12 September, 2009

685

Hari ini , tetamu jauh yang istimewa akan datang berbuka di rumah pB.

Tetamu yang hanya dapat pB jumpa setahun sekali.
Itu pun kalau dia balik Mesia....

Tetamu pB ni bekerja di Negara yang Bah dulu baru Rain ...
(BahRain).

Insyaallah ,untuk tetamu yang istimewa , menu pun mestilah istimewa jugak kan.

Petang ni , kami semua akan makan nasi kerabu ....
Special made by Puan pB sendiri ....

Kita orang dah kenal since tingkatan Tiga lagi.
Naik bas ke sekolah sama sama. Bas je sama sama.
Tapi sekolah lain lain.
pB sekolah SMZ , dia sekolah SIC...

Walaupun antara kami berdua tiada jodoh , tapi tali persahabatan ini tidak pernah putus.
Isteri dia pun sporting. So no hal lah ....

Oklah , see you all this monday ....

Selamat Berbuka Puasa Semua

14 comments:

maiyah said...

salam.. wah sronok ler dpt kunjungan dr sahabat kan :D

Webmaster@Echam said...

Pb,
Bui ler sepinggan nasi kerabu spesel tu.

hani@debumelukut said...

maaf bertsnya, sapa kawan pb tu..bukan apa, raca cam kenal..tah lah, may be pelanduk dua serupa kut.

risanur said...

bila la risa dapat mkn nasi kerabu kak pB yea...

DrSam said...

semoga silaturrahim berpajangan. Makan nasi kerabu jangan lupa bloggers yang lain...

NBK466 said...

Ha'ah....nak gak nasi krabu tuh sedulang dua....

endiem said...

nasi kerabu .. dengan daging bakar tg. lumpur.

chekgu BaniHassim said...

jauhnye tetamu tu...

pB said...


Cikgu Bani
A'ah Memang jauh, tapi kami satu negeri ...





ENDIEM
Tapi semalam tak sempat nak bakar daging. Cuma sempat bakar ikan tawar je.





NBK
Bagitahu jer bila NBK nak dtg umah , insyaallah , pB akan buatkan untuk NBK sekeluarga.





Dr SAM
Itulah yang sentiasa diminta. Jangan putus walaupun jauh beribu batu. Sentiasa ingat blogger lain , tak pernah lupa.





RISANUR
Datang lah kerumah akak. Insyaallah akak akan sediakan. Tapi kenalah beritahu awal awal .





HANI
Mungkinkah kita kenal orang yang sama.... Nanti next entry pB letak gambar dia dan keluarganya.





ECHAM
Maghi lar jalae dhumoh rayo nie...





MAIYAH
Memang seronok. Lagipun pB dan isteri dia baik. Isteri dia memang jenis friendly.

kakpah said...

Nasi kerabuuu... sedapnya.

pB said...


KAK PAH
Hari ni , nasi kerabu lagi Kak Pahhhhh

Sha said...

salam:)
Bertemu sahabat lama, seronokkan?
lain kali buat nasi kerabu, hulur le sepinggan dua kat sini.

KAMATO said...

bertuah kawan tu dijamu sebegitu dan beruntung penjamu itu kerana besar pahala jika kita menjamu untuk berbuka

xiiinam said...

Eid Mubarak!!!


Maaf Zahir dan Batin

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...