11 September, 2009

684

Pagi tadi , semasa membaca akhbar Kosmo , pB melihat banyak sungguh iklan minyak wangi. Macam macam minyak wangi dah ada di pasaran sekarang ini. Minyak wangi yang disahkan halal. Antaranya keluaran One Drop Perfumes , Pure Perfumes dan juga Perfumes Paradise.

Dan dan tu pB teringat pasal tazkirah tempoh hari. Hukum yang dijatuhkan kepada wanita yang memakai minyak wangi ni. Dan kebetulan kat umah pulak ada buku "170 amalan yang ditolak".

Memakai minyak wangi juga termasuk dalam 170 perkara tersebut. Dalam buku itu ditulis

"Dari Abu Musa, Dari Nabi SAW, baginda bersabda: "Setiap mata dapat berzina dan seorang wanita apabila memakai wangi-wangian dan ia melintasi sekumpulan lelaki, maka ia telah melakukan perbuatan zina tersebut"
(HR.tiga ahli hadith, disahkan oleh Tarmizi. Kuga diriwayatkan oleh Ibnu Uyainah, Ibnu Hibban dan Hakim)

Yang pB nak tahu ,

kalau lah kita pakai minyak wangi , pas tu , masa kita dok berjalan jalan tu atau masa kita dok dalam lift , laki laki tu dapat hidu bau wangi kita tu , itu sudah dikira berzina ker ??

Atau


apabila laki laki itu hidu , lepas tu datang ghairah , barulah dikira berzina ????



Saper boleh tolong jawab kan ?????

4 comments:

maiyah said...

salam.. mungkin kalo mrk bau then tak mendatangkan apa2 hanya sekadar terbau bleh kot tapi manusia skrg dah macam pelik ada dgn minyak wangi pun bleh naik syawat, apapun rujuk pada org yg lebih tahu :)

~0~ said...

kalo dalam lift ek kak???

sy biasa nak termuntah ade la. memcam bau ado..memcam ado kak..

TokNabe said...

Ada hiburan raya sikit untuk pB dari TokNabe ni. sila amik kat sini ye

http://www.mediafire.com/file/yyojm0racky/Raya TokNabe.pps TQ

Selamat meneruskan ibadat puasa. :)

catz_mafia said...

Kak pB,
Confius gak...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...