06 January, 2009

491

Walaupun dah kira cerita ni dah basi , sebab semua orang dah mula bercerita
pasal alam persekolahan.
pB masih lagi nak berkongsi cerita tentang percutian akhir tahun.
Tak apa lar , kan ...

Kami bertolak jam 7 pagi hari khamis 25hb Disember.
Perjalanan ok, walaupun banyak kereta.

Kami meneruskan perjalanan hingga ke Kulim.
Melawat bapa saudara yang dah lama tak berjumpa.
Sempat makan tengah hari di situ.

Dari Kulim , barulah patah balik ke Bukit Merah.









Ramai sungguh yang 'check-in'.
Terpaksa beratur panjang sebelum dapat kunci apartment.
2 apartment untuk dua keluarga.

Hanya menghabiskan waktu di kolam renang.
Terlalu letih untuk keluar.
Sehinggakan makan malam , kami makan apa yang dibawa sahaja.




Farhan , anak sedara pB
Posted by Picasa




Permandangan dari apartment kami

Hari kedua , selesai sarapan ,
kesemua kanak kanak ribena sudah tidak sabar - sabar untuk ke
Bukit Merah WaterWorld.






Cuaca yang nyaman walaupun di sebelah pagi.
Redup ......

Posted by Picasa


Dalam dok posing posing tepi tasik ,
tiba tiba spec hitam pB terjatuh kedalam tasik.

Nasib baik , pihak B.Merah dapat
meminjamkan 'paddle boat'
untuk digunakan oleh aBear ....

Gambar dibawah nie
gambar 'hero pB'
sedang menyelamatkan spec...

pB sayang spec tu
sebab itu hadiah harijadi dari hero pB.








Tak banyak gambar yang diambil
semasa berada di waterworld.
Ini kerana semuanya sibuk 'main air'.
Kamera disimpan di dalam locker.












Permainan paling "MAUT"

Aksi adik dan adik pB ..
Sempat gak pB cuba .
Tapi sekali jer ...
Rasanya seperti meletakkan jantung di luar.
Memang brutal giler giler ....

Mengikut kata penjaga ,
untuk hilangkan takut ,
mata di buka dan jerit sekuat hati.

pB punyalah menjerit
sehingga tiada suara yang keluar.



Posted by Picasa








Ini masa lawatan ke
ECO PARK ....

Posted by Picasa










Pakat ramai ramai naik SKY CHAIR.
Gayat jugak ....

Posted by Picasa


Aktiviti malam.
Kebetulan ada pertunjukan ular dan clown.



Anak dara pB yang berani.

Posted by Picasa

Lima tahun lepas, banyak sungguh itik putih nie.
Tapi sekarang , cuma ada
3 ekor sahaja .....

Posted by Picasa

Aktiviti terakhir di hari yang terakhir.
Sempat 'berpaddle boat'.
Satu paddle boat kena bayar
sepuluh rial ......

Cantik kan ....

Posted by Picasa


14 comments:

Anonymous said...

Dalam banyak2 gambar...itik putih jugak yang menarik perhatian IP, ada kenangan yg tak akan IP lupa smpai bila2 hemm....-IP-

achik said...

seronoknya cuti2 malaysia.. :D

AZWA said...

Seronoknya ke bukit merah lake town itteww...teringat kat tambun lost world la pulak huh8uhuh

Zabs said...

Salam pB,
Walaupun sekolah dah mula, mood cuti masih ada lagi. Takpa lah cerita pasal cuti tu. Hahaha...

HappyIrfa said...

seronok layan gambar..hero sanggup terjun selamat kan spek heroin..
fuyooo

teachersally said...

salam,
wah..meriahnye cuti2 mesia Pb tuh..nak buat pengakuan ni..errr..walau sy ni org Perak..(skrg bermastautin d ng klatae) errr..Bukit Merah Lake Town ni blom sampai lg..huhu..
TQ krn menjadi follower ke 5..*wink *wink

shafarina said...

Seronok ke kak pB?

Teringin sangat nak ke sana tapi hasben tak suka tempat tu. Entah kenapa.

Tengok gambar tu kan, memang ingin sangat nak pergi. Naik sky chair ke ape tu.

KAMATO said...

cantik foto terakhir tu

Neeza Shahril said...

bestnya tengok gambar-gambar menarik tu..
rasa teringin nok gi jugok :)

beraninya anak dara kak pb..
lilit ular di leher..
geli geleman Ja kelih...

Kak Elle said...

wow seronok anak2 enjoy ye?jerit kuat macam orang lain juga pekerja2 kat situ dah season mendengar nya...hehe

Uncle Lee said...

Hi PB, happy new year. Love your beautiful pics. And gosh! That girl sure one brave young girl with that big python snake.
Other girls would have chabut 5 blocks, ha ha.

Really nice to see your pics so green everywhere, and warm too.
Kita sini sekarang snowing...outside snow since before X'mas. Still 4 more months of Winter to go, ha ha.
You have fun, PB, have a nice day, Lee.

Alex Lacey said...

memang cantik....k.we suko ko arnab tuh....comeiiii

Zareda Norman said...

besnyer Bukit Merah..
pergi pulau orang utan tak?

lina said...

nampak best jgak cuti-cuti Malaysia kat Bukit Merah tu ek.

Mesti memorable cuti tuh, siap ada operasi menyelamat spek hitam bagai. :D

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...