23 April, 2009

562


Pagi tadi , jam 555 pagi dah tersedar.
Kejut anak nok 3 tu , si Kak Lang
Then golek golek dengan Nurin.
Pas tu , anak no 3 tu panjat katil , golek golek dengan pB pulak.

Jam 615 pagi , bingkas bangun.
Kejut balik no 3 tu.
Selesai solat subuh , turun ke dapur.
Jemur kain.

Jam 640 pagi , golek golek lagi.
Turn Kak Lang mandi.
Then , Nurin lak sambung.
Sambil tunggu they all mandi , golek golek lagi.


Jam 715 pagi , baru nak bersiap nak ke pejabat.
Baru mandi , gosok uniform, baru cari tudung.

Jam 730 pagi , Nurin bagitau dia nak bawak bekal hotdog.
Hmmmm .....
Tak kan nak hampakan permintaan anak kesayangan , kan.

Jam 750 pagi , baru bertolak keluar umah.

Jam 820 pagi , dah terpacak depan pintu pejabat ....


Kalau lah hari hari macam ni , sonok BEBBBBB ....


Bagaimana pula dengan pagi anda semua ?????
Citer ler

21 comments:

oren said...

hmm..

ada hari yg smooth jek..hari nih kira kategori ok la..takde yg ngamuk2..

kadang, dh nak angkut depa masuk keta, ada plak yg terberak..huhu..kalo tak dibasuh, takut berkerak dlm pampers..nak tak nak, kena la usung semula ke rumah..dan of course la terlewat..apalagi, merempit la kta area kampung tu, dlm 100km/j...takut jugak kut ada yg nyumpah, masuk jln kampung tapi speed bagai..

pB said...

OREN

Tul kata Oren tu.
Kdg kdg kalut.
Kdg kdg smoothhh.

Kalau ada anak kecil , lagi sibuk.
Mcm mcm perangai nak kena handle. Mcm kak pB , lar ni dok melayan karenah si Nurin jer lah.
Yang lain tu , dah pandai jaga diri masing masing.

HappyIrfa said...

salam kakpb..
pagi ku hari ni spt biasa.6.30 bgn,bersiap..7.15 kuar umah.7.30 smpi sekolah kakak.hantar anak umah pengasuh kul 8.00.naik shuttle ke opis.8.20 smpi opis.hehe

MOKCIK AZWA said...

lalala...pagi ini urusan mokcik pun seemooth ajer...

bangun pagi pukul 6.15, anak2 dara cik abe kasi mandi dan pakaikan baju ke sekolah. Aini ikut cik abe dan didropkan kat rumah MIL sebab adik ipar yang hantar gi sekolah.

Mokcik siap sidaikan kain dan by 6.40 mandi manda dengan hadi. Pukul 7.20 makan nasi goreng dengan Azza n Hadi...pehtu drop Azza kat rumah MIL n hantar Hadi ke rumah babysitter. Jalan pulak tak jem hari ini, by 8.15 mokcik dah sampai opis...

TokNabe said...

emmm... time golek golek tu yang best, kalu boleh tak sir nok bingkas bangun.

emm.... kalu hari2 cuti.

catz_mafia said...

pB,
Bestnya golek2..huhu

Alex Lacey said...

k.we punyo pagi pun macae sekalo...antar anok gi sekoloh lepah tu balik, golek2 jugok (hehehe) denga Asim...lepah tu hari ni keno gi beli beras dulu baru la siap gi ofis..hari ni pulok, bowok keto cik abe gi ofis, sbb keto sonata nok keno masuk workshop....kikiki...

tulipurple said...

sy ari2 bley golek golek dan golek ngan anak2,....tp cian kat cik abglah..kalu tak merempit,mau 1jam setengah baru sampai opis...sis,nak tanya kat area puchong sinun mana nk dpt kuih kelate yg kaw2 sedap?

pB said...

TULIP

Kuih kelantan yg sedapa area Puchong ...
Alahai adiiikkkk. Akak tak tau lar.

Tapi kalau kat Shah Alam ni , akak boleh tolong carikan.

Sal , teringin nak makan apa???

pB said...

KAK WEAR

Ado orghe , bab bab baghe dapur ni , seroh 100 persen kor suami.

Kito .....
Senae gie beli sdiri ...

Dok gitu ?

McBudu said...

Ikut hiway ke ikut proton? 30 minit boleh sampai ofis sebab hari ni tak jem.

pB said...

catz_mafia

Rehat rehatkan mata ...

Jangan terlelap sampai lupa nak bangun , susahhhhhh nantiiiii

pB said...

Mc_B

pB , hari hari guna ELITE ...
Masuk USJ keluar Ebor.

Yunus Badawi said...

sejak kerja sendiri ni hari2 saya boleh golek2. Pagi tadi lepas hantar Atikah pegi mengajar sekolah agama, saya balik rumah golek2 dgn emak adam hehehe

buat kerja dari rumah ni bila2 boleh. Petang ni ada nak jumpa org kat Shah Alam pukul 3. Lepas tu jumpa sorang lagi.

~akuni~ said...

hari ni special ke sbb kata 'kalau hari-hari macam ni, sonok beb', hari lain tak macam tu ke PB?

pB said...

AKUNI

Tak ada special apa apa pun tentang harini.

Dalam seminggu tu , cuma dpt jumpa hari yg macam ni sekali sahaja.

Kalau hari yang tak macam ni , melekat kat Putra Height ~ USJ tu.

Dan juga melekat kat Seksyen 19 nak ke Seksyen 18.

Zabs said...

Salm pB,
Kat KL Subuh masuk jam 5.49pg. Kita tak tahu apa akan terjadi dari jam 5.55 hingga jam 6.15 tu kan? Hehehe...

kak ina kl said...

salam perkenalan dari akak..lompat dari blog anie..

Neeza Shahril said...

Ja bangun pagi, relax2..
lepas 2 3 jam ke dapur buat pan cake
makan satu family..
ni nak keluar gi khobar.. hehehe..

bila kita buat 1 kebaikan, akan datang kebaikan lain kepada kita.. Insyaallah..
betul tak kak pb?

zino said...

rutin sarapan kat haslam dah lama di tinggalkan... sehingga lah mem bekerja semula.. tapi tetap keluar awal hantar fizah sekolah..

7.30 dah terpacak di pejabat..

Zek Zek said...

hari ni kena datang opis awal..8 am dah ada kat workstation. Selalu 9.30 am baru muncul. Fleksible le katakan.

Hari ni juga kaki sengal sebab bawak manual. Keta saya cik abang pinjam buat gi course di bukit bintang. Huhuhhu

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...