02 July, 2009

616



Salam , salam semua



Sorry lah weh , kalau ada yang dok masuk umah pB ni dari pagi tadi asyik dok tengok muka pelakon hindustan dan penyanyi yang ardantu tu tu. Bukannya pB sibuk , tapi banyak dok perabis masa depan tibi dan chatting .....






Yup yup , hari ni entah macam mana YM dalam Yahoo Mail tu boleh 'hidup'. Rasanya orang IT lupa nak kasi kunci itu website.......


Ha ha ha





And also , sorry sebab tak dan lagi nak balas komen komen dalam n3 sebelum nie. Sat lagi pB balas.






Nie , saja nak buat gempak. Asyik dok tengok kat blog kengkawan , depa dok bagi kuiz kat pada pembaca mereka. pB pun teringin jugak lah nak ikut jejak blogger yang femes ames ni , mana tau , lepas ni , pB pun femes gak .....(nampak sangat nak promote diri sendiri)






So , hari ni pB nak bagi soklan kuiz. Dan kalau ada reader yang dapat menjawabnya soklan tu dengan betui , dan jadi orang yang pertama dapat jawab , insyaallah , pB akan bagi hadiah.






Tapi , pemenang tu mestilah ada blog. Tak mau yang Mr Mr Anon nie , atau yang jenis username ada , tapi bila klik kat profile , apa pun tak muncul ...






Boleh kan .....








Soklannya ialah :










Kita , as a manusia , ada EMPAT perkara yang kalau EMPAT perkara ni nak keluar , kita tak leh tahan tahan. Apa dia EMPAT perkara tu .......








Saper dapat jawab dengan pantas dan betul , insyaallah , ada hadiah ....




Ok .....






Rasa soklan tu senang jer .....





Cepat cepat cepat
hint : kalau empat perkara ini tidak dikeluarkan semasa ia patut dikeluarkan , ianya akan mendatangkan kemudaratan kepada kita ......

19 comments:

KV said...

eh, gapo eh. Nati nok mikir dulu

KV said...

1. nangis
2. muntah
3. popo
4. shi shi

wakakaka
konfem salah. Huhu

Ummibatrisya said...

apa ek, rasa macam jawapan kv kat atas itu, tapi mesti tak betul...

so mak cik tak jadilah nak jadi peserta :)

Kujie said...

tak pastilah jawapan dia

nnt nk tanya anak2..dia org kt sekolah lagi..hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

suusaaah :(

MOKCIK AZWA said...

roh nak berpisah dah jasad.
kentut.

lagi aper yer...hmnnn...nampak senang tapi susah jugak ek..

DrSam said...

hi...hi...bab kentut tu terus buat tak boleh tahan ketawa ;)

Kak Elle said...

bagi peluang orng lain menang lah...haha

zino said...

fizah tolong jawab tekateki ni cepattttt... alamak fizah dah pegi tusyen pulak hehe

TokNabe said...

Bab teka teki ni kena biar anak2, budak2 hok dok skolah yang jawab sbb otak mereka bergeliga sikit. Tok2 ni kira kena kelih tengok tepi jah la.....

mother of two said...

gapo dio pb... susohnyo nok jawab serupo soklan org ngaji U nie...

zino said...

kencing
berak
kentut
air mani

haha asal ada jawapan ....

abanglong said...

cekgu kawe meninggal sebelum sempat royat apa itu empat perkara...
jadi.. tokleh nak jawab.
.
.
tadek adiah kesian ???

tulipurple said...

garuk2 kepaler....tak terpk oleh akalku...hehe

umie@kakyong said...

pb... ngak tau lar... (naik juling dok mikirnya...)

Nong said...

otak Kak nong tak berapa nak berfungsi, jadi tak dapat jawab ler...

AZANI said...

hmmm...jodoh,ajal, maut, rezeki..

kakLuna said...

1)kentut
2)cirit
3)cinta
4)duit

wakakakaka

xiiinam said...

...err...apa yang keluar tu?








Jawapan poyo dari ckLah....
Gapo dio?

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...