12 March, 2009

541

aBear sampai di KLIA jam 1230 tengah hari.
pB tak ada lar menjemputnya disitu.
Kita orang janji nak jumpa di PutraJaya Sentral.
Senang gitu.
pB pun tak perlu memandu jauh nun ke KLIA dari Shah Alam.

Pukul 1230 tengah hari tadi, pB dah keluar dari pejabat.
Saja keluar awal , manalah tahu kot kot sangkut kat mana mana, kan?

Dalam perjalanan tu , punyalah berangan.
Berangan nak makan tengahari bersama aBear.
Yelah , dah lama tak jumpa , dan bila jumpa anak anak pun tak ada.
So , nak lar buat special plan sikit.

Dalam fikiran , ingat nak ler ajak aBear gie lunch kat Alamanda ker atau pun kat Restoran Terapung yang ada kat PutraJaya tu ....

Bila sampai kat PutraJaya Sentral , terus call aBear.
Laaa , dia baru dok beratur nak beli tiket train.
Tak per lah , kalau tunggu pun dalam 30 minit jer.
Boleh habiskan masa dengan baca Kosmo.

Tapi dalam dok berangan tu ,
terlintas lar pulak satu firasat ......

"Hmmm , rasanya kalau cakap pd aBear idea pB nie , rasanya macam tak jadi jer. Last last , mesti dia ajak gie makan nasi kerabu kat Precint 9 tu jer"

Gitulah firasat atau gerak hati pB berkata kata


Sampai jer dia , terus tanya
"Apasal tak pakai batik ???"

He he he ....

Yelah , dalam pB dok tunggu dia tu , asyik dok tengok orang berbatik batik jer ...
Staff kerajaan kan hari ni wajib berbatik.

pB pun bagitaular dia yang pB nie punyalah kebulur sebab pagi tadi makan tosei rawa jer.
Pun bagitau dia yang teringin nak berlunch lunch dengan dia tengah hari nie ....

Teringin nak makan kat Alamanda atau pun tak Restoran terapung tu .

Nak tau apa yang jadi lepas tu .....


Dia bagitau dia pening ler , dia ngantuk ler sebab semalam tak tidur coz dok buat testing.

Alahaiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Last last , kita orang pun makan ler kat kedai jual nasi kerabu kat Precint 9 tu ......
Itu pun pB sorang jer yang makan , sebab dia dah kenyang.
Mana tak kenyang , makan sedap punya barang kat atas kapalterbang tu ....






Hmmmmmmmmmmm

15 comments:

zareda said...

PB

lengkali tak payah cakap.. kidnap jer che abear tu pi restoren terapung tu... :)

pB said...

ZAR
Nak kidnap macam mana , dia yang memandu

HappyIrfa said...

salam kakpb..
adui..nak wat camner dah pening.x cukup tido buat keje,buke dia gi make angin..lain kali lah nak gi dating pun.hehe

Ummibatrisya said...

pb,

cuba pulak malam ni

usaha kan tangga kejayaan :)

pB said...

UMMI JAMRI
Malam ni , ayah pun ada . Dia sampai petang nie ...
So , memang tak ada "can" nak outing mlm-mlm.




IRFA
Tertundo sokmo rancangae kak pB nie

Anonymous said...

nasi kerabu presint 9 tu cm pun tok make lagi tapi hubby cm kato ok ada taste nasi kerabu klate.

lenkali cakap jer "jom pi makan kat .... " kena brutal skit he..he..

cm

aNIe said...

Hehehe...sian PB...samalah dengan akak ni...kalau dlm kepala dok berangan macam2 nak buat ngan cik abang...ada je yang terhalang...heheheh

Takpelah...nanti2 esok lusa boleh pi dating ye...

Kak Elle said...

takpe pB malam ni bolih makan bersama mungkin dia pun penat tu:)

zino said...

yg penting penantian dah berakhir hehe..

Neeza Shahril said...

takpe.. dia cover balik kot..
ingat tak kisah sate hari tu??

hahaha!! Ja pulok hok keno peghingak Kak Da... :D

lupekanje said...

uwaaah...PB gi make kat P9 yer...tk ajak acik same..
tpi acik suker gak make kat situ..mee sop pun sedapp...

Yunus Badawi said...

anti climax betul. Tapi takpe. aBear dah balik.

Ms Minnie said...

cian kak pb.. sabar yea... kalau dah ada rezeki nak dating tempat idaman kak pb... hari lain mesti jadi punya..

shafarina said...

restoren terapung tu dekat mana?

zue said...

dlm hati tentu berkata2 yg bukan2...zue pun selalu je terkena mcm ni. sabor je le.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...