29 April, 2009

565(a)


Amboi amboi kamu semua , sodap jer nyer bagi pendapat tentang n3 semalam tu. Semua nya cakap Nurin nak adik.

Oklah ..... Oklah ....Oklah .......


Kalau gitu , kena minta bantuan you all semualah ....


Apa petua nak dapatkan anak lelaki ......


Tak leh tanya kadOk , sebab dia anak pompuan ....


Kena tanya Zino , Ordinary Super Hero , YB , Pok Mae , dan ibu ibu yang ada anak laki laki lebih dari pompuan....


Sila komen , kay ...


29 comments:

Yunus Badawi said...

yeah first!

Makan ikan banyak2 masa mengandung.

kad0k. said...

hahaha..sebut jugak nama saya..:p
tp derang ckp..kena mkn protein byk..mcm yunus ckp tu..banyak mkn ikan..huhuhuh..so konpem la ni nak dapat bb ehh?..:p

pB said...

kadOk

Adik akak , mana leh lupa ....

Ikan ??

Byk nak kena fikir dulu sebelum tu ...
Macam macam hal ....

Bukan senang nak beranak kecik nie.
Dah lama dah berhenti bawa beg susu , beg pampers ...

Dan yg paling penting , dah lama dah tak bangun malam buat susu ...

pB said...

YB

Demo langkah kanan , sebab tu dapat first...

Ikan ???
Ikan apa tu ???

Ikan air tawar ker, ikan air masin ker ??

Ikan banyak tulang ker , atau ikan tak ada tulang ....

Kena b specific tu

Kak Elle said...

betul pB nak tau petua nya?

pB said...

KAK ELLE

Betul la , akak ....

MOKCIK AZWA said...

hah PB kena dengar aunty nurse nak bagi petua tu...mokcik nak petua nak dapat baby girl hehehe

Kujie said...

anak pertama dan kedua mmg lelaki tapi tak pula buat petua itu ini....main redah je...

jane said...

salam pb,

beb, anak saya seorang saja lelaki. 3 lagi perempuan. yg lelaki tu no 2. si angah ni saya memang sapu air garam masa on. sorilah, komen agak kelucahan ya. bila dah ready nak on, pergi sapu air garam dulu pada kita nyer tut tut.

pastu, walau mcm mana pun u rasa nak sampai ke heaven....tangguhkan, bagi hubby dulu heavennyer...........

rasionalnya : air garam akan mengalkalikan sekitar faraj yg berasid. kemudian, jika hubby yg heavennya dulu...sperma X akan dapat berenang ke rahim dengan lebih mudah untuk membentuk XY yg merupakan lelaki berbanding jika kita heaven dulu yg menyebabkan lebih banyak halangan di dalam saluran ke rahim itu....dan menyebabkan YY saja yg hidup...itu perempuan...

so, cubalah. mana tahu ada rezeki anda di situ. dan, saya cuba hanya sekali itu sahaja............! mungkin rezeki saya!!

kakLuna said...

suami kene lebih 'ganas' kot? hihi

Nong said...

Kak nong takde petua, my first is a girl and then 2 boys. Actually, after dapat a pair lepas tu girl or boy tak kisah sangat ...

Zareda Norman said...

lelaki di atas??? tuttttttttt

hahhahahhaha

lihat sini

http://alkiram.net/salam/2007/03/20/petua-mendapatkan-anak-lelaki-perempuan/

TokNabe said...

Kita boleh merancang... Allah yang menentukan. Lelaki atau perempuan tak pe.... semuanya anugerah Allah.

xiiinam said...

lelaki perempuan sama je...tapi ckLah pun macam orang lain...teringin ada semua...
Setelah dapat dua puteri,ckLah teringin putera pulak...

Sebaik tahu diri mengandung, seorang ustaz nasihatkan ckLah....
Setiap kali berdoa mohon anak lelaki dari tuhan, cklah akan berjanji...sekiranya dikurniakan anak lelaki, cklah akan namakan Muhammad di pangkalnya....

Ada doanya dalam bahasa Arab...tapi dah lupa...

Bapak ckLah suka makan kerang,lala,kepah,dan suku sakat menatang tu....anak bapak ckLah 7 lelaki dan 3 perempuan..

Zabs said...

