17 August, 2009

453

As u all know , thru n3 minggu lepas , pB punya lah dok war war kan yang pB nak balik Klatae. So , jumaat lepas , jam 330 petang , kami berempat baliklah ke Kota Bharu.

Hanya Kak Lang dan Nurin jer yang ikut pB . Kakak dan kak ngah ada program di masjid As Salam hari sabtu dan ahad tu.

Perjalanan alhamdulillah , tenang jer. Tak sangka pulak , yang ramai jugak menuju ke Pantai Timur. Kat Petronas Karak , penuh dengan pelanggan. Berhenti isi minyak , solat asar dan juga mengisi perut.

Walaupun tenang , tapi ada jugak kemalangan yang berlaku. Tiga tempat , pB tengok accident. Rasanya sebab hujan. Jalan licin. Kebanyakkan kereta yang terbabas tu , 4WD.


Ini signboard nak masuk Bandar Bentong.



Ini bandar Raub.


Hi hi , tangkap lena sungguh anak bongsu pB nie.


Jam lapan lebih , kita orang sampai area Merapoh. Teringat ada orang bagitau , laksam kat Merapoh ni sedap. So , kita orang berhenti sebentar disini. Kebetulan ada pulak pasar malam. aBear makan nasi kerabu. pB dan anak anak , makan laksam.

Rasa laksam tu , ok jer. Tak derlah superb belah mana pun. Namun memandangkan perut pun memang dah lapar , habis jugak sepinggan laksam , tanpa ulam .



Sampai umah Mak Mertua kat Sle'koh Mat Ripin tul , tepat tepat jam 1140 malam. Target kul 12 tengah malam , kira cepat 20 minit lar nie.

Tengok lah , anak dara , punya letih.
Sampai tak sedar apa apa pun.


Bila dah sampai tu , sebelum tidur , sempat lagi makan lagi. Lauknya simple jer . Perut rebus dan daging masak kicap. Lepas tu masuk tidur. Sedor sedor pukul 7 pagi ......









18 comments:

mother of two said...

best tu balik kelate.. make banyok2 deh

KAMATO said...

Amboi, sampai tengah malam masih makan lagi...

Pok Li said...

suka jalang-jalang

TokNabe said...

hok aloh lakse.... payoh nak cari sini. Kat kelate jugok hok sedap.

pB said...


TOK NABE
Betul tu. Tepak kito jugok hok sedap.Sini pun susoh nok buleh laksae hok sedap. Kalu ado pun , maha supo ubat bedil....





POK LI
Sama lah kiter. Tapi kalu jalang jalang , tak dok pitih , dok best jugokkk

pB said...


KAMATO
Makan sambil dengar MIL bercerita. lagi pun , ada perut rebus. Tu yang tak leh tahan tuuuu ....

adanz said...

aduh sedaknyo lakse weh, ambo pun kalu g kelate tokde doh nok beraso lapa, perut kenye sokmo!

Rohaniah said...

k.we insyaAllah balik minggu poso...nok poso nga ayoh hehehe

Yunus Badawi said...

Nasib baik pB tak tido dlm perjalanan mcm anak2. Kalau tak aBear pun mahu lena jugak kot hehehe

maiyah said...

salam.. wah.. laksam nampak sedap, cian anak dara tu penatlah tu

zino said...

best nya balik kampong....

kakpah said...

salam pB, lama dah tak pekene laksam ni. telio plak..

pB said...


KAK PAH
Salam. Kak pah pandai masak. Mesti kak pah dah pernah buat laksam ni...






ZINO
Memang best yg amat amat sangat.

pB said...


MAIYAH
Letih.. Perjalanan jauh. 8 jam tu nok buleh kor nya'pa (ikhsss... terkeluar lak dailek)





YB
Memang perjalanan kali ni , pB tak tidur. Mungkin so excitedddd sebab dah lama tak balik






KAK WEAR
Ayoh pB nok maghi khomis ni. Flight kul 9 pagi.

pB said...


ADANZ
Memae lar. Klatae tu sgu'po lubuk makanae. Sumo sedak. Hok paling penting, sumo mughohhhh !!!!

pB said...


M.O.2
Kalu balik klatae , tok leh fikir pasal diet. Memae tak dok nok diet diet nyor. Rugi kalu diettttt

HappyIrfa said...

LAMA X MAKE LAK'SAE

TokNabe said...

Bulan puasa nanti ada jugak org yang jual laksam dan nasi kearbu ni kat tempat saya, orang kelate jugok yg kerja kat penjara atau PGA. Cuma rasanya tak sebeberapa sedap. kalau laksam tu..kuahnya cair sangat. Nasi kerabu sebungkus RM3.50, laksam RM2.00 tapi sejemput.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...