20 January, 2009

502

Salam.

Entry kedua untuk hari ini.


Tengahari tadi , pB pergi merendek kat Seksyen 9.
Ala ... area belakang Concorde Hotel tu jer.
Konon kononnya nak cari anak tudung kat satu butik.


Butik yang dulu pernah pB buat entry tentang belajar make up tu.





pB masuk Butik tu kejab , jer.
Tak sampai sepuluh minit pun.

Keluar keluar , tengok tengok
dah ada surat cinta kat cermin kereta tu ....

Hu hu hu


Dapat surat dari MPSA , gituk









Dulu , dah pernah kena dah sekali.
Tapi , tak reti nak serik lagi tu.

Tapi , kali ni , pB terus pergi bayar kat MPSA tu.

Sebab dulu, pB punyalah ikut kata sahabat kat pejabat nie ,
"tak yah bayar , bukaknya kena apa apa tindakan pun"
Memang pB diamkan jer lah ......

sekali terus dapat surat panggil pergi mahkamah.
Hi hi hi

Jenuh , satu kerja pulak pergi MPSA
buat rayuan.
Kena jugak bayar.
Dari 30 ringgit terus naik ke 70 rm.
Hu hu hu



Bayar saman kat kaunter masuk pandu (betul ker nie)



Kalau ikut surat saman tu , pB dikenakan denda sebanyak tiga puluh ringgit.



Disebabkan bayar terus, makanya , dapat lar potongan sebanyak sepuluh ringgit.

Moral of the story :
Kalau merendek kat mana mana di kawasan Shah Alam , sila bayar parking.

16 comments:

aNIe said...

Heheheh...syian PB...tak pasal2 melayang RM20...kalau tak bayar nanti pi mahkamah...oleh itu bayar cepat dapat potongan harga...

Alex Lacey said...

strict nyo lah shah alam ni...

Kak Elle said...

pb sori lah to hear this tapikan dgn duit $20 tu agak berapa anak tudung bolih beli kan?

zareda said...

PB
RM20 lepas makan tengahari tu..tak pelah dah jadi, nak wat cam ne kan..

zar ni ada habit pelik gak, kalau parking mesti nak tempat yg proper.. tak kiralah kejap ke lambat ker..

Anonymous said...

Semalam MeM kena saman parking kat MPPJ, area PJ pun kena berhati-hati coz pegawai saman akan ronda kawasan tu dari pagi sampai petang so kalau masuk duit tu biar cukup kalau tak niaya kena saman and MPSJ pun sama jugak...semuanya majlis perbandaran makan duit...kalu saman rm10,rm20 takpe, ni ada yg rm50,rm70..rm80...apa2 pun kalu parking jgn lupa bayar dulu then baru park...park at your own risk....!!! -IP-

sWeEtdARLinG a.k.a Afkar'z said...

kereta hubby kena saman gak kat area Shah Alam.. dia tak tahu sapa yang bawak waktu tu...

tapi sampai sekarang tak bayar².. surat saman ada jer datang tiap2 tahun, tapi takde laa pulak sampai surat dari mahkamah...

Mak Su said...

makan hati ler saman-saman ni :(

Yunus Badawi said...

Sejam 40 sen aje kan bayaran parking? Kat opis arkitek tempat saya selalu mtg tiap2 Isnin satu jam RM2.50. Cekik darah betul.

Neeza Shahril said...

Kat sini takde kisah pasal bayar parking..
maklumlah diorang banyak duit kan kak pb..

kor sebab demo ni gheti guno pitih ;) hehehhh...

Intan Rosnitta said...

Aduhai... dah nasib Kak PB nak bersedekah kpd MBSA RM20.

Hu hu hu

:P

pB said...

INTAN
Ba'yok doh dok sedekoh kor MPSA nie....




ADIK JA
Da'lae dok pa'tae pa'tae , dea' lagi dio tu bloghopping.
Blogger tegar sungguh ...

pB said...

YB
Semalam jer , lupa nak masukkan.
Ingatkan tak per.
Sekali , terus kenaaaa

Satu jam dua ringgit setengah!!!!
Ada roof ker ??
Ada air cond ker??

pB said...

MAK SU
Mmg makan hati tulll





S.D
Berani tu.
Kak pB ni jenis penakut sikit kalau masuk bab bab kena saman nie

McBudu said...

Kat Shah Alam ni kena saman kira nasib baik gak, kalau kena tow keretanye lagi teruk. Nak pergi ambik kat yard dia kat ofis PB nu satu hal, nak kena bayar RM300 pulak tu!

Ungku Nor said...

kena tow..kena clamp..huuu..selisih!!
mintak dijauhkan la.
hehehe

Yunus Badawi said...

Kat basement bangunan AmAssurance Jln Lumut. Bumbung mmg ada pasal basement tapi a/c mana ada. In fact 1 jam pertama RM3, lepas tu sejam 2.50.
Isnin baru ni saya kena RM23!

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...