10 March, 2009

538

Alhamdulillah ,
selesai hujan ,
keluar PELANGI .....


Sejak dua menjak ni ,
bila makan , mesti ada sambal lada ....

Sebelum ini , pB bukan jenis
orang yang suka pada makanan yang pedas - pedas ...

Jangan pula ada yang
bilang pB ini berbadan dua ......

Belum ada reseki lagi ....

31 comments:

Kujie said...

alaa...kalau setakat sambal je belumla berbadan dua tiga.... tak de kolestrol pun :p

pandang dari sisi yg berbeza

Zareda Norman said...

PB

kawan baik nak datang kotss

TokNabe said...

kawannya sambal lada tu kalau ada celur pucuk paku ko.... mmg sedap.

Kalu n'gide make sambal.... kira pelik jugolah ni... :D

AZWA said...

ngidam makanan luar dari kebiasaan..mungkin sebab baru sembuh dari demam kutss..

kakpah said...

sambal tu penambah selera. lagi pedas lagi kow. Cuba makan cekodok atau karipap gigit cili api. nak tau sedap ke tak sedap, cuba lah...

mummysyafie said...

pb..kalau awak nak gi kuching, tmpt yang best of coz satok. tapi kat situ buka malam je. mostly orang akan cari mee kolok , mee sapi or laksa sarawak. nanti jangan lupa try tau

kalau nak gi seafood..try kat topspot blkg riverside majestic

then..kalau ada kekawan yang boleh tolong bawak..ajak dier gi kat restoran di sikitar kampung seberang waterfront. malam² cantik kat situ

oren said...

hahaha..baru jek nak tnya, tapi dh ada statement last tuh..terus senyum2..

takpe, byk masa lagi, kan?

Alex Lacey said...

memang best makan pedas-pedas...eh lupa nak tanya, dpt dok email?

Yunus Badawi said...

Hujan panaslah rupanya. Itulah ada pelangi.

Kak Elle said...

nak makan pedas2 tu nak jaga juga pB takut si perut tak tahan...

pB said...

KAK ELLE
No wonder lar , hari ni rasa memulas jer ...
Mcm mesin basuh dok berpusing

He he he

pB said...

YB
Dalam tak elok , ada baiknya ...

"Selamat Hari Jadi"

pB said...

KAK WEAR
Jarae pB makae pedah pedah nie.
Ado musing ...

Thx , pB dpt email tu.

pB said...

OREN
Dah agak dah , mesti ada yang beranggapan begitu ...

Belum lagi Orennnnn

pB said...

MUMMYSYAFIE
Thx ..
Pernah sampai ke Pasar Satok tu. Mcm mcm brg aderrrr .....

Insyaallah , nanti pB bagitau pada aBear ....

pB said...

KAKPAH
Tak pernah pulak cekodok cicah sambal. Biasanya makan dengan cili sos jer....

Boleh cuba tu ....

pB said...

AZWA
Mungkinlar kot.
Macam baru orang baru lepas pantang , macam macam benda nak telan ....

pB said...

TOKNABE
Tok rajin pulok lagi pB makae celur pucuk paku nie. Kalu celur pusuk ubi kayu tu rajing lar.
Skalo , pucuk paku ni goreng belacae jah ...

Hok alor larrrr
Lapar lar pulok serooooo

pB said...

IBU IKA
Lambat lagi tu ...
Lagi 10 hari kalau tak silap perkiraan

pB said...

KAK JIE
Benda yang jarang jarang kita makan , sekali tu , kemaruk nak makan , tu yang pelik tuuuu

Neeza Shahril said...

masa Ja pregnant ko Sumeyyah, hari2 nok makae pedah..
sedakkk :))

maklang said...

meamng sedap ada sambal....dengan nasi panas dan ikan kering pun jadik le...

pB sihat? lama tak nampak???;)

silversarina said...

Pelangi yang susah nak jumpa sekarang ni sebab lepas hujan pun masih ada awan kelabu :)

Sambal lada ..huhuhu....dalam pantang .

en_me said...

meleleh tewww..

risanur said...

kak pB nak tukar selera jadi orang nogri plak ke???makan pedas2 gitu..
risa kalau makan nasi mmg kena ada sambal belacan baru la mengancam :)

sally said...

salam PB,

Tumpang lalu.

Sambal belacan cicah ngan kacang botol pun sodap!

Mak Su said...

hhhmmm, kenapa agaknya ?
:D

Ummibatrisya said...

kalau mengidam sambal belacan kira ok lagi

tapi kalau mengidam nak makan yang pelik2 atau masam-masam, baru kena tanya :)

cantik pelangi :)

sya said...

Kak sya kalau suka pepedas tu bermakna bulan akan mengambang

aNIe said...

PB...akak suka makan pedas...tak kiralah nak mengambang ke idak...heheheh

yushida03 said...

makan pedas berpada2... silap makan, org laki pun kena pakai 'pad' ;)

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...