14 April, 2009

557

Pagi pagi , pB punya blood sudah go upstairs. Blood tu naik sampai ke Tingkat 21 , rasanya. Menyampah betul kalau pagi pagi dah naik angin nie. Dan yang menyebabkan kita naik angin tu , kita tak kenal pun batang hidung nya .....Pagi pagi lagi dah nak memaki hamun orang .....

Ceritanya begini

Tadi , masa memandu , sambil sambil menikmati permandangan keliling perumahan pB tu , ada lah sebijik kereta Myvi ni , tiba tiba jer keluar simpang tiga. Menonokkkkkkk jer dia keluar. Brek pun tidak. Agaknya mata pemandu tu , ada kat kepala lutut masa tu.

Rasanya sejengkal dua jer jaraknya kereta dia nak langgar kereta pB. Nasib baik lah , pB sempat mengelak , lari ke bahu jalan.

pB punyalah terkejut , pB hon sesungguh sungguh hati pB. Memang pB kejar Myvi Hijau tu. Bila sampai kat bulatan , pB juga overtake (himpit sikit lar sebelah kiri) sebab pB nak tengok lahabau mana lah yang bawak kereta tak guna otak tu .....

Sambil himpit , sambil horn (horn lagiiiiii tuuuuu). Yang buat pB lagi sakit hati tu , pemandu tu langsung pun tak berpaling. Agaknya kepalanya dah jem kot. Terkehel ker apa ke benda , tak tahu lar ... Memang tak bergerak langsung. Mandang depan jerrrrr

Rasanya pB tak kan lar marah sangat kalau semasa pB himpit dia tu , dia berpaling pada pB , angkat tangan , tunjuk sikit isyarat minta maaf .... Itu jer yang pB nak pun.

Tapi ,dah jenis tak reti bahasa. Sekolah memandu manalar yang mengajar minah tu , pB pun tak tau. Punyalah geram , sampai kepala lutut pB lak yang terketar ketar lepas tu ......

pB rasa macam nak pergi tunggu jer Minah tu esok pagi kat simpang tiga tu ......




Posted by Picasa

41 comments:

Alex Lacey said...

relaks PB relaks...anggapkan saja dia baru lepah ggaduh nga hubby dio ko....atau pun ado masalah negara ko, sebab tu dio macae weng sikit tuh....PB cool jah deh?

umeboshi said...

sabar k.pb...sabar, ek? toksah dendam2 kat org tu le dah. be cool, bebeh!

Ordinary Superhero said...

Dah , jangan jadi kes road bully pulak.

ima said...

memang banyak yg macam tu kt jln...kena banyak sabarlah...terutama masa memandu tu...bahaya nanti naik darah...

pB said...

IMApB tak lah geram sgt kalau dia angkat tangan. Minta maaf ....

Dah buat salah tu , berbudi bahasa lar sikit.

pB said...

O.S.HGeram masa tu , jer.
Sekarang dah ok dah.

pB said...

UMEDah sejuk dah nieeee ...

pB said...

KAK WEARpB hok sebenarnyor tak dok la kesoh sgt ..
Tapi sebab tekok dio tok gerok lasung tu , tu namboh sakit jiwo tadi tu ...


Ok doh nie

achik said...

dia takut nak toleh kot..

McBudu said...

Hari ni orang buat silap, esok entah-entah kita pulak. Ujian didatangkan dlm berbagai bentuk.

pB said...

McBudu
Betul kata McB tu.
Tapi yg pB geram tu sebab dia tak cuba pun untuk minta maafffff

pB said...

ACHIK
he he he
akak pun agak cam tu jugak.
nampok benor akak ni brutal

manlaksam said...

Oiiii....boleh tahan juga gedebe nya pB nih!

zareda said...

Ala PB.. ceriaaaa..

Anggap jer driver tu sakit perut nak pi toilet, malam tadi dia makan jamu nona roguy.. tu yang kepala jem tu...hikhikhik

shafarina said...

salam akak


pagi tadi pun kita hon 2 biji keta dekat 10 second.

sebabnya, nak masuk jugak jalan besar yg penuh kereta walaupun dia dah nampak kita ni ha...

sabar² lah kot ye pon

Zabs said...

Salam pB,
Alhamdulillah tak terjadi apa2. Lain kali sabar lebih sikit lagi, okey.

Ummibatrisya said...

ummi pun selalu gak jumpa pemandu yang macam itu

ummi memang macam PB, geram sungguh..

tapi agaknya diaorg ni jenis tak ada hati dan perasaan kot,

boleh buat dunno aje, nak aje mak cik turun tampar-tampar orang itu :)

pB said...

UMMIpB jarang terkena. Tu yang buat naik angin tu ...
Kalau dah selalu , dia dah kalih lar pulak ...

pB said...

UNCLE ZAB
Sabar lar tu.
kalau ikutkan hati , mau pB kejar sampai dia berhenti ...

Masalahnyer , berani ker pB??
Kah kah kah

pB said...

INA

Akak punya hon pulak tu , punyalah sopan satun.
Slow jer bunyinyerrrr

Lagi tenshen ....

pB said...

