22 October, 2009

713

Semalam tak update , kalau hari ni tak update gak , mesti sumting wrong dengan tuan umah nie...

He he he , tak der lah.
Tuan umah ok jer.
Sibuk sikit sebab member seperjuangan cuti perayaan lampu.
Hari ni , member tu dah mai , so , boleh lah tuan umah ni update blog.

Baru ni , ada member sms pB.
Tanya apasal tok ayah dengan tok ma dok asing asing.

Rumah tangga mereka ok.
Tiada pecah belah pun.

Tapi , disebabkan syarikat tempat tok ayah kerja tu dapat kontrak menjaga sekolah di kawasan Kota Baharu , tu yang tok ayah kerja kat sana tu.

Tok ma tak ikut sebab kontrak tu cuma untuk tiga tahun jer.

Hopefully , entry ni dapat lah menjawab kenapa tok ayah dengan tok ma dok asing asing.

10 comments:

manlaksam said...

Ooooo...macam tu!
Kadang-kadang kalau jumpa sekali-sekala tu .....hoi.... lagi 'ngam' daripada jumpa hari-hari.

kakcikseroja said...

Dah tu deme jumpa ujung2 minggu aje la, ya?

Wah.. kalau kena gaya lagi semerbak mewangi kasih sayang.. jangan pula bila berjauhan, cari alasan tak ada orang tolong masak ke.. basuh baju ke... tak gitu?

(terimakasih pB sudi tinggal komen kat blog kakcik)

MOKCIK AZWA said...

setuju banget dengan komen manlaksam itteww...hahaha..

mentang2 ler mokcik pong mengalami situasi yang sama kannss..

Rohaniah said...

errrr....

a kl citizen said...

assalammualaikum

cinta dari perantauan lah ni ya...

aNIe said...

Rasanya dulu PB ada cakap masa entry balik kampung untuk beraya kan?

Jauh2 ni bertambah mesra...lama lagik ke contract tok ayah tu...?

NBK466 said...

Rajin sungguh pB update hari2 nie..

umeboshi said...

salam k.pb...
lama tak menjenguk ke rumah k.pb ni. ehehhe... lately agak busy lor!! k.pb sihat?

Che Ma said...

bila sembang dgn tok ma... nampak sangat tok ma sayang kat pb dan cucu2nya... dan lagi tok ma nampak muda

Anonymous said...

...SALAMAT HARI JADI pB...
YANG KE BERAPA DAH EK...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...