04 October, 2010

935

Bil telefon rumah RM 400 lebih.
Reaksi pB : terkejut sakan.

Memang ler ada tertunggak selama 3 bulan.
Tapi tak sangkalah akan mencecah RM 400 lebih.

Bila dicheck - check , rupa rupa ada yang bergayut sakan.

Hari tu dah warning.
Kalau buat lagi , pB akan tukar sekolah tahun depan.

Barangkali dia lupa amaran pB.
Atau pun , dia ingat amaran pB tu main-main jer.


Sekarang , pB dalam proses mencari sekolah di kaw KOTA BHARU.
Tahun depan , insyaallah dia akan bersekolah di sana.

17 comments:

Webmaster@Echam said...

Anok pB ko hok wat gitu... alahai....

pB said...




Echam -> Anok kawe larr tuuuu ....

MOKCIK AZWA said...

tukar ke KB ker Pb?...hehhe..takut bil lagi naik banyak..

masalah mokcik pulak sebab anak2 main game guna telefon...melambung2 uolss...terus tukar ke prepaid huhuh

pB said...




Mokcik AzWa -> Ada masalah lain selain dari bab bil telefon. Masalah anak dara , pening kepala Mak Dara nie ....

nurazzah8 said...

Salam Syawal pB

bila nak jumpa lagi nih...? tentu perut tu dah besar kan...hehehe
masalah ANAK DARA ya...Anak Dara sedang membesar....sedang dilambung dibuai perasaan! hikhik...

pB said...



KAK AZZAH -> Hi hi ...Perut memang dah tinggi dah. Jumpaaaa, no problem . Akak sms jer pB , bila akak free. Kita jumpa masa makan tengahhari.

Mak Su said...

sebagai parents, kita kena bertegas, utk kebaikan anak2... apa nak buat.. it's hard, but have to

Zareda Norman said...

takut nanti makin jauh makin terlepas pandang pulak..

HappyIrfa said...

emm..saing2 kat opis ni yang ada anak dara/teruna umur 12 tahun semuanya mengalami situasi yg sama.

berjauhan nanti okey ker?nak duk nga sapa?

Yunus Badawi said...

Budak satu sekolah ke? Duduk kat taman yg sama? Takkan sampai tinggi sgt bil pB.

fa*atip said...

sekolah kat KB? Boleh gi Rantau Panjang! hehe

Tie said...

RM400?
Aderk! Boleh pitam ni!

Anak dara Tie ada hp sendiri, tapi dia kedekuts sikit, jadi dia guna sms je.. lagipun prepaid dia tanggung sendiri, hihi... Pandai2lah dia cari duit (elaun sekolah dan imbuhan dari pengetua... konon2 teacher's pet la tu...)
.
.
Nak antor di sek di KB? Serius benor ni....

luahfikiran said...

SALAM,
MUNGKIN SEBELUM DIPINDAHKAN KE SELOLAH LAIN, ELOK JUGA DIBERIKAN AMARAN TERAKHIR. SUSAH JUGA HATI KITA NANTI KALAU ANAK2 YANG SEDANG MEMBESAR INI JAUH DARIPADA KITA. LF SENDIRI PERNAH MENGHADAPI MASALAH SEPERTI INI.

relevan said...

400rm ..kena bayo cepat ..nanti potong..

Rumah Kuning said...

pb,
maaf kalu tersalah cakap nih. sebenarnya melalui pengalaman saya sbg cikgu, masalah tak selesai bila kita hantar anak ke kg. byk yg terjadi, msalah akan jd bertambah rumit sbb anak2 jauh dari ibubapa. memang ada saudara mara/datuk nenek/pakcik makcik yg akan jg anak2 kita. tapi ianya tak sama dgn kita sendiri yg jaga, dpn mata kita.ramai yg saya jumpa, bl anak2 dihantar ke kg akan timbul mcm2 lagi masalah. jd, pb kena fikir semula. sekali lg maaf kalau tersalah ckp

Uncle Lee said...

Hello PB, siapa dia telephon? Canada? Ha ha.
Your bills might get into cardiac arrests if go KB, how?
Ha ha.
Hey, you were young once.....
Stay easy PB, jangan tension, Lee.

DrSinga said...

dulu2 PB , kecik2...PB ada buat macam tu jugak kannnn.....?????
:)

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...