfa said...

WAH..MACAM BEST.TP KALAU BERTEMU BLOGGER YG BLOGNYA KITA X PENAH MASUK,RASA LAMBAT SIKIT NAK MESRA..

Alex Lacey said...

meme kedai kopi yg tak akan dikunjungi lagi...banyak songeh sangat heheheh...tapi seronok ler jumpa semua-semua....bila lagi tu nak buat ek?

thanks PB kerana anjurkan dan for the small tokens

shafarina said...

Salam kak pb.

Entri 500 ek? Spesel entri gitu.

Hehe ni pes time join gath, slalu jumpa kat kenduri ke ape.

Lenkali buat lagi, kalau berkesempatan mmg nak join.

AZWA said...

Nie klu tokeh kedai kopi terbaca nie mest nyesal tak bagi layanan kaw kaw punya...pehni kita pun tak hingin ke situ pulak doh huhuhuhu

Bestnya dapat bergeder2 sesama blogger kan...

zino said...

dah agak.. kelab kaum ibu je.. hehe

Sastri said...

salam kak... tahniah sebab dah mencecah angka 500... banyak tuuuu... sas ni merangkak-rangkak lagik... jauh bena angka 500 tu pada sas... huhuhu...

seronok tengok akak berjumpa-jumpa ni... tapi diri ini pemalu la plak nak join gitu... huhuhu...

achik said...

tahniah2 n3 ke-500..

sama la ngan sas.. seronok tgk gathering2 camni.. tp segan nak join.. ;p

~adeQ~ said...

wah...dah entry ke 500....huhuhu....rugi tak gi semalam....takpe...next time buat lg tau....

zareda said...

seronok jumpa blogger yer..

lepas ni boleh buat putrajaya kot..

lagipun zar dah berkaki baru.. insyaAllah boleh join nanti

~akuni~ said...

Sedih nyer sebab WSS pun ada rupanyer... hu hu hu... semlm kita org smpai umah kul 4.30 ptg dan masing2 'flat' dah...

~akuni~ said...

PB, kedai kopi yg lg satu (seblh air terjun) tu sy sll gak pegi, rasa ok lah pulak.

maklang said...

tahniah sebab entry ke 500 dan dapat kompol2 gitu...

aNIe said...

Tahniah sbb entry dah mencecah ke 500...banyak tu...

Sessi bertemu blogger memang kadang menggamatkan suasana...hehehe...

Yunus Badawi said...

Mujur saya tak datang. Kalau tak saya yg malu kerana sorang aje lelaki dewasa hehehe

pB said...

YB
Kalau datang pun ,tak ada salahnyer ...




Kak ANIE
Kalau akak ada, mesti lagi VOUGE

pB said...

MAK LANG
Nanti Mak Lang dtg Kay El , kita buat gathering macam nie...




AKUNI
pB nak kenalkan Sally dengan Intan ...

Bila agak agaknya kita boleh keluar makan ??

pB said...

ZAR
Nanti kita minta orang Bangi atau PutraJaya anjurkan ....

Kaki baru ?
Model apa tu ????




NURSHI
Tak per
Kesihatan anak lebih penting ..

Next time , kay

pB said...

ACHIK
Apasal malu?
Tak dak hidung ker ???
He he he

Next time , Achik kena JOIN , tau

kad0k. said...

wahhh..ada together2 ye..:)

luna said...

dulu, mcm penah tgk pic kak wear..pastu dh ingat2 lupa samada yg sy tgk tu pic kak wear ke bukan..

bila dh ada kat sini...yaa..mmg betul lah selama ni pun dok imagine muka kak wear camtu... :)

pandai kak PB ye...tang muka dia harus di-LPF kan..:)

mawar merah said...

tahniah...!!!entry yang ke 500...dan tahniah juga diatas kelancaran pertemuan blogger tu.

xiiinam said...

ckLah tetap tertarik dengan nama 'kedai kopi' tu....

tahniah dah lahirkan 500 n3

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...