765

Pagi pagi lagi aBear dah keluar rumah.
Masih lagi ada kerja wiring yang belum selesai di Ampang.
Dah dua hari berturut-turut, dia ke situ.

pB , masa dia keluar , masih lagi sedap berlengkur atas katil.
Biasalah lepas solat subuh, sambung tidur.

pB sendiri tak pasti pukul berapa dia akan pulang.

Dulu , pB 'SELAREH JUGOK ' dok menalifon kalau dia balik lambat.
Let say , dia kata jam 5 dia balik.
Tapi jam lima tak sampai - sampai umah lagi , pB akan call.

aBear ada gak dulu dok bersungut , macam pB tak percaya kat dia.
Yang dia keluar buat kerja.
Cari duit lebih untuk keluarga , anak , bini.
Eventho janji jam 5 nak balik, tapi kalau kerja tak siap , tak kan dia nak tinggalkan macam tu jer.
Dia mesti nak selesaikan supaya lepas tu tak perlu ke sana lagi.

pB bukanlah tak percaya.
Cuma pB rasa , kalau dah janji jam 5 , so , jam 5 kenalah balik.
Tu jer.

Dan sekarang , pB dah tak kisah dah dia nak balik pukul berapa.
Dan masa dia dok bekerja , pun pB dah tak call- call dia lagi.
Memang , pB tak call langsung.
Kalau muncul depan muka pintu , atau dengar bunyi kereta , so dah balik lah tu.


Senang gitu.
hati pB pun tak sakit.
hati dia pun tak berserabut.

Comments

Zareda Norman said…
PB

ikut jer kata pepatah "no news that is mean good news" habis cerita...
risanur said…
mmg betul kak bila diambik berat salah wat tak tau pun salah...kita jadi serba salah diwatnye...
maiyah said…
ermm.. fikir mana yg bleh wat keadaan tak serabut.. camtu ok le
TokNabe said…
Hok mano rasa molek ke dua-dua pihak, buatlah....
tchersally said…
pB,

berfikiran positif d samping berserah padaNya..moga kedua2 pihak berlapang dada..
en_me said…
chinta tak semestinyerr bersatewww kannns.. kannns
Wife saya akan telipon kalau dah terlalu lewat aje...
Nik Ha said…
saya sms je kalau dah lambat tu.kotlah ado gapo2.lgpun ank jate dio bising suh call abah ;)kalu dio blk ank jate hok siasat bakpo blk lambat bla bla
pB said…

NIK HA
Sms pun dok sebab kak pB tahu dio tak akae balah. Kalau tanyo bakpo tok balah? Sibukkkk

Anok dio ado gok na'yo tapi tak dok lar sung'guh sangat.
pB said…

O.S.H
Bagus isteri OSH





EN_ME
Dalam makna ayat tuuuuuu





SALLY
Kadang kala dah tak larat nak fikir benda kecik kecik ni tapi kadang kala benda benda kecik ni yang boleh buat hati sakitttt....
pB said…

TOK NABE
Betul tu. Asal jangae dok ke'koh hari hari sudoh lar , dok ...





MAIYAH
Kadang kala seorang lebih elok dari berdua





RISANUR
Betul betul betul (cakap ala Ipin n Upin)





ZAREDA
Betul tu Zar. Asal selamat sampai umah , dah lah
oghe said…
kuat sungguh abe demo wat kijo.... tapi ambo percaya, tak lain dan tak bukan demi utk keluarga tercinta...

saing2 abe demo pun baik2 belako.... cuma kawe jah hok merapu dan merepek lebih sikit...

buat demo... pB.. sebenarnya demo memiliki keluarga yang bahagia...
Che Ma said…
maybe by not calling & checking on him jadi satu cara pb appreciate his honesty dan pastinya abear akan hargai... abear senang hati buat kerja dan pb pun tok serabut... my satu sen je...

Popular Posts