01 October, 2009

698






Masuk kerja jer , dah ada yang lontar soalan maut


"akak , tak buat ker Open House tahun nie?"


Soalan maut lar tu , memandangkan pulus tak berapa nak tebal dalam poket sekarang nie.


Kenapa perlu ada Open House baru orang nak datang beraya ke rumah kita ???

8 comments:

Purpleheart said...

Saya pun tak pernah buat open house.. kalau ada nak datang umah dipersilakan.. tapi kena habaq awal2la, leh la siap pape yg patut, mihun ke, kuetiau ke, nasi ngan lauk ke.. kalau tk bgtau, alamatnya air ngan keropok aje laa..

Zareda Norman said...

zar pun tak de open house.. sapa nak mai datang aje.. tu pun dah 3-4 kali kena serbu dah tu.. sabtu ni satu group lagi.. alhamdullillah tetamu bawa rezeki

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo raya pertama dah terjah dah..tapi kalo tak jemput lepas raya tu , seganlah nak pegi..hehehe

~0~ said...

jemput la...eheheheheh...

kasi peta skali..

Rohaniah said...

rumoh k.we everyday open house...hehehe...
tp kalu nak makan special punya, kena inform dulu :D

xiiinam said...

ckLah goreng keropok ikan tamban Terengganu satu plastik...bawak pi sekolah..
"Nah...makan kuih raya aku. Open haouse aku ni." He..he..Tak sampai dua jam...licin!

manlaksam said...

Pak Man dah mula keliru......
Yang mana sepatutnya lebih diutamakan, open house atau puasa 6 ?.
Bila jumpa saja terus tanya," tak buat open house ke?". atau" jemputlah ke open house saya".
Tak ada yang tanya awak puasa 6 ke hari ni?.
Ada setengah tu dah beritahu awal-awal lagi, esok jangan puasa semua ya ...kerana saya nak buat open house.

intan izani said...

mungkin kalau tak open house
makanan tak bape best??

atau

taknak menyusahkan org kalau dtg takde open house kot...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...