08 March, 2009

536

Betul lah kata orang

Kadang kadang perkara atau perbuatan yang kecil
sudah mampu untuk membahagia .......

Pernah dulu pB bertanya pada aBear
"Bakpo gak , abear tok rajing nok panggil pB dengae perkataae 'sayae'"

"Ishhh.... malu lah "

Begitulah respon dari aBear ......

Tapi , mulai minggu ini , semuanya sudah berubah.

pB gumbira walaupun perkataan "AYG" itu hanya dpt dibaca menerusi
sms-sms yang dihantar ........

Moga perkataan itu kekal hingga bila bila ,
jangan hanya kerana kami dipisahkan oleh Laut China Selatan .....

14 comments:

Kak Elle said...

sayang2 eh pB....hmmm jeles nya saya:)

cikgu panji said...

hahaha......lucu pun ada.

tchersally said...

x pe...slow2..mula2 dlm sms..lepas ni bole sebut secara life pulak..bole d pupuk..teruskan..teruskan..

zino said...

dia baca blog ni ke? hehe

xiiinam said...

ckLah....kalau lupa nama anak murid, ckLah bantai panggil 'sayang' je....



Walhal....tk sayang mana pun....


Errrr...dgn Pak Zahan, ckLah tetap ber'saya' dan dia ber'awak'. Tapi...keikhlasan dan qoseh sucinya tetap menyusup ke tulang somsom......

Sama2lah kita bajai taman kita, dengan cara kita...InsyaAllah..

lupekanje said...

ader knangan pait dgn panggilan nih..huhu..

Neeza Shahril said...

teringin gak dipanggil camtu..
tapi takpela.. dah terlambat..
takut nanti kekok heheee...

Zareda Norman said...

berbunga bunga hati PB yer.. alhamdullillah

kalau ikutkan zar, zar pun segan kalau di panggil ayang especially depan public hehehe so far lebih selesa dengan panggil babah dan ibu

Yunus Badawi said...

gunalah panggilan apa saja asalkan bahagia.

TokNabe said...

Salam pB, hehe... kade2 ore jate ni malu nak pangil gitu2. Tapi dale ati dia meme sayae ler... :D

AZWA said...

huhuhu...seronok la PB ek...berbunga2 wangi la tu hahaha

cik abe azwa ber'saya' ber'awak' jer tapi klu di sms lain crita hehehehe

Anonymous said...

yess pb better late than never kan... mula2 sms lepas tu bulehlah calling-calling openly.. abear rasanya ok

cm diskus mcm pb diskus ni lepas kawin so dah 12 tahun panggil mcm tuh... hubby ni kena bagi tahu dan bagi jalan baru jalan kan

cm

Ummibatrisya said...

wah, inilah yang dinamakan usaha tangga kejayaan :)


pb, usaha dengan lebih gigih lagi

jangan di lihat gajah yang jauh di depan mata, cuba melihat kuman yang ada di depan mata :)

oren said...

hahahaha..

saya tak pernah amik pot pun hal2 gitu...tapi hari tu perang jugak, dia cal banyak10x, tapi malas nk jawap..sampai call habis semua kawan2 opis saya bertanyakan perihal saya..wakakaka...gamaknya, kalo abear call akak byk2 kali gitu, sure dh berbunga kan hati akak..

sbb tu, kadang, ada benda yg pada kita rasa besar dan penting, tapi pada org lain, besa2 saja..kes cam ginilah..apapun, semoga gumbira selalu, yer...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...