05 March, 2009

534

Teringat pada satu kisah lama.

Masa tu aBear juga sedang membanting tulang di Sarawak.
Tetapi , masa tu lebih kepada menghabiskan duit kontrator.
Berkursus selama seminggu , kalau tak silap.

Kebetulan pada minggu aBear di sana ,
jatuh pada hari sambutan hari jadinya yang ke 35.


Kalau sesiapa yang dah lama mengikuti blog pB ni , mesti ingat citer ini.

Kebetulan pulak , pB ada punyai seroang kawan yang tinggal di sana.
pB pun minta tolong member tu belikan kek dan hantar ke hotel tempat aBear menginap itu.
Then , pB siap kao tim lagi dengan pihak hotel , supaya kek itu diserahkan kepada aBear semasa majlis minum petang.

Memang havork.
Glamer kejab aBear .
Semua kata beruntung sebab dapat isteri macam pB
(ha ha ha ini ayat puji diri sendiri).


Dah lama tak buat kejutan kejutan begini.
So , bila dah dok jauh jauh ni , teringin lar nak buat lagi.
Lagipun , minggu ini ada hari yang istimewa .

Kali ni , bukan kek atau bunga ke apa apa ker.
Hanya sebuah buku berbahasa melayu.
Yang mana sangat sangat pB berharap , aBear akan mempraktikkan apa yang terkandung didalam buku itu.

(Gempak pulak dah bunyi nyer).
(Padahal buku tu rega limer belas ringgit jer).

Masalahnya sekarang , pB tak tau nombor bilik penginapannya.

So , kenalah minta tolong dengan kawan yang pergi bersama-sama aBear ni

Yang syok nya , bila tang minta tolong tu.

pN memang kenal dengan member tu.
Member tu pun kenal dengan pB.

Member aBear ni orang beteran.
Bila dah dpt cari no hP kawan ni , pB pun call ler.

Belum sempat pB nak cerita panjang , dia dah serahkan handphone dia pada aBear.
Terkial kial pB cari alasan apasal call hP member tu , tapi tak call hP aBear.

Tak putus asa , pB hantar sms.
Tunggu punya tunggu , tak dak pun jawapan.

Call sekali lagi .
Sekali lagi , dia pie pass pada aBear.

Hmmm...
Masa tu , macam dah nak putus asa dah pB nie.

Sebelum hantar sms tu , pB dah call pun hotel tu.
Tapi tak dak pun yang under nama aBear ataupun nama member aBear tu.



Dah nak pukul 3 petang , baru dapat balasan sms .

Bilik 306 . Register under nama staff lain.
Patutler tak dapat cari pun.
Sib baik , pB tak pie beli tiket kapaturbae untuk ke sana , cari aBear.








Bila dah ada nombor bilik , maka operasi mengepos barangan tu pun dijalankan.
Mudah jer , tak yah pun nak susah susah ke pejabat pos.


Tepon aja NationWide.
Terus dia hantar orang.
Isi borang dan bayar ongkosnya.

Kata mereka , akan mengambil masa dua hari.



Petang semalam , masa dok lepak lepak depan tibi tengok drama cina channel 301 ,

tek tek ... (hP bunyi ..sms masuk lar tu)

(kita orang sms pun guna bahaso klantan , tau)

: surat cinta doh sapai. Surat je ko?

- surat apa ? (hi hi saja saja wat tak tau)

: Surat pajak gadai

- Mano rajing gada baghe mah , pun.

: Dgn sapo dpt no bilik hotel ?

- Spy . Suker ker ??

: Surat ringkas je rx.

- Surat jer ker? Buku ?

: Buku apa ? Respi ko?

(masa ni pB dah cuak , tak kan hilang buku tu. Geram pun ada gak dah nie. Punyalah balas sms langsung tak dak bunga bunga cinta).

- Tak apo lah (ayat merajok , dah nie).

: Tq lah , nati abear pilih 1 respi dr buku ini untuk dicuba

- (dah bertambah rajuk nya) . Tq jer . At least ata lah sms jiwang jiwang sikit.

: Nanti laaa , balik nanti aBear beli adoih. Sini x ada yg menarik

alahai suami ku ....
isteri mu ini tak minta pun hadiah yang mahal mahal.

sekadar sms yang seksi seksi , sms yang cintan cintan jer.

payah ker tu ????

Merajuknya pB , sampai ke pagi ini.
aBear hantor sms , pun pB tak balas ....

Hi hi hi



**********************

Update terkini

Baru balik dari makan tengah hari.
Wah , hari ni makan dengan blogger , gituk.

Dah beberapa kali , dok plan .
Asyik tak menjadi.

Semalam ,dia ke Kuantan.
Hari ni , dia free .

Ke Restoran Pak Su .
Dia makan nasi berlaukan kurma kambing.
pB pula mee laksa.

Bersembang sakan ..
Tepat jam 2 , kami bersurai kerana dia perlu ke Damansara.
Ada meeting dengan syarikat kulit kerang di sana.

