06 October, 2010

936

Datang kerja sekarang , bawak semangat yang luntur.

Frust bila banyak sangat peraturan yang entah apa apa yang perlu diturut.

Setiap hari , semangat kerja semakin terhakis.

Nak pulak , minggu depan ada Internal Audit.

Lagi lerrrrrr merundum semangatnya .....


Pssttt
tempat engko orang minum pagi dibenarkan ke tidak??
Syarikat kita orang dah tak bagi kita orang minum pagi.
Kalau nak minum , minum sebelum masuk kerja.

Apa barang minum sebelum masuk kerja ... ???
Sekarang dah tak leh nak ronggeng ronggeng dengan kawan sepejabat.
Dah rasa macam kera sumbang pun ada sekarang nie .....



NOTE TAMBAHAN:

100 HARI LAGI TO DUE DATE ....
YG SIAP CUMA BARUT PERUT BABY JER.
YANG LAIN , LANGSUNG TAK NAMPAK BAYANG LAGI.
BILA MEGA SALES NIEEE ???

17 comments:

kucingorengemok said...

boleh minum tapi kami minum kat pantri ofis je la... (tu pun bukan main lama, hehe)

Zareda Norman said...

peraturan itu betul.. dan terpulang pada kita nak patuh atau tidak.. ikut budi bicara... tapi janganlah samoai tak minum plak.. pengsan nanti.. :)

Ummi said...

ada berani pergi minum masa ofis hour, tak ada yang berani,

kalau nak minum, minum kat opis aje sambil buat keje

dah 6 bulan ye :)

kakcik said...

Bawak minuman kat meja kerja, boleh tak? :)

MOKCIK AZWA said...

Ohoo...opis mokcik boleh minum start buka kantin sampai 8.30 pagi...lepas tu kalau still berada di kantin memang nak kena la huhuhu..

Anonymous said...

Baru lepas audit di TM BRK, tak dpt CAR tapi dpt warning jer... file tak lengkap..! Nak minum kat luar boleh...tapi kena keluar sorang2 takleh in group...100 hari lagi so ada 3 kali lagi pay day so boleh ler plan nak beli ape2 keperluan baby...-ip-

aNIe said...

PB... selalunya ramai yang minum pagi lamanya macam orang pergi lunch tu yang peraturan tu dibuat kot...

Takpelah... kalau ada pantry boleh buat air kat pantry je...

Makan kirim orang beli...

kakpah said...

salam pb. lama tak mengomen di sini. sibuk la..
pb sehat ker. baby sihat? anak kakpah si kakngah tu due awal bulan satu. dekat2 dengan pb gak ek..
nanti dapatlah kakpah dua cucu serentak kehkeh...

sally said...

hmmm..x pelah pB, ada baiknya majikan buat cenggitu, kita sbg staf tak lah terjebak dlm 'mencuri' waktu kerja..lebih berkat duit gaji..InsyaAllah..

Hamizah said...

oloh sian demo..
basi mulut tu kalu jaghe2 borak..

umeboshi said...

k.pb..opis ume semua ok. flexible. janji keje siap dan berkualiti. anyway, dah boleh mula shopping la kan? pakaian baby, keperluan mama n baby masa dlm pantang nanti, etc.. syoknye!!! take care k.pb..

DrSinga said...

saya boleh kerja sana..
sebab saya tak minum pagi...
.
.
sale???
apasal tak beli time raya sale?
lalalala...
:)

umie@kakyong said...

Salam PB..
Maaf lama tak jenguk2 blog.. mlm ni terasa nak buka blog balik... tahniah yer.. baru tau dlm diam rupanya dah nak bertambah org baru....

Selamat Hari Raya... walaupun raya dah habis pung.... ;))

Kunang-Kunang said...

Salam PB,

Dulu masa akak masih kerja, nak minum sebelum masuk kerja, rasa macam tak boleh, awal pagi sangat.

Jadi senyap2 kacau air sendiri sebelah meja.

KAMATO said...

kat putrajaya lagi la dia pasang spy kat tempat2 makan

Mak Su said...

mak aiiiii, shushahnyer idup... :(

DrSam said...

mengeteh bersama rakan-rakan menambah bahagia...

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...