09 June, 2009

595

Salam ....

Yesterday , cuti ....
Hari ni pun patut cuti gak , tapi abear kerja.
So , pB pun kerja gak lah .....

So many stories to tell.
But , one by one lah kan.
Kalau cerita sekali gus , nanti tak ada idea lak nak tulis blog.

Bulan lepas dan bulan nie , bulan berjumpa blogger.

Nak tau , saper yang pB jumpa

Sila tengok gambar ....



23 MEI 2009

Gambar ni pB ambil masa pB berkunjung ke rumah Kak Pah kat Bangi.
Kalau saper yang tak pernah masuk blog Kak Pah , boleh ler melawat blog tu sekarang.
Alamatnya : http://auladjannah.blogspot.com/


Kat situ , sonok sebab jumpa lagi beberapa blogger yang lain.

Ini adalah kali kedua pB berjumpa dengan Kak Ezzah dari Pkg dan juga Kak Nong dari Kay El.

Alamat rumah Kak Ezza : http://muffinbiru.blogspot.com/
Alamat rumah Kak Nong : http://musmun.blogspot.com/

Kak Pah buat majlis Aqiqah untuk cucu perempuannya. Mula mula tu malu lah jugak sebab pB mmg tak pernah pun sembang sembang dengan Kak Pah ni. Kalau berkomunikasi pun , thru komen komen jer. Tapi , memandangkan dah dapat lampu hijau dari aBear , so apa lagi.
Orang kata , yang tak kenal lah , diperkenalkan. Yang jauh lah , dirapatkan ....

Makanan kat majlis Kak Pah memang sedapppppppppppppppppp .


Balik dari Bangi , kami singgah kat Alamanda pula. Saja pusing pusing , habiskan masa. Nak balik , awal lagi. aBear pun tak ada kat umah pun. Ramai sungguh pengunjung kat situ. Nak cari parking pun terpaksa memusing musing tiga empat kali.

Teringan pada Mokcik Azwa. Sms , jodoh nak berjumpa tu kuat. Azwa ada di PutraJaya. Tak balik ke Trengganu pada minggu tu. So apa lagi , dating dating ler kami sekeluarga. Dapat jumpa dengan Bonda Azwa dan juga anak bongsunya , si Hadi.

Alamat Umah Mokcik Azwa : http://nabilanajwa.blogspot.com/




4 JUN 2009


Dengan Kak Azzah dan Kak Lady ni , dah banyak kali jumpa. Tapi , tiap kali jumpa , memang macam pertama kali bertemu. Excited giler sebab mereka berdua ni , punyai banyak cerita dan tak pernah kering gusi kalau berjumpa. Ada aja cerita yang kelakor. Kali ni , kami lepak lepak kat Cafe Datuk K di SACC Mall.

Dengan Kak Azzah tu , memang dah set datingnya. Tapi dengan Kak Lady , kira tak plan pun. Kebetulan bila dok main sms dengan Kak Lady tu , dia kata dia ada kat SACC MALL, apa lagi , berdesum kami berdua kesana.....

Happy Birthday buat Kak Azzah ....


5 JUN 2009


Pertemuan ni pula , telah disetkan oleh Kak Lady. Kak Lady nak berjumpa dengan Intan. Intan ni pun blogger gak. Tapi sejak pindah kerja , dah makin slow la pulak. Katanya sebab tak ada perkakasan utama. So , terpaksalah berhenti dulu. Bila dah dpt laptop , akan aktif semula.

This time , jumpa kat SACC MALL jugak , tapi lain kedai lah kan. Kali ni , kita orang meronggeng kat Noodles House. Overall , makanan tu boleh lah tahan. Tapi , semuanya mee lah. Tujuan utama berjumpa ni , sebab Kak Lady nak serahkan sambal goreng yang dia buat. Dah jadi tauke sambal goreng... Sambal goreng nya memang superb. Pedassssssss . Sib baik tak berasap telinga pB .....

Alamat umah Intan : http://intanrosnitta2210.blogspot.com/

So .....
Itu jer blogger yang sempat pB jumpa dalam masa dua bulan nie .

Next month ???
Siapa tahu .....

28 comments:

jue mj said...

tak sangka plak sekadar berblog bleh dieratkan ngan jumpa-jumpa ni ye... one day sok2 bleh la wat gahtering ramai2.... ajak satu m'sia turun....mesti best...

MOKCIK AZWA said...

PB...best jumpa Pb dgn power puffs girls tempohari...wah selalu gi SACC ek..len kali dating kat sana pulak...ada tujuan nak ke sana hehehe

AZANI said...

seronoknya,bila selalu bertamu di laman, dapat ketemu in life.

achik said...

wah, sakan jumpa blogger.. :D

e.l.i.s.s.m.i.e said...

x punya kesempatan lagi nak jumpa teman blogger...rasanya sepanjang blogger cuma penah jumpa sorang :D

catz_mafia said...

pb,
Ana pun nak jgak... waaa...

shafarina said...

kafe datuk k yang mana satu ek?

Kak Elle said...

best kan dapat berjumpa dan makan2 eh kenapa gambar mokcik azwa tu di blurr kan malu ke mokcik...haha

pB said...

INA


Cafe tu depan Noodles Station ...

pB said...

KAK ELLE



Permintaan tuan punya diri ....

pB said...

CATz_Mafia



Jom larrrr ....
Hantar email pada pB

xiiinam said...

...wah...mesraaaa..
moga terus bahagia bersama orang2 tersayang...

atty's said...

alor pb.gi bangi..awat tk koling..

~akuni~ said...

Bila pulak nak jumpa orang dekat? Mentang2 org dah x update blog...

aNIe said...

PB...nampaknya bulan ni bulan jumpa2 blogger ye...heheheh...semoga makin erat silaturahim yang dijalin ...

Mee kat nudel station tu sedap kan?...

pB said...

AKUNI


Call aja lah. Nanti pB ambil Akuni depan pagar pejabat.

pB said...

KAK ANIE


A ah lar akak. Seronok kalau jumpa jumpa nie. Lagi erat rasanya persahabatan tu

He he he ...
Boleh tahan juga rasa mee kat situ. Tapi pB lagi suka makanan yang pB order kat Datuk K tu

kakpah said...

seronoknya dapat jumpa ni. kpah harap dapat jumpa pb lagi sebab haritu tak sempat pun nak bual banyak-banyak.

DrSam said...

semoga tali silaturrahim dan ukhwah diperkukuh dan diberkatiNYA.

Yunus Badawi said...

wah seronok pB dpt jumpa ramai kengkawan. Minggu lepas saya sempat jumpa seorg blogger aje. Itupun kebetulan dia bercuti kat KL ni. Kami ada juga sebut ttg pB masa jumpa tu sbb dia pun kenal awak. hehehe

tasikmerah said...

tu masa kenduri uamh kak pah tu ke...?

:)

pB said...

TASIK MERAH


A ah. Betul lar tu...

pB said...

YB



Siapakah gerangan blogger tersebut??
No wonder lah , tersedak sedak pB hari tu. Ada yang dok mengumpat

pB said...

DRSAM


Harapnya begitulah...Insyaallah

pB said...

KAK PAH

pB faham situasi Kak Pah hari tu. Ramai tetamu. Nanti kita janji janji nyer. Area Bangi tu banyak tempat makan yang sedap sedap.

pB said...

ATTY'S

Nak call macam mana , pB tak ada number Atty pun.

pB said...

ckLaH

Memang itu adalah semua doa dan harapan kita.

Yunus Badawi said...

Saya dah beritahu pB via email.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...