911

pB ada masalah.
Masalah rumah tangga.


Rasa macam nak cerita dalam blog ni,
tapi nanti kan ada yang kata
'apa larrrr , tak malu ker cerita hal suami isteri '


Kalau tak cerita , rasa macam nak pecah dada nie , pulak.

Comments

Tie said…
Cerita kias-kias pun tak per.... kita makcik-makcik ni amat memahami. Maklumlah, kita pun tak lari dari masalah. Mana tahu , kalau tak boleh membantu pun sekurang-kurangnya dapat tolong urutkan dada tu... oopps !!
.
.
.
Seriously, kalau rasa terbeban, luahkan sahaja. Kita ni sama je, rumahtangga banyak sangat 'habuknya'.
e.l.i.s.s.m.i.e said…
luahkan..mana tahu semua boleh tolong.kami bukan along :)
Ummi said…
ayoyo..... rasanya kalau nak cerita pun kena buat sesuatu dulu, jangan biar terbuka macam ni, kena tertutup sikit,

cakap siang pandang-pandang, cakap malam dengar-dengar

lagipun kan banyak kawan blog yang boleh percaya kan, cuba cerita kat depa kot2 boleh tolong, email atau ym atau private kan hehehehe, tapi macam tak best ye kalau privatekan si blog ini

bukan apa, cerita rumah tangga ni sensitif, kena jaga hati semua orang :)
Pak Man laksam said…
Luahkan kepada orang yang kita boleh percaya saja.......jangan luahkan kepada semua orang, nanti timbul pula masalah lain.
Anonymous said…
adik... org kata sebelum buat sesuatu fikir dulu...harap pesanan ini membantu...dan buatle dgn lebih halus dan teliti...(kalau ingin bercerita semoga ianya dgn cara yang lebih positif) semoga mendapat petunjuk..InsyaAllah

cm
rumah kuning said…
masalah anak malas bangun pagi boleh citer pada semua org tapi kalau masalah suami isteri seeloknya tidak diceritakan kpd umum. pb main2 je tu....hehehe
atty's said…
citer kias2 lah pb ..
Zareda Norman said…
luahkan jangan simpan.. nanti makan diri.. :)
en_me said…
sedangkan lidah lagi tergigit.. uhuhu
Arena said…
Kak PB, gi cerita kat private blog saya nun.. kita citer kaver2 hahahha..jgn gi citer kat public blog tuh hahahha..

Anyway, pepehal jaga diri bebaik dan moga2 tak stress sangat.. sekarang ni ramai sangat pembaca2 senyap yang tup2 geng2 kita gak.. so seganla.. take care..
fa*atip said…
mmmm...there are always pros and cons in sharing personal things in blog. Apa2 pun jangan pendam sorang2! Nanti stress.....
KAMATO said…
tiap masalah ada penyelesaian
nurazzah8 said…
Salam pB...you have my hp no...kalau rasa nak cerita, nak luahkan..you can alwiz give me a call...I'll be a good listener!
Mak Su said…
pb, tulis kias-kias sikit-sikit utk sekadar sharing... tak pun boleh jer emel kat saya, take care.
MOKCIK AZWA said…
PB pun ada no. mokcik kan...any time [kecuali lewat malam hujung minggu :p) boleh koling2...ni masalah rumah ker masalah tangga?

anyway, take care ya..
CikguZue said…
salam pB,
ada baiknya luahkan pada tempatnya: Allah swt sbg tempat utk mengadu, rakan2 n org terdekat sbg tempat utk selesai masalah...etc. Bykkan doa, moga segalanya dipermudah. Rasanya blog bukanla tmpt yg sesuai utk selesai masalah...sbb amat terbuka n sesiapa saje boleh baca n boleh disalah ertikan. saya doakan yg terbaik utk pB. take care.
Zaitun said…
Kalau boleh luahkan pada orang yang terdekat dan boleh dipercayai,harap pB dapat petunjuk dan banyak2 berdoa.Kak Zai harap not that serious ya.
kucingorengemok said…
semoga semuanya ok
Neeza Shahril said…
sini public benar lah kak.. kalu nk cerita, cari orang hok kak Da trust.. anyone!
Sometimes, kita cuma nak luahkan saja kan. TApi bila cerita kat public blog cam ni, takut ada mulut2 yang takde insurance pergi jaja cerita tu dan buat cerita lain pulok...

semoga semua masalah Kak Da tu settle.. Ameen..
HappyIrfa said…
tarik napas..hembus
tarik napas..hembus..
semoga okey-okey jer
DrSinga said…
cari kawan baik...
cerita kat dia...
hope semua ok..
:)
DrSam said…
saya mendoakan agar segala kekusutan yang berlaku dapat dileraikan dengan berhemah. Semoga berbahagia bersama keluarga tersayang.
kak, better dont.. org hanya tunggu nak dengar cerita sedih ajer, and bukan sumer org tu ikhlas.. carefull ok..encyrpt the post kalo kak betul2 tak leh tahan n nk citer..

then choose yang betul2 kak percaya

me dah kena dah..
bukan sumer kawan yg kita rasa rapat tu kawan yg kita leh percayai..

sometimes..
kena pikir patploh kali if nk luahkan apa2 yg kita tak puas hati..

ehh terpanjang lak

apa2 pun.. jgn sedih2 ya
risanur said…
jgn sedih2 kak pB...kuatkan semangat...cari seseorang yg kak pB percaya...

kuatkan semangat dan bersabar bebanyak...

Popular Posts