03 May, 2009

567

Salam ...

Tiga hari cuti , tigahari jugaklah tak kemana mana. Lepak kat umah jer. Plan tu macam macam . Nak ke One Utamalah , nak ke KLCC lah. Last last tido bangun , tido bangun jer kat umah. Keluar pun sebab nak beli lauk pauk . Itu jer.

Abear lak tak lekat kat umah langsung. Hari pertama cuti tu , pagi pagi dah ke pejabat. Ada hal nak kena selesaikan. Petang tu , ingat nak ikut gak dia ke Shah Alam , tapi angin lak tak kena petang tu. Last last pB malas nak ikut dia.

Hari kedua dan ketiga , dia sibuk dengan kerja kerja pendawaian di rumah nenek saudaranya di Kampung Melayu Subang . Dari pagi hingga ke petang kat situ.
Ini pun , masa pB dok menaip ni , dia tak balik balik lagi pun.

Tengah hari tadi buat operasi mengemas tangga rumah. A ah ..... Dah banyak sangat majalah yang pB susun kat atas tangga tu , dah rasa rimas dah pulak. So , what ever majalah yang lama lama tu , pB masukkan dalam kotak. Yang tinggal hanya majalah Keluarga dari tahun 2005 hingga sekarang ....

Mana mana majalah seperti Wanita , Harmoni dan Midi40 tu , pB masukkan dalam kotak , dan mana mana helaian resepi dan petua dari majalah tu , pB koyakkan dan ingat nak simpan dalam satu fail. Tengoklah apa jadi .....

Just for petua petua yang pB dapat tu , pB tak nak lah ianya hilang gitu jer. So , pB dah create satu blog baru. Hanya untuk simpan simpan petua petua yang pB dapat. Manalah tahu , satu hari pB akan gunakan semua petua petua itu.


So , guys , kalau nak intai intai , u can go to : http://www.pulutbakar09.blogspot.com/


But for the time being , cuma sempat taip dua petua jer ...
Slow and steady lar kan ....
Got to go , dah jam 610 petang , tapi lum solat asar lagi .....

See U 2moro ....

Oppsss ...


Salam takziah buat keluarga Bro Zino diatas kematian mak mertua . Moga rohnya ditempatkan dikalangan orang orang yang mendapat keredhaan Illahi. Buat kak Aishah , tabahkan hati nyer.

16 comments:

Abahnajwa said...

PB..

Lamanya tak masuk sini..sibuk sikit PB..

Wah dah handal main kumpul petua ni..dah boleh jadi Azah Aziz..

July ni kami nak balik Malaysia..Nanti nak jenguklah PB sekeluarga..boleh?

Abah
Liverpool

mama ranggie said...

salam kak..sehat ke?lama x masuk sini...

Hanisumayyah said...

Wah..baru teringin nak buat blog petua ni, kak Pb dah buat....kalau boleh banyakan petua kecantikan...boleh dak..senang rujuk ke situ jer...heheheee

cikMilah said...

sama lah kita pB, cuti 3 hari lepak jer kat ruamh, nasib baik bebudak pun OK jer meleapk ngan mak abah.. hehe

Kak Elle said...

saya pun melayan cerita korea...tak habis lagi tengok winter sonata...hehe..nasib baik beli cd nya hari tu di KL...kalau tak tido baring lah nampak nya.

New Leaf said...

Kak,
Saya memang dah buang or recycle majalah lama. Takde dah dekat rumah ni, except for the past month jek. Saya potong bahagian recipe yang saya suka dan letak dalam file, exactly macam akak cakap tu. Memang sayang jugak sebab majalah tu mahal-mahal jugak kan, tapi apt saya kecik, nanti semak pulak.. hehehe..

mother of two said...

pb,
saya pun syg nak buang majalah yg lama2.. tapi rasa semak pulak. setiap kali balik cuti 1 beg khas utk majalah.. majalah mangga pun ader...hikssss

edyan7 said...

betul...betul...betul... resepi dan petua tu mesti nak kena simpan kan kak.. sebab tak athu bila nanti dah intai2 balik...

yan dah buat satu fail untuk resepi... maklumlah melanggan mingguan wanita tiap minggu dapat... lama2...macam semak je...heheh

pB said...

EDYAN 7

Kak pB memang jenis suka beli majalah resepi ni, bukan sebab nak mencuba tapi sebab SUKA TENGOK GAMBAR MASAKAN TU

pB said...

M.O.2

Hik hik hik
pB tak pernah beli majalah MANGGA tu ....

URTV pun tak pernah. Macam membazir jer beli majalah macam tu

pB said...

DAUN BARU

Kak pB memang teringin lar nak buat macam tu.
Tapi kak pB tak ada kekuatan nak buang semua tu.
Selain dari majalah , kak pB jugak dok simpan semua beg beg kertas dan plastik yang cantik cantik tu ...

Hu hu hu

Tolongggggggggggg

pB said...

KAK ELLE

pB dah lama tak layan cerita korea nie.
Cerita Mandarin pun dah lama tak ikut.

pB said...

CIK MILAH

Yang no 3 tu sibuk manjang kat padang sekolah. Ada sukaneka dan sukan tahunan.
Yang sulong dan no dua lak , sibuk dengan kerja sekolah.
Tu yang tak berapa syok nak keluar. Kesian kat budak budak pun satu hal ...

pB said...

HANI

Nanti , bila ada masa , kak pB update lagi ...
Biasanya kat umah , memang jarang bukak blog ni. Malas nak bising dengan aBear.

pB said...

MAMA RANGGIE

Apa cerita ..??
Sihat ker??

Tks sebab still ingat pada pB.

pB said...

ABAHNAJWA

Salam Bah

A ah lama tak nampak Abah kat umah pB nie.

Alhamdulillah , sebab abah n family nak balik Julai nie.

Ada masa , dtg lah umah ..
Tapi kena bagitau awal awal lar , so dad boleh pB sediakan sumting ...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...