10 November, 2009

729

Ini cerita minggu lepas.
Bagaimana pB dan keluarga menghabiskan masa pada hari sabtu lepas.

Sabtu pagi tu , kita orang ke Negeri Sembilan.
To be specific , we when to Batu Kikir.
Kenduri boss aBear.









Tak pernah lalu jalan Bukit Putus nie.
Selalu dok baca dalam Blog Bro Zino.
Perjalanan macam nak ke Genting pun ada.
Nak ke Cameron Highland pun ada jugak.
Berpusing pusing.
Rasanya balik Kelantan pun tak macam nie.

Sapa lebih putih???
Penumpang kah ?
Atau pemandu kah??


Ini keadaan highway masa pulang dari Batu Kikir.
Agak sibuk dengan penyokong penyokong N9 .

Sampai rumah , tepat tepat waktu Asar.
Solat asar , dan keluar lagi.

Kali ni , kami semua ke Jeram.
Adik nak belanja makan.
Kebetulan pulak , mak sedara dari KB pun ayah.
Tok Ayah pun ada.




Permandangan di Jeram waktu petang.
Cantik kan ....

Antara menu yang kita orang 'bedal'

Kerang Bakar


Inilah mak sedara pB yang datang dari KB.
Yang blur tu Tok Ma.



Kepah Bakar

Ikan Kerapu Masak Tiga Rasa

Kailan Goreng Ikan Masin

Sup Ketam.
Yang tak sempat ambik gambar , Ikan Siakap Kukus.
Memang tak sempat , sebab masing masing dah start mengganas.

Balik umah , terus ke klinik.
Si Nurin pulak demam.

Demam sebab satu hari berjalan.

22 comments:

maiyah said...

jam tu le nmpk putih :)

umeboshi said...

k.pb...of course le cik abe yg nampak agak kureng putih nye. ekkeke..eh, p jeram? dah on d'way balik kg ume tu. tak pernah pun ume singgah makan2 kat jeram. area mana ni? nanti ume paksa encik hubby bawak ke sana!

Anonymous said...

sEBENARNYA Pb NAK TUNJUK YANG DIA GAN HUBBY DIA MANJA...DALAM KERETA SAMBIL PEGANG-PEGANG DAN URUT-URUT PEHA HUBBY...

KALAU KITA BUAT MACAM TU KAT HUBBY..NAPA KENA MARAH JE?

..

Webmaster@Echam said...

pB,
Sedappppppppp menu tu....

adanz said...

hmmm jalan tu seswai untuk drifting! org minang kata dorif! hehe ehem, ehem tgn watpe tu?

Kak Elle said...

seafood kegemaran saya pB ... wah tak penat ke satu hari berjalan?

AZANI said...

saya dah lalu bukit putus ,masa nak ke serting...stop kat seri menanti...

kak anie said...

PB...sup ketam tu nampak ketamnya penuh berisi...

Kepah bakar tu mesti sedap kan?

Anonymous said...

Yg sebonar nyo bukan ler putih atau idaknya kulit tu tapi adegan letak tangan kat peha abear tu... waduh sentuhan romantika d amour... -make ur friends close not ur enermies by MAFIA'KL-

MOKCIK AZWA said...

uhuh ada adegan semasa memandu...berhati2 dijalan raya muahaha..

wah cantiknya pemandangan di jeram tu...dan sodapnya makanan2 laut tu...yummyy...terus mokcik terasa lapooorr..

Rohaniah said...

Lapar weh serro...

pB said...


KAK WEAR
pB pun sero lapar jugok doh nie.





MOKCIK AZWA
Adegan apa ??? Makanannya ... hmmm tak lah berapa menepati selera pB , yang sebenarnya.

pB said...


MAFIA_KL
Bukan apa apa pun ...





KAK ANIE
Sup ketam tu boleh ler tahan. Kepah bakar , tak berapa ngam . Kering sangat. pB still dok teringat kepah bakar berempah yang kita orang makan kat depan S.M.Sains Muar tu. Memang superbbbbbbbb .....

pB said...


AZANI
Disebabkan belah petang tu nak ke Jeram , tu yang menyebabkan kita orang tak leh nak singgah singgah kat Istana Menanti dan juga Air terjun tu. Kalau tak ada program petang tu , memang harus , kami singgah.






KAK ELLE
Memang penat tapu bukan selalu. Nurin sampai demam demam malam tu.Kesian dia.





ADANZ
Jari itu dikunci oleh jari jemari pemandu.... he he he

pB said...


ECHAM
Menu tu memang sedap. Tapi masakan nya tak berapa mengikut selera pB. Sedikit kurang garam.





ANON
Mula mula dia marah. Lama lama dia naik 'seh'...





UME
Kat mana?? Nanti call pB kalau nak kesana.






MAIYAH
Dah lama dah jam tu. Tak bertukar tukar.

pakmat said...

salam pB..gambar-gambar pb membuat pakmat teringat sewaktu keRembau dulu-dulu sewaktu anak pakmat berada diIKBN Chembong..
salam ke aBear..

zino said...

bersopan santon bila memandu hehe pesengger tak pe..

pB said...


BRO ZINO
Penumpang boleh nakal-nakal. Pemandu kenalah maintain waras ... hi hi hi




POK MAT
Chembong ?? Wah pB tok rajin dengar lagi namo tepak tu. Jab lagi nak guggle lah.

Nanti pB sapa salae pok mat kor aBear.

endiem said...

ikan kerapu 3 rasa.. huh..

Anonymous said...

salam...dah lama saya jadi silent reader kak pB nihh...suka baca story2 kak pB ..hmm cam mana saya nak contact kak pB yerrr

( pst pst saya rasa saya keje satu companay lerr ngan kak pB..:):):):))

IA-MTM

Sha said...

salam:)
dah lalupun dpn rumah saya. Jgn takut 2 hari sebelum raya haji nanti tak ikut dah jln bkt putus tu. Highway dah siappun.

~0~ said...

meleleh air liur dah nie kak...
hehehe...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...