30 August, 2010

928

photo dari : cendanakasih.blogspot.com


Semalam , empat beradik tu sibuk dok buat 'sekut raya'.


Sekut cornflake bermadu.


pB tolong sikit sikit jer.


Lepas tu , pB tidur.


Dapat lah 2 balang .


Masalah nya , masa sahur tadi , pB try satu.


Alahaiiiiiiiii.


Rupa dah ada , tapi rasanya ada sikit lain.


Salah pB jugak .


pB beli madu pokok durian.


Dah lain pulak rasa manisnya.


Dalam manis ada masam.


Bau pun ada bau bau durian.....


Cian empat beradik tu....

11 comments:

kucingorengemok said...

rajinnyaaa budak²!

ima said...

wahhh bertuahnya pb...anak perempuan dah boleh diharap...pandai buat sekut raya lagi...anak32 ima pandai habiskan je...:)

Ibu n Abah said...

pB...
bila anak2 dara kita pandai ke dapur..
rasa seronok ada ramai anak dara.. Kannnnnssssss....

Tie said...

Ooo... memang betul tu, kalau nak guna madu dalam kuih atau masakan kena guna madu kat supermarket tu... yang dari overseas.. :)

rumah kuning said...

pb,
takpe....lambat lg nak raya. boleh buat lain

Mak Su said...

aiyookkk! pengsan! (suka sangat dgn cornflake ni)

relevan said...

Pergh! bau biskut menusuk sampai kemari lah pB..

MOKCIK AZWA said...

buat biskut tu biasa la ada trial and error...cuba lagi dan lagi dan lagi...practice makes perfect kata omputih hehehe

maiyah said...

salam.. sudi le kiranya terima kad raya dr sy.. makasih

DrSinga said...

takpe....
cornflakes pesen baru....
:)

Zareda Norman said...

tak pe itu honey cornflakes rasa asli .. :)

boleh buat lain, raya lambat lagi.. kalau nak tips nak kasik rasa cam karamel sikit.. honey kena masak ngan butter ok

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...