20 July, 2010

904

Masyaallah , susah nya jaga EMPAT Anak Dara ...

Macam macam perangai

Macam macam pe'el

Semuanya menguji kesabaran

Hari hari , ada jer yang tak kena

Letih , sememangnya pB dah letih ......

15 comments:

Ibu n Abah said...

pB....
sama-samalah kiter dengan 4 anak dara...
tapi macam BIL akak lagi hebat... 6 teruna... sekali2 jumpa pun kami dah terkucil...

kakcikseroja said...

Salam pB..

jaga empat anak bujang pun letih tau.. :)

Pak Man laksam said...

Banyak-banyak lah bersabar.......

e.l.i.s.s.m.i.e said...

jaga anak dara SEORANG pun letih tau.muahahaha

DrSinga said...

http://www.youtube.com/watch?v=xLsYuX4sOzM&feature=related

mummysyafie said...

saya ada dua je..tapi tu pun dah macam nak runtuh rumah. tapi alangkah best nya kalau saya ada 4 macam pb kan..

Purpleheart said...

cobaaan...cobaaan..

Mak Su said...

i know how u feel, me have 4 anak dara too.... huhuhu

ieda said...

dara atau teruna..bila masuk umur remaja sangaaaatttlaaahhhh memeningkan kepala.tak sabar tunggu depa umur 20an..hopefully time tu cerdik sikit.
btw...salam perkenalan...hehe

ckLah said...

Sabar...

Zaitun said...

Kak Zai ada 4 orang anak,2 lelaki dan 2 perempuan,rasanya sama aje masaalahnya cuma kita aje yang nak pandai handle,cuba jadikan mereka kawan.Kak Zai pun masih diperingkat belajar.

chema said...

i think its normal... kita pun ibu yang baru belajar nak handle anak remaja.. tak sangka ye anak2 kita yg masa baby dulu senang je nak handle....bila dah remaja boleh memeningkan kepala dgn kerenah mereka... bagi cm remaja belasan tahun ni masih lagi confuse between budak & remaja sebab tu perlakuan mereka sukar dijangka... my eldest doter asyik remind "mummy kakak ni dah remaja la" nak gelak pun ada dengar statement tu...tapi gaduh sikit dgn adik menangis2... remaja ke tu???

cm

kucingorengemok said...

ada hari turun, ada hari naik... hang in there :)

pB said...



K.O.G -> Dok tergantung gantung lagi lar nie... Tks.




CHE MA -> Bre'hi jawab mulut, tu hok buat pB naik angin sok mo tu..



ZAITUN -> Kdg kdg , rasa tak sabar mereka ni lepas SPM. Tu perasaan masa hati tengah hangat.




CKLAH -> Teringin sangat nak jadi macam ckLah.





IEDA -> Bila umur 20 tahun , masalah lain pulak yang timbul. Sama samalah kita tunggu.

pB said...

MAKSU -> Anak MakSu tak jawab mulut ker??




P.H -> Hari hari adalah cubaaan




MUMMY -> pB doakan satu hari , doa mummu dimakbulkan Allah.




DRSinga -> Balik umah baru buleh tengok.




ELLISME -> Tu letih fizikal. Lain dengan letih mental dan perasaan.




POK MAE -> Turun ilmu sikit , lagu mano anok anok Pok Mae berjayo




KAKCIKSEROJA -> Tu ler. Tengok adik pB pun dah letih. Dia ada tiga hero.




Ibu N Abah -> Tabik springggggg buat mereka

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...