05 February, 2010

794



Sabtu lepas , kita orang ke Melaka Bandaraya Bersejarah.
Bila dah sampai Air Keroh , awal lagi nak check in .
So merendek lar kat Air Keroh dulu.
Mini Malaysia dulu dah masuk.
Taman Buaya , belum lagi.



Susah tul nak cari tempat letak kereta.
Penuh gituk.
Last last parking jer depan McD.
Sib baik tak dpt surat saman dari Mc D.

Dewasa lapan rial.
Budak budak lima rial.
Semuanya kena tigo puluh sembilae rial.

Boya boya yang tengah bersantai
kat bawah pokok.



Ada jugak ler mini - mini replika dalam Taman Boya nie.


Pengajaran yang diperolehi dari lawatan ke Taman Boya :



Masa mula - mula melangkah masuk tu ,
dah rasa macam nak mintak balik duit tu.


Tak ada apa yang menarik langsung dalam Taman Boya nie.


TasekMerah kata Taman Boya ni Bodo ..
pB setuju sangat dengan pendapat TM tu.




*******************************************


Sambungan n3 selepas waktu rehat
Lepas frust dengan Taman Boya ,
kita orang pun terus lar carik makan.

Teringin sangat nak makan asam pedas kat Gerai 35
(info dari Kak Anis, asam pedas kat sini sedap).
Tapi , tak kesampaian sebabnya
.
.
.
aBear dah tak sanggup nak cari kedai tu kat mana.
Lagi pun budak budak dah lapar.
So , makan jer lah kat food court yang kat tepi Mahkota Parade.
Boleh ler walaupun agak mahal.

Lepas makan ,
terus check- in.
Penuh giler hotel tu.
Ingat nak tukar apartment satu bilik ke dua bilik.
Tapi tak ada kosong.
Ramai sungguh pelancong Korea.
Berbas - bas

Letih meronda Taman Boya.

Ada dapur , tapi tak leh masak.


Dua katil berasingan.


Apalarrrrr
Ini pun nak show off jugak ker?

Petang tu , adik sampai dari MuO.
Penuh satu apartment.
Anak pB dah 4 orang.
Anak dia 3 orang.
Bising ba'ngo .....













Petang tu , apa lagi berendam jer lah kerjanya.
Masuk kolam lepas asar , keluar tak keluar
budak budak tu , bila dah maghrib.
Biru bibir bibir mulut.

Lepas Maghrib , acara cari makan.
Ini pun ada cerita hebat.
Nanti pB sambung lagi.




Permandangan kat lobby.



Ini lak
kakak kakak sedang mencari bendasing
diatas kepala Nurin.

Baru masuk sekolah sebulan,
dah ada yang hinggap.

Adoiiiii.



Ini pula Pulau Melaka.
Projek yang tak maju ...
Wat rugi duit jer ....

Ini Jetty .
Ada tempat KaroOke.
Tempat Judi pun ada gak.

9 comments:

achik said...

saya gi taman boya ni masa rombongan sekolah rendah dulu je..

TokNabe said...

Tak ada apa yg menariknya taman boya kat situ..... mcm kasi free je duit kat taman boya tu.

Zareda Norman said...

so taman boye harus out of the list...

Puan Hanis said...

itu yg masa kitaorg pegi tujuan utama adalah tpt budak2x mandi manda jek....yg lebih tuh layan je laa pasal dah di caj kan sekali kan....

memang tak aci tau....

maiyah said...

dah lama x gi tmn buaya ni

pB said...


MAIYAH
Tak yah lar pie lagiii





P.HANIS
Rasanya memang ramai yang masuk tu sebab wet world tu. Kalau tak ada tempat berendam tu, tak der yg masuk pun.

Mak Su said...

maksu teringin nak ronda sg melaka tu, mcm gempaks jer tgk kat dlm tivi, tapi entah bila ler nak sampai, huhuhu

aNIe said...

PB...memang susah sikit nak cari gerai 35 tu...dulu senang...tepi jalan je...sekarang dah kat rumah kedai..

Akak pun pergi taman boya tu sekali je...hehehe...memang tak banyak boya pun...ntahlah kurang maintenance kot...

hazila said...

Saya dah berkali kali ke Melaka memang tak pernah tengok boya.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...