10 February, 2009

517

Salam ....


Pagi pagi dah hujan lebat kat Seksyen 18 nie.
Hujan ni rahmat dari Allah ...
Menyejukkan bumi Allah yang kian hari kian panas ....


Syukur sangat sangat.
Tapi dalam syukur ni , ada gak nak komplen.

Hujan hujan ni , kalau nak melawat tandas , payah sikit.
Sebabnya kena mengharung air hujan.
Kalau gerimis , ok lagi.
Kalau lebat seperti tadi , mau lenjun kain atau kaki seluar.

Apahal lak sampai begitu sekali ...... ???

Sebab nya kat pejabat nie , tandasnya di luar bangunan .....






Tambahan :

Ada gak yang tak berapa nak faham ttg entry minggu lepas tu...


Sedih Isteri
Senyum Isteri
Hidup Suami

Maknanya , kehidupan suami adalah berkisar kepada kesedihan dan kegembiraan isteri.
Jangan dibiar isteri seorang yang menanggung kesedihan dan kegembiraan. Biarlah semua tentang isteri itu diambil tahu oleh sisuami. Kehidupan isteri adalah kehidupan suami juga.

Itu yang pB faham lar kan

14 comments:

KV said...

oh, begitu rupanya.
Sbb tu kena ada kerjasama suami isteri dlm mebina rumahtangga yg bahagia. Org ckp la. Hihi

Kak Elle said...

ish nape pulak tandas di luar tak faham betul...dlm zaman technology ni masih gitu ke building plans.

Pakai terompah pB...hehe

manlaksam said...

Kalau dah nak ter.....tu, hujan pun kena redah juga.

Alex Lacey said...

banjir ko? hok aloh la, kat ofis pun banjir? keno bui suggestion tu ko management suh do something hehehe....

Zabs said...

Salam pB,
Minta pihak pengurusan buatkan koridor ke tandas tu...
Minta kerjasama suami, mungkin mereka perlu diingatkan....

pB said...

ABG JENAL
Salam

Hmmm...
Payah

pB said...

KAK WEAR
Tidok banjir.
Jam'bae dok luar bangunae ...
Kalau ujae lebat , memae basoh lar walaupun guno payung

pB said...

POK MAE
Betul tu...
kalau tak dok payung , kertas surak khobar pun jadi buat tudung pa'lo

pB said...

KAK ELLE
Bangunan tempat kerja pB ni tiga tingkat.
Tapi tiga tingkat pun , macam lima tingkat.
Dah tu , lif tak ada.
Tandas kat tingkat tiga ...

So , fleet management buatkan tandas kat luar bangunan....

Sederet , empat pintu ...

Gitu ceritanya

pB said...

KV
Orang berkata mengikut pengalaman.
So , betul lar tu

Mak Su said...

tandas kat luar?

adussss

xiiinam said...

Sediakan payung sebelum.....ke tandas! He..he..

umi ameer said...

baru la kita paham...
eeei malunyer paham lain.. heheh!!

yushida03 said...

hujan, memang rahmat yg menyejuk dan menenangkan.
kdg2, time hujan kat opis.. rasa syahdu jer.. tengok setiap titik air hujan yg melayang jatuh ke bumi..

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...