21 July, 2009

621

Salam
Yang mana pilihan hati


A) Pergi ke pasar seminggu sekali , sorang sorang , kemudian balik rumah dan bersihkan semua ikan ikan dan ayam yang dibeli itu sorang sorang


ATAU


B) Tiap tiap hari gosok pakaian kerja pasangan anda


Yang mana satu , yang anda semua pilih ?????




*********************************************


Alhamdulillah , semalam dapat jugak pB sempurnakan puasa pB itu. Dan syukur , sebab staff kat Cheras tu tapaukan jugak untuk pB . Dapatlah merasa nasi beraini tu jugak.


Pagi ni , akan ke Cheras sekali lagi. Closing untuk Audit semalam. Banyak yang perlu pB lakukan untuk memperbaikkan lagi kerja pB ...


Kenapa ke Cheras , sebabnya disitulah pejabat AGM kita orang. So , semalam , semua divisen berkumpul di situ dan di audit di situ (menjawab soalan Kak Wear nie)...


Untuk komen yang lain tu , insyaallah , bila pB balik dari Cheras petang ni , pB akan balas.


Jangan lupa nyer , jawab soalan pilihan di atas tu ......

31 comments:

Bapak said...

Dua-dua, pasal dua2 dapat pahala..hehhe

kakpah said...

ngeh..ngeh..ngeh...

pB said...


BAPAK
Tak mau lar dua dua. Pilih satu jer ....

pB said...


KAK PAH
Pesal tu kak pah ?? Dua dua kak pah tak mau , nyer

MOKCIK AZWA said...

PB,

mokcik pilih gosok pakaian ihikss...tangggungjawab gi pasar dan bersihkan segala belian dari pasar memang sudah jadik tugasan cik abe hehehe..

TokNabe said...

Emmm.... kalau ada satu lagi pilihan. Duduk rumah dah boleh arahkan aje pasangan anda pegi pasar beli ikan atau arahkan aje pasangan anda gosok baju.

kalau yang ni.. saya pilih. :D

maklang said...

nak pegi pasar suka, tapi tak leh sorang2 sebab tak kuat angkat yang berat2...

gosok baju tak suka..sebab seme baju cik abang yang 100% koton...

oghe said...

pg pasar .. selalunya saya... tapi yang bersihkan semuanya tu org rumah...

baju.. orang rumah tak payah nak iron.. coz pakai t-shirt...

sonang koje...

ima said...

kalau saya pb,nak pilih yang no 2...sebab saya ni gi pasar suka,pilih itu dan ini...tapi bab siang ikan ni malas betul...

manlaksam said...

Pok Mae suko gi pasar, jadi Pok Mae pilih yang 'A' tu lah.

Biarlah rahsia said...

bie nk pilih yg A lah k.PB...gosok baju plg tk best rasanya...

KAMATO said...

Ceras tu kira dah dekat rumah zino...

Kak Elle said...

kalau bolih dua2 tak nak...bolih kan?

AyunasiA said...

gosok baju!!! i like...

tee said...

ermmm, kalu tee la, pilih hok no. 1. Kalu bab iron baju ni, malas sikit arr... lebih2 lagi baju kemeja hok kain licin.. huaaa.. mau nangis tu..

seri said...

Gosok baju heheh memang la ni tiap-tiap pagi gosok pakaian suami dan sendiri kira warming up...

OO said...

gi pasar - duty che abe: bersih kan ikan dan kemas2 tu memae kerja kak sekalo tapi ado jugok kalu to dae dio jugok buak.

iron baju che abe? tu memae dio sedighi buak..(pah nok buleh pahalo kok mano tu dih?)

pB said...


KAK WANI
Bagusnyor che abe kak wani... Pilihan yang betul ...

Banyok lagi pahaalo hok buleh kito kutip .... Senyum kor dio pun kito buleh doh sahae ...

Tok gitu , Kak Wani ?

pB said...


SERI
Kak pB harap aktiviti itu akan dilaksanakan sampai bila bila ...











TEE
Masuk krijo doh kor??

xiiinam said...

Segan nak jawab.....


Sebab yang selalu pergi pasar sorang-sorang tu abang....



Yang menyiang ikan pun abang....
ckLah tukang memasaknya saja...



Baju kerja dia pulak...
Tak payah gosok....



Sebab kerja dia tak boleh pakai baju 'smart-smart' sangat....
Habis camno?

pB said...


ckLah
Pandai cikgu pilih suami ... Beruntung badan




Ayunasia
Tak ramai yang suka menggosok baju nie.

Ummibatrisya said...

ummi pergi keje, dua-dua

so tak ada pilihan, melainkan mak cik hantar baju baju yang nak di iron ke dobi

disebabkan mak cik ini sangat kedekut orangnya, mak cik buat semua kerja rumah tanpa merugut, mak cik jugak yang penat sungguh :(

Ummibatrisya said...

ummi pergi keje = ummi pilih keje dua dua :)

tee said...

krijo doh dekat 2 bulae cik pB ... baby sihat ..

pB said...


TEEDok ingat Tee dok bersenae lenae lagi dhumoh tu. Syukur ....





UMMI JAMRIMr Biru tak tolong ker????





KAK ELLEHI HI HI. Alangkah seronoknya kalau ada orang yang membantu .....

pB said...


KAMATO
Bro , a ah memang area tu lah tu.

pB said...


BIE
Samalah kito. Baju skoloh anak anak , demer gosok sendiri.

pB said...


POK MAE
Lagu tu sokmo skalo nyor. Orghe jatae suko gie market





IMA
Skalo tu , bab beli tu smeta jah. Tapi bilo masuk bab cuci perut ikae , ber're'jae dok diri. Tu hok lenguh tu.





ORGHE
Ado setengoh orghe tu , baju t shirt pun dio gosok. Che aBear , t shirt memae dio gosok laaaaa....





MAK LANG
Mak Lang best. Ada ramai pembantu.

pB said...


TOK NABAE
Ayo yo . U r so diktatorrrrrr.





AZWA
I wish my hubby is like daddddddd !!!!!!!!!

kakLuna said...

siang ikan, sbb sy x reti gosok baju :D baju sdiri pun gosok ala kadar hehe

gusarsayu said...

dah berbelas tahun kahwin...suami tak pernah gosok baju..atau basuh baju atau lipat/angkat kain.

tak pernah pergi pasar sorang..dia pergi pasarpun masa kita baru operation jadi nak tak nak kena teman kita .....

tak pernah sapu sampah,buang sampah jarang2

takpernah basuh pinggan atau kena ambil pinggan..
mungkin tak pernah juga makan seorang tak berteman..

kalau buat air sendiri tu maknanya bancuhan dah siap dalam mug cuma masuk air panas sahaja

tak pernah bangun malam buat susu

boleh dikira dengan sebelah tangan bila dia hantar kita ke klinik yang lain baik mengandung atau tidak semua pergi sendiri

tak pernah kemas katil

tak pernah kemas bag baju untuk pergi ke mana-mana

dan macam-macam lagi yang dia tak pernah....

sayangnya dia pernah dan masih ada orang lain!

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...