12 August, 2009

651

Semalam tunjuk gambar makanan
Hari ni , kita tengok yang ni pulak

DEPU ni gapo dio ???



Ini , dekat dengae Kilae Ghe'sek
Ghe'sek = Mancis
Rasonyor , tak dok doh kilae ghe'sek ni.


Ini , pitu ger'bae dekat dengae bank nagaro ...



Ini , jalae nok g ghumoh tok beloh ayoh ...
Jalae Gajoh Mati ..

Ini , namonyor kuih Nekbat.
Maso mulo mulo nikoh , tok tuo pB memae nego nekbat
maso bulae poso.
Lonni , dok doh


Ini buoh tanjung.
Adik bradik dengan jalo emah .....

Bakpo gak dok tunjuk gambar gambar lagu ni ..??

Sebabnyor

pB nok kelik koto bharu jumaat nieeeeee ......

23 comments:

Zareda Norman said...

PB

Depu ni macam gaharu jugak tapi murah sikit dan kurang berkualiti dari gaharu

e.l.i.s.s.m.i.e said...

saya gugel, depu=kayu gaharu ruponya :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hari tu sayo dok beli gapo2 pun maso balik kelate..baby dok berapo nok sihat..jeleznya..:(

oghe said...

dapat tengok gambar buah tanjung pun jadilah, dah banyak kali dok rancang nak buat buah tanjung.. tapi sampai skrg tak buat2 jugak..

nekbat tuh lama dah tak makan... buat lagu mana ?

boring2 kalau nak makan akok... kami buat sendiri.. ado la jadik jugok ghuponya sikit2 .. keriput sket2 jah...

ermmmm rindunya dengan buah tanjung...


tuan rumah :-

mtk maaf byk2 ambo tak reti nak buat blog.. idea byk tapi "seni" tuh tak dop.. so ambo baca2 sajalah dan singgah2 kat mana yg ambo rasa menarik..

selamat menyambut kedatangan ramdahan yang tak berapa hari lg akan tiba..


oghetuo@gmail.com

Neeza Shahril said...

nok kelik ghetek!!!
rindu sunggoh dengae klatae :)

shafarina said...

kelik kelate la akak

achik said...

mesti x sabar nak balik kelate tu.. tu yg asyik duk teringin je.. hehehe.. ;p

adanz said...

oloh sedaknyooooo.... tu la uniknyo kelate nih... bendo dio xdok tepak lain

TokNabe said...

Suko benar nak kelik kelate, ambo ni bilo pulok nak kelik.....tak tau bilo, mungkin rayo nanti ko.

Teringat ko nasi kerabu.

MULAN said...

oohh nekbat..!!! gerae dengae pb ni, asyik dok tepek gambo makanae jo..

catz_mafia said...

Kak pB,
Aduhai.. Ana kena baca satu2 dan pelan2 words akak tu.. nasib baikla ringkas dan senang faham.. hehe

Wah.. syoknya balik kg ek.. buah tanjong tu cam jala mas ke?

Ana pernah tgok orang wat jala mas. Tu pun kat kompleks kraf jalan conlay tu.. kat tmpat lain xpernah tgok.. best ke? bau macam telur ngan gula..

Yunus Badawi said...

kalau jumpa kawan2 blogger yg saya kenal tolong sampaikan salam saya ya.

Chekgu BaniHassim said...

napok cm manis la kak...
huhu...
nekbat tu....huhu

maiyah said...

salam.. heee tak pandai nak loghat kelate nanti tersilap lak, buah tanjung tu nampak sedap

xiiinam said...

pB...





Maafkan jika ku tak sempurna. Doakan daku -9 pagi 13 Ogos...

ima said...

pB,tak sabanyooo nok kelik jugok....

umie@kakyong said...

pb, tgk gambo2 semua tu, terasa ingin ke sana... insyaalah sampai juga nanti.

zue said...

terbelit lidah mmbaca.
suka dgn nasi dagang...kari ikan tongkol.

Achu Tra said...

nekbak ado doh...belebak takdok ko?

pB said...


ACHU_TRA
Ble'bak ????Lupo larrrr ..... Nanti kelik ni , pB beli pah tu pB ambik gambar.

pB said...


ZUE
Sekali sekala , tak per kan. Kalau hari hari kak pB tulis guna dailek klate, lama lama mesti zue terror ...

Nasi dagang memang superb dengan ikan tongkol. Kena pulak gulai tu masam masam sikit.





UMIE
Ummi , kalau nak kesana , pB rela jadi tourist guide untuk ummi sekeluarga.






IMA

Jom
Jom
Jom ...

Bilo Ima nok kelik???

pB said...


ckLah
pB doakan pembedahan itu berjaya. Cepat sembuh lukanya. U take care , tau.






MAIYAH
Memang sedap. Tapi kalau orang yang tak biasa makan , mesti dia kata 'manih leting'.





CIKGU BANI
Memang manis pun. Nekbat tu disiram dengan air gula , sebelum kita makannya. Kalau makan nekbat tu saja , tawar lembar ...

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

doh bakpo la nyo gi letok gambar2 tu? mmano la nok carik SAboh nih kalu ambo serro nok makae? huhuhhuuh....siyam ko ambo...

tp kan..papan tanda hok dekat nga kile gesek tu...nok gi rumoh ambo la tu...Penambae.....heheehehe...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...