20 April, 2009

559

Ahad lepas , semalam lar tu , pB check tekanan darah.
Terkejut gak , bila nampak angka yang dipaparkan .
Angkanya ialah seperti dibawah .....



Tak pernah lah serendah itu tekanan darah pB .....

Nak kata , over excercise , tak der pun.
Over sleep ker , rasanya pun tidak .....






Saper saper ada petua nak naikkan
tekanan darah , tolong tinggalkan komen....


Terima kasih

30 comments:

KV said...

minum nescafe

pB said...

kv

"O" kor "SUSU" ??

oren said...

waaahhhh

siap mntak nak naikkan darah???? kalo hari2 blood go upstairs, ok gak tuh..

apapun, agaknya akak dh hepi, tu yg tak tinggi sgt bacaannya...

pB said...

OREN

Tekanan darah tu biarlah naik sampai paras normal. Jgn lak naik sebab steresssss , marahhhhh dan benda benda negatif gituuuukkkk

Happy ....
Alhamdulillah

NONIE AZIZ said...

saya pun ada problem ni kak PB..tapi tulah sa,pai la ni tak tau macamana nak atasinya...

Alex Lacey said...

orang ada petua je ke boleh kasik komen? huhuhu....

PB tahu doh apa k.we nok royak nih...sbb k.we pung BP rendah...tengah betulkan darah jugok la nih...PB tau kae k.we ambik ggapo? hehehe

kakpah said...

pb, betul ke reading tu. Kadang-kadang yang digital ni tak berapa perfect. Cuba cek dgn doktor. mesti dia ada ubat nak bagi naikkan darah tu sikit.

edyan7 said...

hmmm... sama kes lah kak pB... tumpang tengok komen dan cadangan orang kat sini...:)

Neeza Shahril said...

makae sayur bayae kakok...

pB said...

ADIK JA

Iyo kor ???
Bayae hija atau bajae meroh ???

Tks

pB said...

EDYAN&

Hi hi hi ada gak geng dgn kak pB

pB said...

KAK PAH

Memang akakkkk.
Tiap kali check tekanan darah , darah pB mesti rendahhhhh.
Tapi tak pernah serendah ini ....


Tengoklah , kalau teruk sgt , pB akan ke klinik nanti.

AZANI said...

pB: makan kerang rebus dan hati ayam.InsyaAllah.

pB said...

KAK WEAR

Alaaa kak wearrrr.
Lurus bendul lar pulokkkkk

tchersally said...

makan kerang,hati (organ dalaman..), bayam dan brocoli..memang rendah betul tu pB..hati2 ya..err..ada satu cara lagi..tukar profesion!! jadi guru!!confirm darah naik membuak2..hehe

McBudu said...

Senang je, suruh je cik Abang tu kawin lagi satu.... mesti naik punya darah tu!

Anonymous said...

Terlebih derma darah kot...sbb tu BP rendah...-HiBP-

pB said...

HiBPBaru ingat , minggu depan nak menderma kat IJN tuuuu

pB said...

Mc Budu

Kalau kena gaya , insyaallah hati dan jiwa tenang ....

Kalau kena gayalaaahhhhhh

pB said...

CIKGU SIC

Tukar kerja ????
Kerja pB ni pun kdg kdg boleh menaikkan darahhhh.
Sebab deal dengan manusiaaaaa.
Manusiaaaa ada pelbagai perangai

catz_mafia said...

pB,
kita pernah jadi macam ni gak. badan kita jadi sejuk2 walaupun panas terik. doktor suh makan hati ayam. watlah masak apa pun. tak kisah la..

nak kata genetik xtau la.. tapi kita sorang je dalam fmly camni. kebanyakan yang lain darah tinggi adalah..

tapi darah rendah lagi bahaya.

kadok said...

my wife pon mcm akak..tp xde la serendah tu.

Yunus Badawi said...

makan sayur2 yg banyak zat besi mcm bayam hijau atau pucuk manis. Limpa dan hati juga bagus.

pB said...

YB

Sayur tu ok lagi. Tapi tang limpa dan hati , memang OUTTTTTTTTT

pB said...

KADOK

Kalau tak mengandung tak per, tapi kalau mengandung , susah jugak tuuu

pB said...

CATZ_MAFIA

Thx for the tips.
Hati ayammmmmm.
Biasa kalau beli ayam , semua benda dalam tu , pB tak ambil.
Nampak gaya , kena cuba cuba makan larrr

Betul tau , orang lain panas , kita sejuk ketorrrrrr

MOKCIK AZWA said...

PB,

aduss...mokcik plak ada borderline high BP...thanks for the chart tu...good info.

nak naik kan BP..camno ek..makan bayam kut...elok jumpa doktor sebab low BP lebih berbahaya dari high BP.

aNIe said...

Eh PB...akak rasa okay je kot...akak dulu pernah rendah dari 100 tau...tapi akak tak risau pun...hehehe

zino said...

kalau dok fikir lagi turun darah tu nanti.. agaknya meter tu rosak kot..

sya said...

pB .. kak sya sama le jugak ngan pB .. and sama tak tau camana nak naikkan tekanan darah

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...