ZAREDA
Minah tu bawak slow jer ..
Kalau sakit perut , mesti laju jer ...

izman said...

basar.....

menda2 macam ni selalu ada, dan org yg dah salah tapi tak de inisiatif mintak maaf ni kekadang kena ajar jugak. sekolah tamilkan dia pulak...

pB said...

POK MAE

Jangae sekali sekali mencabar kesabaran pB ...

Ado tali pinggae hijau nie
silat gayung mesia

laila_bangi said...

Cuba kita fikirkan yang positif. Letakkan diri kita sebagai orang itu, yang baharu kematian anak comel akibat barah otak. Kemudian hilang pekerjaan akibat kemelesetan ekonomi, dan suami pula lari dengan perempuan lain meninggalkan rumah. Fikiran kita bercelaru dan dalam keadaan amat tertekan.

Meminta maaf memang baik, tetapi memaafkan seseorang lagi mulia. Contohilah sifat Rasullullah yang tidak marah walaupun dibaling batu oleh kafir Quraish.

Siapalah kita. Mungkin hari esok atau lusa kita pula yang berada dalam situasi begitu. Dikejar, dihon, dihimpit hanya kerana perbuatan yang kita lakukan di luar sedar? Insaflah, kita semua bukan insan sempurna. Bersihkanlah hati kita drp perasaan marah, dendam dan sakit hati, nescaya hari-hari kita akan lebih berseri. Allahualam.

KAMATO said...

agak da.... kalau mandu cara itu biasanya manah tu...hehe..bawak bersabar

NONIE AZIZ said...

huhuhuhu...sampai nak tunggu kat simpang Kak PB?...btul2 marah ni...apapun kak gambo myvi ijau ni buat nonie tengok dua kali...betullah org. dalam nya pakai helmet...psttt...yang bawa myvi ijau tu..pakai helmet macam dlm gambo ni tak? kekekek

catz_mafia said...

pB,
amboi.. bukan main marah lagi ye.. sabar2.. apsal skrg ni cpt sensitif sangat ni? meh2 cite kat ktorang ni..

bahaya tau marah2.. nanti pB kena darah tinggi, sape susah? relaks k..

pB said...

CATZ_MAFIA

May be sebab datang bulan kot. Sebab tu terOVER sikit pagi nie...

pB said...

NONIE

Tulis n3 jer berdentum dentam. Buat tak berani pun. Benda yang menyakitkan hati , jangan disimpan lama lama dalam hati , nanti jadi racun ...

Gambar tu akak cilok dari goggle ler

pB said...

KAMATO

Laki-laki pun ada gak yang memandu begitu. Tapi jarang di"highlite"kan ..

pB said...

LAILA_BANGI

Kita adalah manusia yang tak pernah lepas dari segala sifat kekurangan.

kadangkala , sifat sabar hilang disebabkan oleh orang lain.

itu yang berlaku pada pB pagi ini.

Terima kasih diatas ingatan laila itu.

xiiinam said...

Demikianlah etika perjalanan
budi luhur warga kotaku
tidak lagi berlaku
yang hadir adalah keserakahan
menghakis sopan santun...

jalan-jalan raya kotaku
adalah gelanggang kebuasan
perlumbaan kebiadaban
para pesakit
kemanusiaan semakin mandul




kesabaran membengkak
kesombongan merajai setiap ruang
di jalan raya....



Kasut Hitler.

xiiinam said...

Pernah memandu di Kota Saudi.....
Hon tidak berhenti-henti....
kalau di sini....
Mau kena maki......

mNa said...

salam kak pb..mas da tukar link..please check k

Neeza Shahril said...

Ja pun tok suka kalu oghae drive lagu tu.. nyusoh kor oghae laing jah..

tapi.. disini.. Ja tok drive.. kalu naik kegheto, Ja sokmo pejae mato..
takut la kakok... demo ni bowok kegheto macae ni litar lumbo..

Zaki said...

Sorry to say...yang selalu bawak kereta senonong macam ni selalunya org pompuan kan..kan
pB jangan marahhhhhhh.

AZANI said...

pB: kalau dapat no plate lagi baik,report kat JPJ.

maklang said...

kadang ada yang dah salah tu, dia boleh pandang and jeling kat kita yang betul..geram aje...

tapi pB..banyak2 sabar...kang blood go upstairs tak mau turun kang, masalah negara jadiknya...

senyum2 sokmo ye...:)

sya said...

Sabau mek sabau..

AyKay said...

Kak pB.

pelik tapi benor, perkara sama kena kat saya pagi tadi time hantor anak ke sekolah. Tapi yg ni mamat, rambut punk yg drive. Saya tak hon pun, dia lak yg pecut langgar bump tanpa brek (kereta kompeni kot). Tapi, memang byk kes2 driver gini, tak kira gender.

Sastri said...

sas pun penah kena macam akak... memang geram... tapi bagi sas, dia tak berani nak paling muka, tengok kita sebab dia tau dia dah buat salah... dan takut gak kot? keskeskes...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...