01 September, 2010

929

Dah masuk lima bulan kandungan pB.
Kejab jer kan.
Sekarang baru rasa kejab.
Masa tengah alahan , rasa macam tak bergerak masa.

Setakat ni , alhamdulillah , puasa masih penuh.
Ada gak masa masanya yang rasa macam nak berbuka.
Tapi bila fikir fikir , sayang pulak.


Persiapan raya , rasanya semuanya dah cukup.
Tak cukup pun , buat buat cukup ler.
Tak kan semua nak baru.


Kena berjimat cermat sebab lepas ni
banyak duit nak guna.

Persiapan buka sekolah dan persiapan baby baru ,
kenalah disediakan mulai dari sekarang.
Menyimpan sikit sikit.
Barulah tak terasa sangat bila tiba waktunya.

Minta tolong suggest nama boleh...?
Nama boy pun tak apa.
Nama girl pun tak apa.

22 comments:

Ummi said...

cepat masa berlalu, lima bulan ye, dah scan?

tak tahu nak suggest? takut nanti pb tak berkenan plak

MOKCIK AZWA said...

memang la kejap...dah 5 bulan...4 bulan lagi dapat baby..insyaAllah.

nama...ermmnnn....

Ibu n Abah said...

pB..
rasa kejaplah dah 5 bulan.. rasa baru semalam u bagitau...
nama u pB.. kalau anak lelaki you buatlah nama Bp... kalau anak you pompuan.. namalah apa-apa selain dari pB..
hihihihi....
lawak sengal pukul 3 ptg...

makdara TERDIVA said...

huhu..seronoknye nak dpt baby bru..

sally said...

Ahmad Ar-Rayyan .... Nama ni dlm simpanan blom dpt guna lg..huhu

umeboshi said...

best nye. ume paling excited bila nak pilih nama utk new baby. buat senarai, bila baby lahir baru le pilih yg berkenan. emm..tak reti nak suggest nama apa. anyway, ume suka dgn Muhammad Azfar.. kalo girl, takde idea lak. emmm..Nur Amna??

MQ said...

jgn la letak nama common budak2 sekarang..contoh kalo pompuan batrisya, qistina, balqis, qalesya..kalo laki, syahmi, iman, rayyan, imran..apa kata letak nama klasik mcm org dolu2..lain skit bila cikgu panggil kat sekolah nanti..hehe!

Tie said...

Tie suka nama Hanee Salmia... tapi entah apa la maknanya..

Kunang-Kunang said...

Salam PB,

Tahniahlah deh. Semoga PB diberikan kesihatan yang baik dan bertambah rezeki dengan bertambahnya zuriat.

Selamat berpuasa.

:: HUSNA :: said...

sy pun dh hmpir nk msk 5 bulan. due kita mesti nak dekat2 ni. =)

DrSinga said...

dah start jalan macam penguin ke???
:)

serene said...

anak nombo berapa? umeboshi sugest nur amna tu mcm sedap, apa maknanya? i suka nama old fesyen tapi yg bermakna baik je

ckLah@xiiinam said...

Asslamualaikum...
ckLah datang untuk mengucapkan selamat hari raya, maaf zahir batin...

Terimalah kad ucapan maya di blog ckLah...


Jumpa lagi selepas Ramadhan melabuhkan tirai.

InsyaAllah.

Mama said...

Salam PB

Kali pertama mama singgah di 'rmh' PB.... tahniah nak dpt baby lagi...

Selamat Hari Raya Aidil Fitri utk PB sekeluarga

(psst... PB tu initial mama jugak)

Mak Su said...

alhamdulillah, dah 5 bulan

nama.... tak reti plaks maksu nak sajes, tapi kalu maksu, suka simple and ada identiti melayu, dan maksud yg bagus

kakpah said...

salam pb, dah nak balik ke..
Selamat hari raya maaf zahir batin. jaga kesihatan..

rumah kuning said...

bestnye nama ADAM.
bila blk cuti rayo? Jemput la mari jale umah ambo.

KAMATO said...

Selamat Hari Raya

kali ni harap2 boy kot..... dah scan ke blom?

Kasawari said...

Ikhlaskan hati mohon kemaafan
Leburlah dosa di tapak tangan
Lupakan segala silap dan salah
Insan bersatu membina ummah

Selamat Hari Raya dari Kasawari sekeluarga..
Maaf Zahir dan Batin..

"MULAN" said...

dah 5 bulan..?? kejapnya...

SALAM AIDIL FITRI & MAAF ZAHIR BATIN untuk PB..

Mak Su said...

pb, selamat hari raya, maaf zahir batin, hati2 di jalanraya

Uncle Lee said...

Hello PB, here's wishing you and all at home selamat hari raya and all best wishes.
Happy holidays, Lee.

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...