17 August, 2010

920

Sejak dua menjak ni , penyakit sakit bahu dan tulang belikat , datang kembali.
Hari tu , dah urut dengan "Mak Su" yang dtg mengurut adik ipar kat umah.
Tapi tak jalan.

Biasanya pB dok mengurut dengan Kak Ros yang tinggal kat Seksyen 18 nie.
Tapi , baru ni bila pB call nak buat temujanji , rupa - rupanya Kak Ros ni dah bukak
cawangan lar pulak kat Melaka.
So , sekarang hingga raya dia ada di sana.

Semalam , memang dah tak tertahan rasa sakit.
So , pB ke Seksyen 9.
Kat situ , ada dua tiga Spa.

Melayang RM48 untuk 30 min sessi mengurut.

Malangnya , hingga ke hari ini , sakit bahu tu masih tak hilang.
Dan ditambah pula dengan sakit kulit , sebab ditekan tekan dengan kuat semalam.

Pedih giler rasa belakang sekarang nie....

Alahaiiii ...

9 comments:

Ibu n Abah said...

pB...
agaknya pB kena rehat banyak2 tu...
jgn renyah-renyah sangat...

Webmaster@Echam said...

pB kurang rehat kot tu...

Mak Su said...

saya pun tgh sakit belikat ni...terlebih blogging kot, hahaha

Sesumpah said...

ehh banyakkan rehat


minum susu ea :)

Tie said...

Tie dulu pernah sakit bahu belah kanan ni, lama tau, dalam berbulan jugak. Macam-macam Tie bubuh, tiger balm laa, minyak angin laa... koyok pun ditepek juga.

Abang kata muatan lebih tu, sebab bila tidur selalu ngiring belah kanan. Sekarang ni dah tak sakit lagi. Entah sejak bila pun Tie tak perasan. Bila baca tentang ni baru teringat tang sakit bahu Tie dulu..

Rasa-rasanya lepas abg urutkan 2-3 sesi kot. Cubalah suruh abg pB urutkan.. Mana tau menjadi, ekekeke.....

MOKCIK AZWA said...

mungkin kena cuba petua Tie tu kot baru menjadi hehehe...

cuma boleh diprektikkan selepas waktu berbuka hahahah...

Rohaniah said...

PB, lapik tilam hok tok ma tu still ada kan? pasang la...k.wear tiap2 malam tidur lapik tilam tu...pasang suhu rendah jer, 3 pun dah cukup..insyaAllah, lenguh2 sakit belakang kebas-kebas berkurang...ada masa tu hilang terus...

Rashid said...

salam

sakit bahu? ni tentu asyik duk menaip je .. hehe

Apa kata pB buat senaman rimau ke .. senaman kucing lagi baik.. buat dan fokus utk bahagian bahu. Tentu baik nanti.

Arena said...

Kak PB,

Urut kat spa kalau utk tergeliat atau sakit2 tak bagus.. pasal diorang bukan reti sangat pon.. urut kat spa tu urut sedap jek.. bukan urut urat..Kena gak carik makcik2 yang terrer..

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...