897

Semalam Mc Hammer.
Dah alang alang gie klinik , mintak jer lah mC.
Sib baik doktor tu faham jiwa, dapat lah sehari.


Walaupun mC , tak kemana mana pun.
Dok lepak umah jer , sebab aBear kena masuk kerja.

Silap lak makan eskrim keladi dengan jagung,
apa lagi , tadah bekasssss lerrrrrrrrr (m*nt*h2).
Dok ingat kan makanan bercoklat jer yg x boleh lagi.
Tapi ghuper- ghupernyer , eskrim berlemak memang OUT.


Pagi ni , belum subuh dah bangun.
Anak anak dara tu nak posa , so Mak dara kena bangun masak.
Masak nasik goreng , simple dan cepat.


Kebetulan aBear pun nak out station ke S.Petani.
Pukul 10 pagi dah kena ada kat sana , so jam 5 pagi dah bertolak keluar umah.
Malam esok baru balik.


Tok Ayah pula bertolak dari KB semalam , naik bas TransNasional.
pB punyalah tunggu , lepas subuh , baru Tok Ayah call.

Ada kat PutraJaya. Last perhentian.
Terkejut sakan sebab sebelum ni , hentian last adalah kat Puchong Prima.

Masa sampai P.Prima , Tok Ayah tangkap lena.
Sedar - sedar kat Hentian PutraJaya.

Nak gie ambik , Tok Ayah tak bagi sebab bas tu dah masuk bengkel , isi minyak.
Barang - barang semuanya kat dalam perut bas.

Kena tunggu bas tu patah balik ke P.Prima untuk ambil penumpang
untuk ke KB semula , dalam jam 9 pagi.
Kesian Tok Ayah.


So , pagi ni , jam 10 baru masuk pejabat.


Ingat petang ni nak keluar awal , tapi segan larrr pulakkkkk.
Si Nurin balik awal , tak de saper saper nak gie ambik.


Alahai , kesiannnn anak Mama....

Comments

kakchik said…
salam kak pB.

kesie ko kak pB mabuk lepah make aiskrim keladi. baby to stujulah tu hehe.
kakchik pun kalu dpt mc dok dumoh tok wak ggapo jugok. kalu larghak gak dok depe pc la.
Ibu n Abah said…
pB,
payah jugak bila waktu mengandung begitu tak boleh sebarang makan... walau apapun akak doakan pB tetap sihat dan ceria.....
Rumah Kuning said…
meme mak bapak slalu serba salah gitu. nak mitak tubik, tak gammak, taksir tubik, siee ko anak. eee...tension
kakpah said…
kesian kat orang yang mengandung ni.. sebbaik la time kakpah dah over hehe..
HappyIrfa said…
mesti tok ayah tak sampai hati nak suh kakpb gi ambik kot..teruk ke alahan kali ni?harap2 alahan tu cepat berlalu
pB said…


IRFA -> Tok tahu lar. Tapi dio kato , kalu kak pB g pun , tok leh buat gapo , sebab maso tu , bah tak dok doh situ.

Nanti kak pB buat satu n3 khas. he he he
endiem said…
ada award kat blog koi ...bolelah ambik yek..

Popular Posts