Salap pB,
Tukar posisi lain dari semasa dapat yang perempuan dulu. Kalau masih ingatlah...hehehhe..

zino said...

kalau dah ready tu on kan je tak kisah le lelaki ke perempuan ...

terima je rezeki yg di anugerahkan Allah..

oren said...

petuanya tuh, tak taulah..

tapi masa pregnantkan yg the boys, mmg suka sgt seafood..segala lala, ketam, udang..

kalo girl plak, suka western food..pizza dsbgnya..

psstt..rasanya, hat dlm perut nih pun, pompuan...hihihi..sbb Mira setiap malam doa sebelum tido supaya Allah kurniakan adik pompuan..takmo adik lelaki dah..muahahaha...

aNIe said...

Pb...akak ni ramai anak laki...tapi tak tau apa petuanya...heheheh

Gambar baby dalam kelopak bunga tu cantik sgt...

maklang said...

akak dapat Hakim sebab Dr. ajar dah petua tu...Alhamdulillah jadik..he..he...kalau nak tau kena lah calling2..

indera kencana said...

Petua yang selalu disebut2 ialah banyakkan memakan makanan laut dan kekerang serta sesiput. Tapi jangan banyak sangat sebab makanan tu mengandungi ammonia, zinc dan magnesium yang sangat tinggi. Boley kena gout macam saya... hhuhuhuhuuh

McBudu said...

Rahsianya tapi tak semestinya betul.

i. Bersama ketika isteri TIDAK subur. Susah nak mengandung, tapi peluang dapat anak lelaki lebih.

ii. Suami klimaks dahulu sebelum isteri.

iii. Banyakkan makan ikan dan makanan laut. Terbukti di mana kampung2 nelayan ramai lelaki.

iv. Gunakan kaedah perkiraan kalendar Cina (ada banyak di internet) sebelum bersama.

v. Bayangkan wajah Brat Pitt, sebelum masuk tidur! (Ini tipu je)

iv.

Anonymous said...

Nak lagi senang dan betul ambik je anak angkat lelaki lagi tepat dan betul..hahahhahahaha tapi bukan anak sendiri le.

KAMATO said...

Kalau nak belajar, tak boleh cerita sini, suruh abe jumpa saya, saya boleh cerita semua, alhamdullilah yag belajar semua berjaya, tapi apa pun itu semua kuasa Tuhan

pB said...

KAMATO

Nanti pB suruh aBear berguru dengan Bro K.
Kalu gitu , kena cepat cepat arrange TT nie .....

pB said...

ANON

Who is this Anon ??
Your comment realllyyyy hurts my perasaan keibuan.
I still can be pregnant. Why shud i adopt a child ...????

Neeza Shahril said...

Ja pernah dengar orang kata, before conceive (kalau dah pregnant tak valid sebab jantina ditentukan masa conceive), husband makan banyak protein (daging, ayam, minum susu or soya). Wife pulak makan.. errr lupa la pulokkk.. hehe..
try je la kak.. tapi yang penting mohon kepadaNya.. Insyaallah...

Anonymous said...

pb, ada rezeki Insya Allah...

alamak pb cakap pasal dah lama tak bawa beg susu, beg pampers dan dah lama tak bangun malam buat susu... cm dah 8 tahun berehat dan nak kena mulakan balik bulan Julai ni... adusss hubby dah cakap dia malehhhhhhhh... dia kata dia dah tuaaa ha..ha...

cm

Anonymous said...

pb, ada rezeki Insya Allah...

alamak pb cakap pasal dah lama tak bawa beg susu, beg pampers dan dah lama tak bangun malam buat susu... cm dah 8 tahun berehat dan nak kena mulakan balik bulan Julai ni... adusss hubby dah cakap dia malehhhhhhhh... dia kata dia dah tuaaa ha..ha...

cm

Anonymous said...

Hahahaha boleh lagi ke..cakap sikit pun tak boleh...tu nak melawak je kan ...kan dihujung tu ada hahahahaha...kalau macam tu pun tak leh tak pe lah..sombong betul pb ni yee rupanya..sorry le kalau kata2 saya tu membuat u rasa macam tu..i tahu u boleh lagi beranak berapa pun boleh..tapi tu kuasa tuhan..u buat le macam mana pun kalau dah dia kata macam tu maka macam tu le..jangan sombong uuuu...sorry le buat kacau dalam N3 u ni..

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...