30 March, 2010

833





Ini namanya Wedges ...

Apa itu Wedges ?




Definition:

On most shoes, the "heel" sits under only the heel of the foot, but a wedge heel runs under the foot, from the back of the shoe to the middle or front.
As you've probably guessed, it has a somewhat triangular, wedge shape, but not all wedges are high heels.
In fact, wedge heels range from low to high,
it's the shape
and the length of the heel that classify it as a wedge.



pB sepasang pun tak ada ...

Persoalannya

Selesa ker memakai wedges nie??

26 comments:

xiiinam said...

Kaki anak bendang macam ckLah ni...memang enggak bisa mengenakan sepatu-sepatu itu...bisa terpelesot sih!

maiyah said...

sy lagi le x pakai hehe

AyunasiA said...

kalau naik tangga, tak geti nak letak kaki cemana atas tangga tu. kalau tumit tinggi biasa boleh gak pijak atas tapak kaki depan. kalo wedges?

kakcikseroja said...

Kalau 30 tahun yang lalu.. pasti kakcik teruja untuk memakai wedges tu.. skrg ni, dapat makan cheezy wedges KFC pun, jadilahhhh...hehehe..

oren said...

hat nih kak pb kena tnya kv, sbb dia sokmo tayang wedges dia dlm blog..wakakakaka..

saya mmg tak minat..jenis selebet, pakai selipar jepun saja..

MOKCIK AZWA said...

kalau dibandingkan dengan high heels..rasanya selamat sikit pakai wedges nie...lebih stabil. Setengah wedges very the ringan sebenarnya...nampak jer berat tapi tidak.

klu nak selesa..jgn pilih yg tinggi sangat...pilih yang sedang2 sajork..

Tie said...

Waaakakaa......

Tie cuma ingat cheesy wedges je.... hihi.....

shafarina said...

lagi selesa kak

pasal dia support whole feet gitu

tak macam heels lain

saya suka pakai :)

tapi akak kena cari yg betul2 'melekap' kat tapak kaki la baru sedap pakai

achik said...

lagi selesa dari heels rasanya.. err tapi kalau jalan berjam2 [cam saya hari tu], sakit gak kaki.. ;p

Mak Su said...

maksu nak beli wedges yang low low.... maksu gayat bab tinggi2 ni

Yunus Badawi said...

Ada org nak bergaya punya pasal soal selesa ke tidak tu tolak tepi hehehe

Pak Man laksam said...

Ikut selera masing-masing lah. Kalau Pak Man , wedges tu 'baji'. Mana-mana pintu yang senget, kita baji kan .......

aintsuperwoman said...

Baiklah jangan cuba. Tumit yang tinggi ada kesan negatif untuk tubuh kita. Pernah baca somewhere.

Sha said...

salam:)
ikut keselesaan kita. Suka... lama dah tak pakai...

zino said...

risau pulak tengok kasut tinggi ni tak terpeleot ke pakai hehe

Ordinary Superhero said...

Ohh...wedges nama benda ni rupanya.

Hidier said...

mcm menyakitkan kaki jek

pB said...

Hidier

Tulah , pB pun rasa macam sakit jer.

pB said...

O.S.H


Mulo mulo dengar tu ingat kor Potato Wedges.. Hi hi hi

pB said...

ZINO


Nanti tak pasal pasal jatuh.

pB said...

Kak SHA


Teringin gak nak cuba. Kalau jumpa yang sesuai dengan kaki pB lar

pB said...

AINTSUPERWOMAN


pB pun pernah baca jugak. Tapi kalau seliper yang sama rata pun tak elok jugak

pB said...


POK MAE



Suko pB baco komen Pok Mae nie

Kunang-Kunang said...

Masa muda2 dulu dah puas melaram kasut fesyen ni.

Semua berulang kembalikan.

Kujie said...

wegeh.... hehehe..tak dpt bayangkan mcm mana nk jalan kalau sarung benda ni...terjongket sana tterjongkit sini

Kak Azzah8 said...

Tak masuk dalam list kasut yang hendak dibeli pun!!! sure tak pakai punya..takut terpele'ot..buat mau aje..

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...