20 January, 2010

776

Semalam ,

masa balik kerja , pasang niat

'kalau aBear beli duyan , dia akan dpt UPAH'.


Kamu agak , dia beli tak duyan dan dia dpt tak upah .. ???



- aBear memang ada belikan duyan.

- pB tanak pulut , makan duyan dengan santan dan gula .

- Ttg upah tu , pandai pandai lah fikir sendiri ...

25 comments:

tchersally said...

(sambil mengangkat tangan untuk menjawab..)..ermmm..beliau tidak beli duyan tetapi beliau telah diber upah !! Auw!!

Scorpion61 said...

Nama pun dah niat, kalu dpt duyan mesti dpt upah kan...tapi kalu tak dpt duyan tapi diberi upah jugak dpt pahala sbb dah tgjawab tapi kalu tak dpt duyan n tak dpt upah...itu takde rezeki nama nya...:-) -KJ-

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sedapnya duyan.dah lama tak makan.upah tu apa kak? utk menambahkan bil ahli keluarga ke?

Kolestrol boleh dibeli?

achik said...

dapat kot..

:)

pB said...


ACHIK
:)

pB said...


ELLISME
U shud know better...Hik hik hik . Tambah ahli keluarga , dalam proses .

pB said...


KJ @ ITIK PUTIH
Kita kalau berumahtangga tau tanggungjawab , senang. Tak der sakit sakit hati. Tak gitu ??

Pahala untuk isteri memang mudah nak cari.

pB said...


SALLY
Hk hik hik .. Itulah yang sebaik baiknya .... kan ..

TokNabe said...

Upah mahal ko upah muroh?

pB said...


TOK NABE
Upoh hok orghe nikoh doh jah buleh buat ...

~0~ said...

doyan sedap...


upah??
erk...aku budak bawah umo....hahahhaha

Ordinary Superhero said...

Mmm...tak makan duyan, tapi still like the happy ending....

pB said...


O.S.H

Happy ending buat semua orang tersenyummmmmmm

pB said...


~O~

Doyan memang sedap sebab tu dipanggil raja buoh.

Bawoh umor??
Boleh caya ker nie???

maiyah said...

amboii.. nk kene berupah upah heee

um. masyitah said...

Saya kalau teringin duyan kena mintak dgn MIL atau FIL carikan. en hubby akan halau saya jauh2 kalau saya makan duyan. hu hu

Rohaniah said...

tak dok raso lagi ni nok makae duyan hehehe...tapi tengok pulut duyan tu best la puloksss....

PB, hari Sabtu ni nok gi ko Ridhuan Tee ceramah, petang...pukul 3...

pB said...


KAK WEAR
Balik ni makae lagi. Pah tu bui ngupoh lagi. Kah kah kah ....

Budok budok tu ado skoloh ganti sabtu ni. Tpi , insyaallah pB akae call kak wear kalu pB gie. Memae sero nok gie.

pB said...


UM.MASYITAH
Sib baik dpt laki suka makan duyan jugak. Kalau tak , jebuh larrr nak kena mintak tolong saper saper.

Abg angkat pB pun tak suka makan durian. Dah lah tak suka , bau pun tak leh. Sian isteri dia kalau nak makan. Kena tunggu laki keluar umah , baru buleh makan.

pB said...


MAIYAH
2 in 1 , sebenarnya. Pokoknya dua dua UNTUNG.

MOKCIK AZWA said...

wow...bestnyer, dah ler dapat makan duyan sedap...upah pun sedap jugak...ihikss...

Nong said...

Abang mus tak beli durian pon dapat upah jugak weh...

Apa lagi kalau beli.. kah kah...

Yunus Badawi said...

kalau dapat upah mcm tu hari2 belikan durian pun takpe hehehe

psst - cuma takut tak larat pulak nanti wakaka

shafarina said...

Akakkkkkkkkkkk

Menariknya kaler durian tuhhhhhh... rasa nak makan seulas.. dua ulas.. sebiji terus...

pB said...


INA
Yer Adikkkkkkkk

Memang cantik , memang sedapppp. Berbaloi baloi , orang kata.





KAK NONG
Abg Mus tak yah beli. Tunggu buah tu luruh jer.





YB
Ubat kuat kan ada .. Hik hik hik

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...