29 June, 2009

612


Salam semua.
Ini entry yang dah nak luput tarikh nya.
Peristiwa yang berlaku masa Tok Ayah datang tempoh hari.
pB sempat bawa Tok Ayah makan makan di Restoran Mukmin di Seksyen 19.
Kira inilah restoran yang menjadi tempat kegemaran kita orang sekarang.

Makanan nya sedap dan harganya pun berpatutan.



Tengah tunggu makanan.

Tok Ayah n Tok Ma...

Masih lagi dok menunggu.

Perut dah lapor dah nie


Ini tauhu masak ..........
(dah lupa masak apa)



Butter Prawn



Daging Clayport..
Sedapppppp

Ini pula kira menu yang wajib.
Ayam masak thai.





Ini pun daging jugak ...
Ala ala sweet sou gitu


Ini sup sayur sea food....

31 comments:

Zareda Norman said...

meriahnya menu..

sungguh menggoda jiwa raga...

Rohaniah said...

Muko tok ma nga tok ayah lebih kurae jah...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

oloslaa..bakpo PB buak lagu nihhhh..poso ni..tercabar keimane :P

oghe said...

bestnya tengok lauk pauk tu...

1st pic, muka anak dari hidung ke atas sebijik mcm mak dio...

semoga sentiasa dirahmati dan dimuliakan buat pB sekeluarga

AZANI said...

santapan mata yang membuatkan perut ku bergendang

pB said...


AZANI
Kenapa?? Masih belum makan lagi ker??

pB said...


ORGHE
Makanan kat restorae tu memang boleh tahan sedapnya.


Semuo hok kenal pB kato lagu tu jugok. Anok hok no 2 ni supo acuae pB.


Amin...

pB said...


E.L.I.S.S.M.E
Ampunnnnn , kak pB tok tahu pun demo poso hari ni

pB said...


KAK WEAR
Yo lor tuuu

pB said...


ZAREDA
Sekali sekala boh gambar makanan lar pulak ...

AZANI said...

hu.huh hu serba salah nak tengok makanan ke nak tengok pB,kata hari tu gemok,kalau ini bukanlah gemok puan pB oi.

cikgu_math said...

nampak sedap jer ayam masak thai...
kalau masak kat rumah, ada resepi ker?

HappyIrfa said...

wah..sedapnya..

tulipurple said...

aduishh..nie saper lak nak layan selera mak buyung yg dah teringin nak gi restnt mukmin..hehe...gulp-->telan air liur.

ima said...

wah sedap2nya menu yang terhidang tu...rasa nak ngap je...

baru nampak jelas wajah pB...muda lagi orangnya...hehe

kakpah said...

sedap sedap nampaknya makanan tu. Terliur dah ni ha..

Jie said...

malam2 dtg jengok blog, rupanya dah tinggal tulang...hehe

aNIe said...

PB seksyen 19 eh? Nak carilah nanti...tak tahan tgk daging claypot tu...

oghe said...

Hari ni birthday Nurin kan ?.... tak buat open house ko ?

~akuni~ said...

PB, ni restoran yang chinese muslim tu kan? Ok lah kan kat situ, sy pun pernah try.

pB said...


AHNI
A ah lah tu. Restoran yang sentiasa penuh dgn pelanggan.

pB said...


KAK ANIE
Bila free????

pB said...


OGHE
A ah. Dah buat n3 pun. Open house?? Tak lah ....

pB said...


KAK JIE
Ada lagi kak... Kalau mai shah alam , pB belanja Kak Jie

pB said...


KAK PAH
Jom ,kita buat gathering kat situ.

pB said...


IMA
Memang sedap . Harga pun berpatutan. Itu anak pB no dua.

pB said...


T.P
Mai lah ... akak belanja ... Nak makan apa??

pB said...


IRFA
Direkomenkan kalau maghi Shah Alae , silo singgoh

pB said...


KAK ZAN
Ayae tu dio celup tepong, pah tu goreng garing garing. Kuoh tu , pB sero dio paka sos cili thai tu jah. Cumo ado sero bawae putih lebih.

pB said...


Azani
Bro, itu anak pB lar

TokNabe said...

Bersusun makane...... rasa semuanya habis licin tu.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...