840

I have make a very very very drastic move yesterday ....



Kalau dulu , channel Astro kat umah tu ada
Astro Family, Channel Variety , Channel Learning dan juga Movies.



Bermula dari semalam , cuma ada Package Astro Family.


Bising bang'gor kejab anak anak kat umah tu sebab lepas ni dah tak leh tengok Glee.

Tapi , pB terpaksa buat sebab nampak macam budak budak tu
dah tersangkut sangat
sangat dengan television nie.



Harapnya , pB lar yang kuat ...
Sebab pB pun kaki TV jugak ....

Comments

Setiap keputusan memerlukan pengorbanan.... haha ha. How's the treadmill? Istiqomah lg ke?
kakcikseroja said…
Hehehe.. kenalah tunjuk contoh yang baik untuk anak2, kan? :)
pB said…

O.S.H
Betul tu ... Semuanya perlukan pengorbanan ...


Treadmill ok ...
Masih lagi digunakan sebab tiap tiap hari aBear monitor.
pB said…

KAK CHIK
Tapi , kesian kat anak anak tu ada lagi. Hu hu hu
kak anie said…
Memula tu memang sukar untuk melalui hari2 tanpa rancanga2 kegemaran..tapi lama2 nanti ok je PB...dulu pun kita takde astro kan?
pB said…

KAK ANIE
Mcm pB tak per, kak. Sebab kat pejabat ada semua channel kecuali Movies. Hi hi hi
achik said…
saya pun kaki tv.. hehehe..
xiiinam said…
TV kat rumah ckLah tu dah jarang dibuka...bayar je bill astro....



Bebudak asyik ngadap laptop masing2...macam siber cafe...sama je cabaran kita pB!
Mak Su said…
klu ada budak2 sekolah, mmg kena cut cut skit, kita leka tak per, tapi kalu depa lepa, susah ler... good choice pb :)
pB said…

MAK SU
Itu ler.. Buat homework depan tibi. 3 jam pun tak siap siap lagi. Tu yg geram tu....Tkx sebab menyokong pB.
pB said…

ckLah
Internet pun boleh me'leka'kan...Harap harap pB boleh bertahan hingga ke akhirnya.
pB said…

ACHIK
Hihi hi.Kita kena cari hobi lain lahhhh Achik weh...
TokNabe said…
Nak senang pB jgn pakai astro..pakai antena aje. kurang bayaran bil dan channel pun kurang. Tapi tak sanggup kan..sbb maknya pun suka tgk tv jugak.. :)
pB said…

toknabe
Kalau kat MUo, pakai antena ounbuleh dpt sapa kor siarae Indon dan SingapurO.
Pak Man laksam said…
Satu langkah yang baik..........
DrSam said…
satu keputusan yang bagus, juga menjimatkan kos. Saya dah lama ambil Astro basic aje...lagilah tahun ni tahun exam bebudak tu.
maiyah said…
mmg le bebudak melekat kat tv ni.. ssh hati gak
zino said…
nak tau rahsia zino "merosak"kan TV waktu siang ? hehe
Sha said…
salam:)
boleh ikut idea zino..

klu dah mengadap tivi tu, kerja sekolah lambat le siapnya... pastu gi makan... bila nak siapnya.

Perlukan pengorbanan
shafarina said…
Alahai. Semua tak buat lagi. Internet ada, Astro pon ada. Tak limit lagik.
Kak Nora said…
Cantiklah "rumah' pB. Ceria, purple, my fav !

Popular Posts