26 October, 2010

944

Salam


Insyaallah , ada lagi 80 hari sebelum pB bersalin.
80 hari !!!!!!!!!!!!!!!
Nampak macam lama , tapi sebenarnya kejab jer tu.
Pejam celik pejam celik , sampai waktunya.


Sabtu , ahad mesti ada jer plan.
Plan nak shopping.
Nak shopping baju baby.
Nak server katil baby.


Tapi bila tiba masanya , seringkali tak menjadi.
Malas betul nak keluar rumah sekarang nie.
Malas bercampur dengan letih.
Rasanya lebih banyak kepada keletihan.


Nasihat kepada kengkawan diluar sana.
Kalau nak mengandung , mengandung di usia muda.
Jangan dekat dekat 40 macam pB ni , baru nak berbadan dua.
Letih , wa cakap luuuuuu .....

14 comments:

kakcik said...

Kakcik dah merasa pengalaman itu! Lebih 'geram' ada pulak yang tanya baby yang kita bawa 'cucu ke?' grrrr.....

:: HUSNA :: said...

semoga dipermudahkan kak. walaupun bukan pertama kali bersalin, nerves tu ttp ade kan... pas akak saya pulak... =)

Ummi said...

PB ingat tahun depan pun nak cuba sekali lagi, tapi lagi 3 tahun nak masuk 40 tahun hehehehe

tak pelah, nak buat macamana, dah rezeki PB, letih pun letihlah

kalau dekat2 boleh bagi pinjam baby cot damya, tak guna pun dah, buat simpan mainan :)

~ yus ~ said...

Saya pun bila hujung minggu ada je plan, tapi selalu tak menjadi sebab malas nak bersiap..maklumlah, bukan kena siapkan diri je, kena siapkan ramai kepala..huhu.

Saya yg peknen pertengahan 30an pun rasa penat dan letih selalu, jadi faham situasi akak tu...hmm baru plan at least nak tambah sorang lagi, larat ke masa tu?...:D

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ok, tahun depan eliss mengandung.Amin..hehehee

maza said...

PB: mcm nak mengandung awal, mak&ayah tak kasik kawen selalu.. dah tua berjambul baru ler nak kawen.. huhuhu

hehehe

psst: eloklah bawa berjalan2, kasik up sikit stamina... senang nanti nak meneran seh... huhuhu (petua org2 zaman tok kaduk dulu2 gitew)

Yunus Badawi said...

Rezeki tu pB. Selagi Allah nak beri terima ajelah. Untung2 dapat anak lelaki kali ini.

oren said...

nih pendapat saya lah..

tak perlu baby cot, pasai dia bukan nak duk lama dlm tu..

nih pendapat saya tau..dan sebab saya pun takde babycot..hahaha..

syamimi azmira said...
This comment has been removed by the author.
MOKCIK AZWA said...

PB...betui tu...memang letih tau peknen diusia ambang 40-an hehehe..

setuju ngan Oren...takde baby cot pun takper kot...saya nak mudah letak ajer atas tilam saiz queen, tapi tilam mesti kat bawah bukan atas katil yeee..hehe. Mudah nak menyusukan dan tak membazir. I guess baby cot ini sesuai utk omputih sebab dorang biasakan baby dok asing. macam kita nak baby dekat kita supaya mudah nak uruskan hehehe

Semoga dipermudahkan PB ye

Mak Su said...

80 hari? mcm saspen bunyinyer

sya said...

Nasib baik kak sya dah stop masa umur 33 aje.. itupun terasa letihnya

Mother of Two said...

pb,
terlambat tahu pb mngandung.. tahniah kak... tumpang happy. kalau pompuan try lagi smpi dpt boy

Anonymous said...

pb... letih mengandung tu kiranya boleh bergagah lagi tapi letih nak mengejar anak kecik lebih terasa... mcm cm aduiii dah tua2 baru dpt baby boy terasa amat sungguh berat v*nt** nok bangun duduk... kadang terasa prappppp sakit pinggang sbb muhammad mmg tengah melasak sangat... walauapapun nikmat anugerah Allah baby tidak ternilai....

cm

1291

Bismillah ..... Assalamualaikum ..... Lamo benar tok update bloq ni. Kalau bendo hidup , lamo doh mati..... Bukae tok ingat kor bl...