Terimakasih YB.
Lengkali kita lunch lagi ...

*******************************************

25 comments:

Vimmi Yasmin said...

PB

hahahahhahaha!
tercekik cekodok sekejap!!!

abg2 kita agaknya mmg camtuh
kita romantik abis
dorang bleh buat DEK jer
nak harap sms cinta2 kenalah merajok2 ngada ngada lama sket
yg nyampahnya tuh ...tak pujuk langsung
kita balik yg terhegeh2 g kat dia
hehehehehehe!!

Neeza Shahril said...

impressive.. satu pujian untuk seorang isteri yang cekal kena tinggal dek suami yang pergi outstation heheheh...
romantic gitu.. tak putus asa cari nombor bilikk
tapi yang frustnya abear berlagak selamba ya..
takpe.. memae oghae jatae lagu tu pongg.. ;)

AZWA said...

ekekek..PB..you memang jiwang karat..

azwa sedikit masa dulu treat kenkawan memang tahap cenggitu hahaha...dah tua2 nie dah tak larat plak nak buat huhuhuhu

me n my cik abe...terbalik pulak..cik abe azwa memang gigih benor kalau pasal hantar sms cintan cintun nie...tapi isteri dia pulok jenis brutal huhuhuhu

Anonymous said...

wahhh pb... sungguh determine sekali nak wat kejutan utk abear... nanti dah tua-tua nanti mesti pb senyum2 teringat kisah2 ni.

so dok merajuk lagi ker... jgn lama merajuk nanti naik kedutttttt

cm

zino said...

kan dah boleh agak.. kata nurin yg selalu merajuk.. rupa nya ada idola dia yg pun kuat merajuk hehe..

oops terlupa hari ni ari birthday mem.. hehe ada pulak yg merajuk kang hehe

Ummibatrisya said...

gigih sungguh!

don't give high expectation dekat kaum lelaki ni,

karang ada yang frust menonggeng-nonggeng :)

samada diaorang faham atau buat-buat tak faham, itu tak tahu

yang pastinya teruskan usaha kerana usaha itu tangga kejayaan :)

pB said...

UMMI
Time mai angin nak berusaha .
Time mai angin nak gigih.

kalau mai angin kus kus , nak bercakap pun malas ...

DatinDiaries said...

ni dok KL ko dok KB ni

NONIE AZIZ said...

jiwang dehhhhhh...apapun respeklah Kak PB...romantik loooo

Akmal said...

hehehehe :D

pB said...

AKMAL
Nanti bila kamu punyai isteri , jadi lah seorang suami yang romantik ...

yang berjiwa karat macam romeo.

Ingat pesanan kakakmu ini ....




NONIE
Jiwa kak pB memang jiwa romantik.

Kah kah kah ....

pB said...

DATIN
pB dok di Puchong.
Krijo kat Shah Alae.

aBear tu lonni outstation kor Srawok ....

pB said...

ZINO
Bukan selalu , merajuk nya ...
Jauh jauh merajuk , rugi jugak...


Dah anto sms ker ??
Dah beli kad ker ??

Untuk MEM....

pB said...

CHE MA
Hok tok brapo nok chomel tu , asyik kito jah dok fikir lagu mano nok jadi romantik ....

Orghe jatae ni ambik mudoh ....

Kito duo kan awek mudo.
Kedut pun takut nok naik muko ..

He he he




AZWA
OOO gelak kan pB , nyer ...

Nak kena mintak che abear gie berguru dengan hubby Azwa , nie.

pB said...

ADIK JA
Memae frust.
Sib baik tok nu'ngging nyor jah semalae tu.

Tlajok ngaju , pukul 9 lebih masuk tido doh ...
Hu hu hu .......

Orghe laki dari Klatae jah kor hok lagu nie????

pB said...

MIN
Laki hang macam ni jugak ker ??

Tapi tak per , sebab dia pandai masak.

Sastri said...

kak pB, wah wah... seronok baca...

shafarina said...

baguih sungguh la akak.

kita kan, sejak hadiah besday 3 tahun lepas tak dapat, kita pun buat dono jek

tak kiralah besday dia ke besday sendiri ke anniversary ke.

seb baik tahun lepas nye anniversary buat grand gak.

:p

Purpleheart said...

Salute kat akak... tabik spring kat akak.

mother of two said...

bernas gak idea tu yer... boleh try gak nie..:)

tchersally said...

Full marks utk pB!!! mmg sang suami ni kekadang "kayu" je..haha..

~akuni~ said...

Tahniah lah atas usaha PB.

Saya no komen lar sbb kami (me+roomate) mmg x kisah..... dan sy x pernah nak expect all those things from him... kalau harapan tinggi, jatuh pun sakit....

yuka said...

PB dok merajuk lagi ker tu?....

pB said...

AKUNI
Bila dia dok jauh jer , baru reti nak buat.Kalau dia ada dekat , kdg kdg tu wat tak tau jugak.




SALLY
"Kayu" tu lar yang kita sayang.

pB said...

YUKA
Merajuk lama lama , rugi.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...