15 June, 2009

601







Salam
Happy Monday To All My Readers (kuang kuang ditimpa perasaan laaaarrr pagi pagi Isnin ni).

Tiada besday celebration yang grand grand pun.
Semalam , aBear the whole day kat PutraJaya.
Keluar rumah jam 9 pagi.
Balik tak balik pukul 6 petang.

Anak anak dok bising gak suruh pB beli kek.
Tapi pB BOOOORRR Layan permintaan anak anak tu.
Bukannya aBear makan pun kek kek nie.

Last last , pB buat pulut kukus dengan gula melaka.
Bila nak makan , kena cicah dengan kelapa parut.
(Kalu orghe klate dio panggil PULUT PAGI)
Licin , wa cakap luuuuu ....
Lagi murah dari kek .

This year , aBear dapat kad besday dari anak anak.
Dari pB , langsung tak ada sekeping pun.
Wah zalim tul , bunyinya ......









So sweet , kan ....

18 comments:

Anonymous said...

So pB....apa pun happy kan kalau dapat anak2 macam ni....
Tahu b'day ayah dia...
Tahu b'day mak dia...

Tahniah le pb di atas b'day hubby...tak kan pb tak bagi hadiah apa2 kuttt..

waaaa aku yg pertama....

pB said...

ANON

A ah , kamu no satu hari nie.......


Hadiah ????
Hmmm hmmm

kakLuna said...

pulut tu..maksud kak PB kuih lopes ke?

kuih lopes mmg sedap..ish lama pulak x makan..teringin betul.

Ummibatrisya said...

ummi pun suka makanan tradisional ini dari kek-kek :)

Anonymous said...

HAPPY BIRTHDAY TO YOUR ABEAR...MAY HAPPINESS & PROSPERITY WILL ALWAYS BE WITH HIM & HIS FAMILY & NOT FORGETING EVERLASTING LOVE WITH HIS LOVELY WIFE...PB...-ip-

ima said...

happy birthday utk abear pB...
tak bagi hadiah tak pe...
tapi berilah kasih sayang yang melimpah ruah...kerana itulah hadiah yang paling berharga...

Yunus Badawi said...

tak bagi kad pun takpa rasanya aBear tu. Org laki2 ni kami understanding hehehe

Rohaniah said...

ko PB bui hadioh hok PB suggest ko member PB kat entri hok bbowoh tu? hehehehehe....

future phenomenon said...

salam tumpang ziarah. jika ada yang berminat dengan teori konspirasi, sejarah nusantara yang hilang, sufism, kebangkitan akhir zaman..sila lah ke nusanaga.blogspot.com

harap salam ukhwah akan bertaut demi masa depan..sekian

en_me said...

sweetnyerrr..

jue mj said...

pulut pagi, kat seblh sana je ada jumpa... anak2 ju suka sgt... tp ibu dia tak reti2 nak msk... hik hik

Neeza Shahril said...

Happy Birthday Abah.. heheee..

kad wak sediri lagi bermakno dari kad beli kae..
sweeeeet... :)

shafarina said...

oooooooo

nampak makanan tu berbungkus kat kafe kat sini, amatlah pelik rupanya

nama dia pulut pagi rupanya :D

xiiinam said...

pB dan pulut bagai lagu dan irama...

tak bisa dipisahkan...he..he..



gurau ya....

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

happy besday gok utk abear...eh..bulih ko panggil abear etek nih? heheeh....sweet sungguh budok2 ni wat kad...kak pb...bakpo tok wat pulut bakar nyo? saya berehi benar la pulut pagi tuh..tp tok berehi makae nga nyor....tok suko serro pughah2,bulu2 nyor tu...hehehe...

MULAN said...

hepi besday utk suami pb..

nak sikit pulut pagi tu..!! feveret dalku gitu..

AZANI said...

abear pergi cari rezeki,takpa petang tu balik,dapatlah diraikan bersama keluaga.

~akuni~ said...

hape belated besday utk abear PB.

p/s PB, x yah le bg kad, lps baca PB yg kena simpan... heheheh...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...